reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
Anetko ja bym zadzwonila do eneco, zeby pozniej zas cyrkow nie bylo z pradem czy gazem. wtedy przynajmniej spokojne sumienie ze sie zadzwonilo no i w razie czego nerwow mniej :)

Aha :D Ja oczywiscie pytam z... ciekawosci :tak::-D ostatnio jakas taka ciekawska jestem :eek::sorry: nawet moj M. sie ostatnio wkurza bo ja ludziom dziwne pytania zadaje :dry:

Wsciekam sie tylko, bo w Pl gdzie sie nie spojrzy widac nastolatki z brzuszkami, bo nie ukrywajmy dostep do solidnej antykoncepcji jest utrudniony.
Ayni, w PL nie tylko utrudniony jest dostęp do antykoncepcji ale także do świadomości własnej seksualności. Kilkanaście lat temu byla wielka afera z wprowadzeniem do szkoł przedmiotu "Przygotowanie do życia w rodzinie". Mialo to pomóc uniknąć tego by "dzieci" rodziły dzieci. Sprzeciw oczywiście byl ogromny - link do poczytania.
Tymczasem w Holandii w szkołach uczą skąd sie biorą dzieci itd.
Chcialam cos jeszcze napisac ale... wlasnie mialam scysje z dziecmi i ogolnie stracilam wątek....sorki
troszkę zaczynają oczekiwać dużo ode mnie, typu czy zawieziesz mnie tu, czy pojedziemy na jezioro. mówię że mi się nie chce, wczoraj po pracy spałam do wieczora a oni mi tyłek trują.
Witaj Robalku. Powiedz ty im wszystkim, że nie jestes niczyim prywatnym kierowcą, masz prawo źle sie czuć, byc chora i nawet przec cały dzień leżec w łóżku - nikomu nic do tego. Jak im sie nie podoba to niech wracają do PL.

Iskierka, mysmy mieli takie lekcje. Prowadzila je pani bibliotekarka, zona organisty koscielnego. Kalendarzyk, kalendarzyk i jeszcze raz kalendarzyk, ale seks oczywiscie tylko po slubie :-D:confused:

a potem bawia sie dzieci w 'sloneczko' i zachodza w ciaze, nie wiadomo skad.

The Haguem bo ty walisz z grubej rury, a coooo
:-D

Iskierka, mysmy mieli takie lekcje. Prowadzila je pani bibliotekarka, zona organisty koscielnego. Kalendarzyk, kalendarzyk i jeszcze raz kalendarzyk, ale seks oczywiscie tylko po slubie :-D:confused:
Ja musialam chodzić na takie debilne nauki przedmałżeńskie do poradni rodzinnej. Ja - baba 25 lat, moj narzeczony (teraz już mąż) 26 lat. Od roku wspólżyliśmy, ja od lat X na tabletkach, razem z nami ze 4 pary i tylko ja nie bylam w ciąży a kobita nawija o mierzeniu temperatury, obserwacji śluzu, kalendarzyku - i to wszystko oczywiście po to, by kochać sie z własnym chłopem po slubie......
Kompletny kretynizm.
Mniejsze zlo to tabl;etka antykoncepcyjna, większe zło to dziecko rodzące dziecko, przepełnione domy dziecka czy podrzucane/zabijane noworodki...

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry