reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

bry dziewczynki moje :-D. Chciałam powiedzieć ze jutro testujemy, choć to będzie dużo za wcześnie, ale co tam, spróbujemy. Dziś o mało nie padłam na szklarni tak mi się słabo zrobiło, poczułam coś mokre, mówię do M lecę bo chyba okres dostałam, ale patrzę tylko śluz i niteczki brązowe. zgłupiałam całkiem, nie wiem jak ja liczyłam że mi tydzień do @ został, a tu patrzę że 2 :szok:, i teraz nie wiem albo cykl wraca mi do normy bo ostatnio miałam co 6 tygodni albo się zagnieżdża bo niby jestem parę dni po owulacji. ach sama nie wiem, zobaczymy co się wydarzy, całkiem wysiwieję, a jeszcze nie wiem czy mój piesio przypadkiem nie zdąrzył zaciążyć mojej suni. :szok::szok::szok:, dziwnie się zachowuje, popadnę w rozpacz jak będzie mieć maluchy

reklama
Ayni czy to ty chciałas zeby moja babcia zrobiła ci kapcioszki? dawaj wegiel a ci wóz przywioze hahaha
A jak powaznie mowisz, to ja chetnie! Tylko czy babcia by sie zdazyla wyrobic z kapcioszkami ? I za ile handluje ? Czy tez sie trzeba targowac? A po co babce wungiel , jak sie w Polsce juz dawno sezon grzewczy skonczyl :D

Ciezarne, macie cos w stylu legitymacji ciążowej? Nie mam na mysli karty, gdzie wpisują wagę, cisnienei tydzien itd. Zwykłą legitkę ze zdjęciem... Mnie moje babki poprosiły, zebym wziela foto do zwangerkard. Pytalam co to mowily, ze cos jak legitka szkolna ze zdjecie. Chryste, 2 lata w ciazy nie bylam a juz takie zmiany :D:D
U mnie nie ma takich rewelacji.

Astrid musisz sie koniecznie zaopatrzyc w osiolka , ja mam takiego jednego i mi dzwiga wszystko. Malo je, niestety troche pali :/ Jakby dzis pracowal, to pewnie po jablka poszlibysmy dopiero wieczorem, bo mi sie juz nawet nie chce samej zakupow robic, z czystego lenistwa , nie z dzwigania :D moge Ci poslac wirtualna szarlotke dzis wieczorem, jedna juz leci do Sencyllionu.

Robale, moge Cie troche intymnie wypytac ? Jak tam piersi ? Bola Cie zwykle przed okresem ?

Wróciłam z zakupów, przebrnełam przez x stron i musze chwile odpocząc bo o 16.00 kontrola u położnika....
Odebralam paczke z Kruidvata - nic specjalnego :no:, kupilam oliwke do i po kąpieli, jeden kąpielowy ręcznik i w promocji ten pojemnik na pieluchy;-)
W moim C&A niestety nie było tych ręczniczkow do kąpieli z kapturkiem, więc kupilam narazie jeden w Kruidvacie.
Odkryłam nowa drogerię z wieloma promocjami, zostawilam tam 50€:-D
Iskierka, ciesze sie wraz z Toba z tych pieniazkow! Ja tez czekam na kase z tej instytucji, bo wyplacili mi tylko czesc macierzynskiego od jednego pracodawcy, a "umknelo im", ze ja mialam dwoch pracodawcow w jednym okresie...:-);-):tak::-D
Taaa, im dużo umyka i na wszystko mają czas. Mam nadzieję, że w najblizszym możliwym terminie wypłacą mi wyrównanie od 1 maja aż do dziś.
Dzięki laski za gratulacje - stawiam wam wirtualną flaszkę:-D:-D:-D

Aaaaa i zapomnialabym - wózek przyjechał z Polski. Potem go poskładam i zrobie fotki.
lece pod prysznic i do położnika <papa>

Pierwsze słyszę o legitce ciążowej :szok:. Dla mnie szokiem było, że mi do profilu w szpitalu w Delft zdjęcie robili, a co dopiero jakieś legitymacje ciążowe. Ciekawe po co to? Może jakieś zniżki w komunikacji miejskiej daja? Haha, wątpię.

Robale...to jak co, ze swoją sunią będziecie razem wszystko przechodzić :-D. Jak ja żałuję, że nie mamy na razie warunków dla psiaczka, ech :-(.

Astrid oby nie :no:, wykorkuję szybciej przez nie hehe. Ale przecież nie potopię ich jak coś, nie miałabym sumienia. A ze mną to pewnie jak zwykle fałszywy alarm.

Zawsze, jak coś, możesz porozdawać. Może nam się poszczęści i znajdziemy mieszkanie na parterze, albo w kamienicy z normalną klatką schodową :cool2:. Wtedy bym M. męczyła, że jak nie weźmie, to pójdą do nieba dla piesków czy coś. On tak samo wrażliwy, jak ja to by go serduszko zabolało. A jaka rasa bądź wielkość potencjalnego pieska?

W ogóle przypomniało mi się, jak miałam koleżankę na studiach, która bez ogródek gadała, jak jej ojciec na wiosce topi kocięta, bo ich kotki się kocą i nie co z tym robić. Normalnie mi się słabo zrobiło, jak to usłyszałam.

Ostatnia edycja:
Robale no zobaczymy jeszcze sie musisz uzbroic w cierpliwosc, ostatnie dni najgorsze kiedy sie czeka na niechciana @. Staraj sie nie myslec o tym w ogole :tak:Mnie tak w sumie tez pobolewaly jak przed okresiatkiem, ale nie tak mocno, na dodatek jakos przeczuwalam , ze jestem w ciazy, zanim sie pojawil termin spodziewanej @ , bo mnie w sutkach mrowilo , tak jakby prad przez nie przechodzil czasem :eek:
a mysle, ze z Twoimi psiaczkami to pewnie znalazlo by sie sporo chetnych np przez marktplaatz, Holendrzy lubia male pieski ; co ma byc to bedzie ! :)))

A ja ogladalam dzis reportaz o parze gejowskiej, ktorej pani nosila dziecko bezinteresownie oraz drugiej heteroseksualnej parze, ktorej matka chciala urodzic dziecko, bo corka nie mogla zajsc w ciaze. Podziwiam ludzi, za takie poswiecenie. Za tydzien kolejny odcinek pomiedzy 13 a 14 na Nederland 2 , ale za cholere nie wiem jak sie nazywa ten program.

reklama
Do góry