reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

axe- mialam podobnie jak ty, dosc tej holandii jednak jak dostalam prace- kilka domkow tygodniowo to od razu inaczej sie zrobilo, poczekaj mala dasz do przedszkola a ty sobie cos dorywczego znajdziesz:tak: u mnie niestety jest przeciwnie, bo ja wulkan a moj P cichy;-)

iskierka- wspolczuje takiego nalotu, a dzieci ile maja lat? pewnie w wieku twoich starszakow sa? nam niedawno co goscie sie wyprowadzili i musze powiedziec nie ma jak to mieszkac samej;-) ale niedlugo bedziemy miec nalot szwagierka z dwojka dzieci 5 i 3lata to dopiero bedzie rewolucja:-)

aniahaven- dziwne masz problemy z tym bankiem, w pl wiem ze nie ma problemu i od razu kase blokuja i wplacaja na twoje konto:confused: a co do ogniska to ja sie kiedys chetnie wprosze bo bardzo brakuje mi ogrodu:tak:

sencilla-mysle ze super decyzje wybralas, nie jest to duzo czasu a ty oderwiesz sie od codziennosci- co ja mowie ty to przeciez taka szalona kobitka jestes;-):-D

karola-czyli malymi krokami szykuja sie przygotowania;-) juz niedlugo bedziesz trzymac na raczkach malutka:tak: milego wypadu nad morze;-)

mamo mikolaja- wszystkiego najlepszego:tak:

anetka-w poniedzialek bylam w twoim miasteczku, co prawda strasznie pochmurno i zimno, ale wydaje sie piekna okolica:tak: ale czy polecilabys jakies wejscie na plaze jako najladniejsze? ps. mialas racje ze pelno tam jest polakow, co drugi samochod na PL blachach:-D

zaraz lece ogarnac jedno mieszkanko i po mala odebrac ze szkoly, pogoda sie zapowiada fajna..

milego dnia

reklama
Astrid bylam wczoraj w Groszku :D w sumie bez szalu, jak te wszystkie polskie sklepy, ale ceny w wiekszosci mniejsze niz w innych sklepach. za 450g pasztetu pieczonego zaplacilismy 1,99 :-)

Astrid bylam wczoraj w Groszku :D w sumie bez szalu, jak te wszystkie polskie sklepy, ale ceny w wiekszosci mniejsze niz w innych sklepach. za 450g pasztetu pieczonego zaplacilismy 1,99 :-)
My w końcu nie pojechaliśmy tam, bo mamy jeszcze jedzenie w lodówce, a specjalnie jechać taki kawałek, żeby powybrzydzać, to bez sensu. Jak zacznie być więcej światła, niż jedzenia, to pojedziemy :-D. Ale ceny są milutkie :tak:.

Witamn w ten piekny słoneczny poranek, a właściwie w południe, ale ja dopiero godzine temu wstałam i dla mnie jest jeszcze rano:-D
MamoMikolaja - wszystkiego najlepszego dla córeczki!
Iskierka ja nienawidze takich sytuacji...wrrrr:baffled: tez ze mna sie nie licza ale u mnie nie podskocza:-p:-D wiec jak ja chce tak jest... mam gdzies ze mnie teraz za zolze maja i najgorsza matke na swiecie ale...ja przyjamniej bezstresowe:rofl2:wizyty w PL mam bo mi wszystko zwisa:-) - robie co chce i niemusze sie nikomu podporzadkowywac ani udawac ze jest inaczej...:-)
Wiesz, ja też się moge postawić, bo to nic trudnego. Ale ucierpi na tym moj mąż, a przy okazji i ja, bo będzie miał do mnie żal. Czasem wolę przemilczeć i wypłakac się w poduszkę.
to co ja mam robić?
Mam podobny dylemat - siedzenie w domu mnie dobija i potem mam takie dni jak wczorajszy, ze chodze i beczę... Wybieram sie dziś do sklepu po kanwe i mulinę - bedziem haftować:-D
iskierka- wspolczuje takiego nalotu, a dzieci ile maja lat? pewnie w wieku twoich starszakow sa?
W podobnym - moje mają 15 i 12 a tamci chłopcy 12 i 10. ja wiem, że to nie są malutkie dzieci, ale u nas na wsi nie bardzo jest co robić...
Wprawdzie mam ogródek i mogłabym postawić im basen rozporowy, ale zrobią takie larum, że ani ja nie odpocznę ani maleńka. Pojechać z nimi gdziekolwiek też nie będzie jak, bo prawo jazdy mam tylko ja i nie zapakuje 5 dzieci do samochodu i nie pojadę z nimi sama....
Do miasta jest 7km- pieszo nie pójdą, bo z kim? A rowery mam dwa - tylko dla moich dzieci.
Inna sprawa to taka, że mopje dzieci muszą chodzić do szkoły do 6 czerwca więc co będą w tym czasie robić tamci??? Komputera im też nie włączę bo system po holendersku, a gier nie mam....

A teraz mam inny problem.........
Dzisiaj mailem dostalam wiadomość z woningnet, że jestem na pierwszym miejscu do domku o który wnioskowalam. Jest w tej samej wsi, na sąsiedniej ulicy, ma 4 sypialnie (teraz mam 3), 68m2 (mam 64m2) i mam dac znać czy jestem zainteresowana oględzinami......
Napisalam ze jestem, moge go obejrzeć w każdej chwili, ale... mam maly problem:sorry2:
Jestyem z czynszem 1 miesiac do tylu i nie wiem, czy mi to uwzględnią.... To znaczy czy bedę miala mozliwość ewentualnej zamiany..........
Mąż ma dziś urodziny więc zrobilabym mu prezent z kluczy do tego mieszkania, ale.... jeśli mi nie przyznają???
Jestem w kropce.
Cieszę się jak cholera i mam wątpliwości....

Iskierko,wydaj mi sie,ze to nie bedzie problem o ile uregulujesz ten czynsz...macie teraz srodki na to?

dobre popoludnie ! :p ja juz dzis z rana mialam podniesione cisnienie, ale juz przeszlo, i jakos od razu mi lepiej.

aOla wspolczuje, do nas tez przychodzi taki jeden czarny na ogrodek, zawsze w tym samym miejscu , moj kot natomiast sika na komorke mojej znienawidzonej sasiadki , wiec taka regula, ze swoj na swoim nie narobi ;D moze tez go podkarmcie czy cos . Pomyslu z proca bym nie polecala, bo szkoda kotka, poza tym jak ktos was zobaczy i zadzwoni na cavia politie to macie przechlapane. :p jeszcze was pokaza w telewizji jako polakow znecajacych sie nad kotem czy cos
:-D

Iskierka proboj!! W waszej sytuacji jak znalazl !! Malutka miala by swoj pokoik, super!!!

A gdzie jest nasza Nana Chu ? nie widze jej
:no:

Ayni super że już Ci ciśnienie zeszło :tak:

Ja o17 na zakupy, tak mi się nie chce, oczywiście z całą ekipą. Już zapomniałam jak to jest kiedy sama z M jadę, wiecznie ktoś się pakuje, ale co M się godzi jak się odezwę to jest kłótnia, także wolę odpuścić, nic się nie odzywać, w sobotę jadę do fryzjera więć pogadam sobie z koleżanką, oczywiście jedzie ekipa bodyguardów :cool:

Robale to bodyguardy tez ida do fryzjera ? Allleee masz obstawe jak Paris Hilton! hihi moge ja tez ? Bo przydalo by sie jakies strzyzenie , a zepsuly sie elektryczne nozyce do strzyzenia owiec :-D
Ojej jak ja nie cierpie holenderskich fryzjereczek, jeszcze te ich mlode praktykantki , ktore sie ruszaja jak mucha w smole.

reklama
Iskierko,wydaj mi sie,ze to nie bedzie problem o ile uregulujesz ten czynsz...macie teraz srodki na to?
Myślę, że się znajdą... Pieniązki dostajemy co tydzień i jeszcze czekamy na zwrot podatku. W ostateczności poprosze o możliwośc zaplacenia na 2 razy (tydzien po tygodniu)
Iskierka proboj!! W waszej sytuacji jak znalazl !! Malutka miala by swoj pokoik, super!!!
Kochana, my już od roku szukamy większego domku. Teraz niby mam ok, ale nasz syn ma tak maly pokoj ze nie zmieści się w nim norlkane lozko (takie na 2m). Musieliśmy mu skrócić, a niestety on rośnie i niedługo będą mu nogi przez okno wystawać...
Ja się okazalo ze jestem w ciazy to reagujemy na 4 sypialnie. W 6 miesiacu ciązy moglam juz wpisac ze mam 3 dzieci i wtedy własnie zareagowalam na to mieszkanie.
Bylismy na 5 miejscu, a dziś najgle na 1 - szok:szok:
Ja o17 na zakupy, tak mi się nie chce, oczywiście z całą ekipą. Już zapomniałam jak to jest kiedy sama z M jadę, wiecznie ktoś się pakuje, ale co M się godzi jak się odezwę to jest kłótnia, także wolę odpuścić, nic się nie odzywać, w sobotę jadę do fryzjera więć pogadam sobie z koleżanką, oczywiście jedzie ekipa bodyguardów :cool:
Robaczku dzieki za życzenia dla T.
Wiesz, ja cie rozumiem - czasem warto zacisnąc zęby dla świętego spokoju:tak:

Do góry