reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Dziewczyny, mam pytanie - może bedziecie umiały mi na nie odpowiedzieć.
Dostalam dziś pismo z UWV, że zgłosiłam "chęć" pojścia na macierzyńskie. W pisemku napisano, że UWV będzie sprawdzać, czy mnie sie to macierzyńskie należy.
Po pierwsze - skoro jestem w ciązy, pracowałam, a teraz pobieram zasiłek chorobowy to chyba mi się należy, prawda???? Więc co oni jeszcze mają zamiar sprawdzać????
Po drugie - skoro znowu cos bedą sprawdzać, to oznacza , że znowu będe musiala czekac na wypłate pierwszych pieniążków do 4 tygodni???
Czy oni nie mogą zachowac jakiejś ciągłości??? Przecież to troche śmieszne już jest....

Ja wprawdzie jeszcze nie padam "na pysk", ale już jest prawie 23.30 i czas do łóżeczka:-)

Dobranoc all

Iskierka, spokojnie, oni zawsze takie listy wysylaja, to automatycznie jest wysylane kazdej kobiecie, ktora zglasza macierzynski.
Kiedy idziesz na macierzynski? wraz z poczatkiem 37 tygodnia ciazy tak? to i tak przeciez masz jeszcze 4 tygodnie, zanim Ci ewentualnie beda wyplacac. Nie bardzo rozumiem Twoje watpliwosci...

Wróciłam właśnie z pracy chciałbym napisać dużo ale Nie chce mi się włączać kompa a poza tym Padam. Praca, szkoła, przeprowadzka wykończy mnie to. Pochwałę się efektami tego pracowitego tygodnia. A jutro rano wskocze to podpisuję wszystkim.

Robale GRATULUJE !!
Wyobraz sobie ze wczoraj w pracy dostalam wiadomosc od Sencilli ze jestes w ciazy. Niestety nielubie pisac z telefonu dlatego chyba jestem ostatnia z gratulacjami :-(Oszczedzaj sie dziewczyno bo z tego co piszesz to jestes tak jak narwana w pracy hehe :-)

Moj Filipek tez wczoraj w samych bodziakach bez skarpetek i czapki bo caly dzien spedzilismy kursujac pomiedzy gama a praxisem.

Tu zdjecia mojej Kolusi jak byla mala a jak wejde na 2 drugiego laptopa to wstawie bardziej aktualne:
45694_151508558194063_100000047602563_448920_3304845_n.jpg254822_230336523644599_100000047602563_983825_5818374_n.jpg

Ostatnia edycja:
Dzien dobry wszystkim rannym ptaszkom i tym co pozniej tu zagladna...:tak:
Gosiu ladne fotki a maly juz taki rozgarniety wyglada...to z braciszkiem najfajniejsze...:-D
Anetko pomeczysz sie jeszcze troszke i... bedziesz mogla podziwaic efekty twojej pracy...;-)fotka super jak ten piesek czuwa nad snem..
Robale spokojnej pracy dla ciebie - i jak przyzwyczailas sie juz do tej mysli ze zostaniesz mama?:laugh2:

My dzis mielismy niespokojna noc bo Victor ciagle sie rzucal w swoim lozku...:baffled: a teraz usmiechniety lobuz biega po domu a mi sie chce tak spac...:sorry2:

Cześć Wam :-D.
Na początku ciąży też nie mogłam spać, budziłam się o 5 i koniec. Dzisiaj miałam plan pospać dłużej, ale Majka zaczęła się tak rozkopywać, że mnie obudziła :baffled:. Wiem, że będzie mi tego brakować, więc nie marudzę. Przynajmniej wiem, że u niej wszystko ok.
Dzisiaj chyba też zapowiada się upał... zaszaleję i pójdę do parku koło Blijdorp Diergaarde :rofl2:.

reklama
Iguana ja słyszałam o tej metodzie. bardzo popularna w nl i nie tylko w przedszkolach ;)))) w rotto jest nawet gimnazjum. fajnie że jest tu taki wybór a ty już myślisz o przedszkolu czy tylko robisz przeszpiegi ? Chcialabys iść do pracy czy cus ?

Na razie robimy wstępne przeszpiegi;-) Myślę o spell-o-theek, czyli aby tak z 2 razy w tygodniu iść razem z Jankiem do przedszkola, aby się pobawił z innymi holenderskimi dziećmi, osłuchał języka i jeszcze widział mamę...ale zobaczymy.

Do góry