reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Właśnie wyśmiałam PKP... takie rzeczy tylko w PL. Wiecie, że jak macie 2 psy z czego, jeden jest większy, to nie możecie sobie kupić biletu dla siebie i dwóch psów, tylko możecie wziąć jednego psa? Do drugiego psa trzeba drugiego podróżnego :szok:. No chyba tam kogoś porąbało. Ewentualnie można się uprzeć i na siebie wziąć dwa psy, tylko trzeba płacić za miejsca w całym przedziale... haahahaa.

Witam. ja dziś zostalam brutalnie zmuszona do wstania z lóżka......... Właśnie kończę śniadanie i wybieram się do GroenWest bo mnie szlag jasny trafi...
Córka tam dzwonila przed szkolą - na obejrzenie domku mamy się umawiać z lokatorami, a lokatorzy od wczoraj nie odbierają telefonów - zadnego, ani stacvjonarnego ani komórki.
Chyba zrobię zaraz aferę w GroenWest:wściekła/y:
Ledwo co wyszłam z łóżka i już nie mam gdzie się położyć haha, nawet fotel zajęty przez Figę, cóż pozostaje podłoga :-D:-D:-D
Robaczku, nasz Agat od dawien dawna spał z nami w łóżku, ale jakoś miesiąc przed przybyciem malucha wyniósł się do naszej córki - chyba mu bylo za ciasno i to pomimo tego ze mamy łóżko 2mX2m:-D
Teraz czasem śpimy sami a czasem we trojke - wszystko zalezy od tego gdzie maly ulozy się do spania - na lozku czy pod lozkiem:-D
Agat przychodzi się tylko poglaskać przed snem i znika :-)

haahha Astrid rozwalilas mnie z tym :D dobrze ze teraz jak do pl pojade to pociagami nie bede musiala jezdzic, bo nie bede miala po co :-D

Dzień dobry.;-)
Mam pytanie do Was.
Otóż mój brat na szybko dostał informację o pracy w Holandii w szklarniach, więc pojechał bez zabezpieczenia lekowego m.in. Prosił mnie o przesłanie kilku podstawowych leków. Nie mają tam za bardzo gdzie się zaopatrzyć póki co.

Czy są jakieś specyficzne leki w Polsce, które są wyłącznie na receptę w Holandii? Czy wysyłając mu taki podstawowy zestaw na ból, na żołądek, na grypę jest ryzyko, że paczka zostanie zatrzymana za niedozwolone leki? Miałyście z tym jakieś doświadczenie?
Byłabym niezmiernie wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam

Droga Krolciu. Przeslij paczke busem, wtedy masz pewnosc ze paczka dojedzie na miejsce :) Moja mama zawsze posyla mi leki i jedzenie przez przewoznika, zawsze wszystko dostawalam jak trzeba ;-)

witam
i koniec pieknej pogody?

Carinio piekna fasoleczka:tak:
Robale fajne to zdjecie:-Di gdzie w koncu spalas?
The Hague co do czynszu to ja mysle tak jak Sencilla,raczej im tej nadwyzki wlasciciel nie odda:eek:
Aniu milego dnia ,dasz rade:tak:

My dostalismy mieszkanie po 8mies w hADZE:tak: Kiedys tez moglam reagowac na ile pokoi chce:tak:Teraz mam wytyczone (np w tym tyg 16 miesz) i z nic moge wybrac 2:tak: Ale coraz gorsze sa mieszkania :cool:
Tez bym wolala na wiosce domek z wiekszym ogródkiem :tak:

Musze zadzwonic do huismastra bo drzi balkonowe sie zepsóly ,co roku na wiosne to samo :cool:chyba po zimie opadaja czy cus..

Krolcia,
spokojnie wyslij bratu leki, przeciez to nie narkotyki ;)
a jak zauwazylam, wiecej lekow bez recepty jest w holandii tych, ktore sa w polsce na recepte. Wiec bez obaw :)

reklama
karola wedlug mnie to kwestia dogadania z wlascicielem. my sie dogadalismy na samym poczatku i w razie doplaty my doplacalismy a w razie zwrotu dostawalismy te pieniadze na konto.

Do góry