reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

W moim życiu przewinęło się wiele gryzoni. Jak byłam mała, to mieliśmy w domu hodowlę świnek morskich. Wszystkie żyły średnio 5-6 lat i odchodziły ze starości. Były rozpieszczone do granic możliwości chyba :-D. Prócz tego miałam szczurki, myszoskoczka, koszatniczkę i teraz u rodziców jest szynszyla. Oczywiście wszystkie te zwierzaczki nie były w jednym czasie w naszym domu. Chociaż pamiętam, że mieliśmy taki okres, że w domu było stado świnek, żółw, 2 papużki faliste, 2 nimfy i jamnik. Jamnik żył 14 lat, w sumie nie wiem ile by żył tak naprawdę, bo w takim wieku się pogryzł z psem i miał uszkodzony kręgosłup bez szans na wyzdrowienie, więc trzeba było go uśpić :(. Teraz u rodziców są dwa westie i szynszyla. Westie znalazły się stąd, że rodzice zobaczyli artykuł w gazecie kynologicznej i się zakochali. Najpierw wzięli jednego, którego jamnik wychowywał. Jak już jamnik zaczął niedomagać (miał problemy z prostatą i później z sercem), to wzięli drugiego westa, bo akurat znajoma zadzwoniła, czy nie chcą psiaka. Po tym, jak się pojawił szczeniak, jamnik odzyskał młodość :rofl2:. Jak tak sobie pomyślę, to całe życie miałam niezłe zoo w domu. Mam nadzieję, że u nas też kiedyś jakieś zwierzaczki zamieszkają. Dzieci wychowywane ze zwierzętami są bardziej wrażliwe i uczą się odpowiedzialności.

reklama
AYNI kiedys pisalas o braku ogolnopolskiego rozkladu jazdy PKS czy jakos tak.No chyba twoja uwaga zostala rozpatrzona a moze to ja dopiero zauwazylam ale na onecie jest rozklad jazdy PKP i PKS ,moze to przed EURO tak sie polepszylo ?:-)

http://rozklady.onet.pl/

my dziś całe popołudnie w mieście. kupiliśmy dreambox i jeszcze 10 eur na ulicy znalazłam lol zaopatrzylam się w truskawki i myk znów do domku.
chyba padne wieczorem na pyszczek .

nana a to dobre szkoda że onet wziął na siebie ta brudna robotę ale najważniejsze że jest.

staraczkom życzę szybkiego i szczęśliwego zafasolkowania ;**** będziecie super mamusiami !

Robale, kochanie... nie martw sie... ale musisz wziac lekarzy tutaj nieco sposobem. Zanim zaszłam w ciaze z kuba... mialam 2testy pozytywne, i 2 negatywne... zapisali mnie na echo, ktore nic nie wykazalo, wiec posłali tego samego dnia na bete, wyniki mialam nastepnego dnia rano. Moze pokłam troszkę i dla swietego spokoju i ginekolog Cie zobaczy... u mnie skonczylo sie diagnozą ciąży pozamacicznnej, ale po terapii org sam sie oczyscil, obylo sie bez lyzeczkowania/operacji...

AXE!!!! Wlasnie myslalam ostatnio o Tobie, bo DAAAWNO Cię nie widziałam! Witaj i przyjmij wyrazy współczucia! :*

A my dzisiaj otworzylismy sezon kąpieli na balkonie ;D I ja zaszalałam i kupiłam sobie kieckę na wesele w V&D za 30jurków :p

DSC_7875.jpgDSC_7883.jpgDSC_7840.jpgDSC_7845.jpg

reklama
Heloł z wieczora.
Dziecko śpi można coś napisać, odpocząć.

Co do starania się o dziecko. Co 4 para ma problemy ze zajściem w ciąże. Niestety pozmieniało się.. WIęcej chorób, chemii, stresu. Mojego Kuby siostra starała się 4 lata. Byli na badaniach, już mieli się decydować na in vitro.. i Kasia zaszła w ciążę. Doszła do wniosku, że to pewnie stres, praca, alkohol spowodował, że nie mogła tak długo zajść w ciążę. Na całe szczęście ma już Oskarka 4 miesięcznego! Mam nadzieję, że i Wam się to uda dziewczynki! Powodzenia!

Co do świnek. Uh mam ogromne uczulenie na Nie! Moja buzia robi się od razu czerwona i spuchnięta.

Anetka tak zmieniłam fryzurę. Wyrównałam i zrobiłam je na rude :)

dOBREJ Nocy dla Was ! :)

Do góry