reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witam !

ROBALE no nie dziwie sie ze spac nie mozesz ,tyle emocji:-) Wczoraj my z mezem wspominalismy jak my testowalismy.Ale emocje.

reklama
Witam Wszystkich!

Iguana fajna sprawa. Ja widzę po Misi jak ją ciągnie do Dzieci i też chętnie bym ją zapisała na coś takiego. Choć mój Kuba nie wierzy, że będę chciała tu żyć i co raz bardziej myśli, że pewnie skończymy tak, że to on będzie miesiąc pracował i na miesiąc przyjeżdżał do Polski...
Nie lubię Holandii i pewnie nigdy jej nie polubię. Mój dom jest tam gdzie jest moje serce. A moje serce nigdy nie będzie po za granicami Polski ;/

Jakie plany na dzień? Moje dziecko dało mi pospać do 8... teraz znowu śpi a ja się biorę za zupę kalafiorową... I będzie trzeba na pole wyjść. Szlag mnie trafia, że tu żadnego parku nie mamy..... ;/

Miłego dnia dla Was!

Ja nie mam pomysłu na obiad...chociaż, mam masę pomidorów i mielone w zamrażalniku plus jakieś sosiki z Winiar. Pewnie skończy się na bolognese z jakimś makaronem, bo spaghetti wyszło, ale mam chyba jeszcze jakieś kokardki czy inne. Moja babcia, jak nam zaczęła dawać różne rzeczy, to ledwo od niej wyszliśmy.

Poza tym... zamierzam iść połapać witaminki D, chociaż nie wiem, czy to zdrowo pod koniec ciąży:confused:

Te przedszkola sa super,slyszalam o tym.Mnie to sie wydaje ze tu czesto wychowuje sie dzieci w tym duchu,no a niektorzy widza w tym poprostu bezstresowe wychowanie.Ja to widze nawet efekty takiego wychowywania dzieci.One sa takie ,kreatywne ,nie boja sie realizowac marzen,nie sa stlamszone.Nasze polskie dzieci tak czesto sa zagubione nie wiedza co chcialyby robic w zyciu a jak juz cos chca to wydaje sie im to nie osiaglane.

ASTRID a co sie moze stac ,najwyzej urodzisz :-D

reklama
Witam, ja dziś zaspalam:-D.
Nigdzie się wprawdzie nie śpieszyłam, ale moj syn konczy o 12.00 szkołę, a mama dopiero o 11.00 wyszła z łóżka:-D
No, ale muszę korzystac ze snu póki mogę, bo później to może byc różnie:-D
Robalku - mnie sie nawet teraz zdażają bezsenne noce lub dni kiedy budzę się razem z mężem o 6.00 i potem już musze wstać, bo oczy jak "kartofle" i boko bolą od przewracania się w łóżku:-D

Iskierka, spokojnie, oni zawsze takie listy wysylaja, to automatycznie jest wysylane kazdej kobiecie, ktora zglasza macierzynski.
Kiedy idziesz na macierzynski? wraz z poczatkiem 37 tygodnia ciazy tak? to i tak przeciez masz jeszcze 4 tygodnie, zanim Ci ewentualnie beda wyplacac. Nie bardzo rozumiem Twoje watpliwosci...
Na macierzyński idę już za tydzień - 31 maja. To jest dokladnie 6 tygodni przed przewidywanym terminem porodu. Chodzi mi o to, że znow będę miala przerwę w wypłacaniu zasilku. Teraz wypłacają co tydzień, więc dostane jeszcze dwa razy zasiłek i potem znow będę musiala czekac na pieniążki.
Może dla niektórych z was jest to nie do pomyślenia, ale my od pewnego czasu żyjemy z dnia na dzień, bez żadnych oszczędności i każde takie czekanie narusza naszą płynnośc finansową...
Po prostu trochę to dla mnie niezrozumiałe, że skoro już mi wypłacają zasiłek to znowu bedą mi coś tam liczyć i sprawdzać, efektem czego będzie przerwa w płaceniu. Ja wiem, że pózniej mi to nadpłacą,ale sam fakt jest trochę denerwujacy...
Poza tym byłam pewna, że skoro już wałkujemy z UWV przez 4 tygodnie że jestem w ciązy i podaje im się datę porodu to powinni już automatycznie, po zgloszeniu macierzyńskiego wyplacac pieniazki...
Nie wiem czy się jasno wyrazilam.

Trochę się tym denerwuję po prostu....

Do góry