reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
Cześć Mamusie :-).
Czytam ten artykuł i póki co nie zauważyłam w nim żadnego kłamstwa. Póki co wzruszył mnie cytat:
"W Polsce najlepiej zaufać miłym starszym paniom, które zawsze wskażą drogę, mimo nieznajomości języków obcych. A czasem nawet poczęstują ciastkiem".

Dobry jest jeszcze: "
P
jak piwo. Dużo dobrego i taniego złotego trunku. Gdyby wierzyć tabloidom, to główna motywacja angielskich i niemieckich kibiców do odwiedzenia Polski w trakcie Euro 2012. Bo u nas jest tanio jak <<nigdzie indziej>>".
:cool: i "Z
jak zabobony. Według niektórych przekazów Polska i Ukraina uchodzą za barbarzyńskie kraje pełne przesądów. Na forach kibiców można znaleźć m.in. rady, by w barach stukać się kieliszkami z tubylcami, bo inaczej mogą być… agresywni."
- ej ale stukanie się kieliszkami, to nie zabobon tylko taka kultura
:-D, co oni w innych krajach nie stukają się kieliszkami ze współpijącymi?
Nie czuję się wcale oburzona, gorzej, jakby pisali jakieś rzeczy z d... wzięte, że u nas nie ma prądu, internetu i żyjemy w drewnianych chatach krytych strzechą.

Ayni - Wrocław Główny pięknieje z dnia na dzień... nie mogę się doczekać, aż zobaczę go kiedyś po remoncie. Mam nadzieję, że nie powrócą na niego bezdomni i śmierdzące butki z żarciem. https://www.facebook.com/wroclawNOWYglowny

Ostatnia edycja:
Ostatnio jak zadałam pytanie na wątku "Poród w Holandii" efektem również była kłótnia. Naprawdę odstrasza to nowe uczestniki forum ( bynajmniej mnie ). Nie jest miłe czytać przez tyle stron przepychanek. Chciałam uczestniczyć na tym forum ponieważ również mieszkam w Holandii. ( efekt jest taki że tylko podglądam )
Szanuje każdą opinie. Ja sama miałam i dobre i złe doświadczenie z holenderską służbą zdrowia. Rozumiem nane19 która miała złe doświadczenie ale rozumiem dziewczyny których ciąża przebiegła dobrze i mają śliczne maluszki ( bardzo się z tego cieszę ).
Moim zdaniem każdy może wyrazić swoją opinię. Jak zadawałam pierwszy raz pytanie chciałam znać każdą opinię. I tą dobrą i tą złą. Wiadomo, że nie zakładałam, że wszystko co złe mi się przytrafi. Chciałam wiedzieć na co mogę się przygotować.

Życzę Wszystkim miłego dnia. Pozdrawiam

Witam. U mnie s łonecznie - jak na razie.
Dziś stosunkowo krótko spalam, bo najpierw mąż szedł do pracy a potem u sąsiada robotnicy zaczeli podjazd robić.... wrrrrrrrrrrr
Teraz jestem juz po sniadanku i zaraz wybieram się na zakupy.
Muszę sie Wam pochwalić, że wreszcie DOSTAŁAM PIENIĄŻKI Z UWV:-D:-D:-D Wprawdzie wyrównali mi tylko do konca kwietnia, ale i tak dostałam niezłą sumkę:-)
Idę zrobić zakupy dla maleństwa i starszym dzieciom przy okazji też coś sie dostanie.
Jestem HAPPY!!!!:-D:-D:-D
Miałam jeszcze dopisać, że bardzo słodkie macie te maleństwa:tak:
ja narazie nie mam sie czym chwalić, ale nadrobię to po porodzie :-)

Iskierka opijamy :) ich zólwie tempo:)

u nas tez słoneczko powoli kuka zza chmurek ;)

ja niestety dzisiaj obudzilam sie po 5 i juz zasnac nie umiałam, wiec troche chodze jak pobita ;)

czeka mnie dzisiaj wizyta u wterynarza z moim zwierzem :( i to na sam wyjazd :( grrr

Astrid ja jeszcze nie przeczytalam tego artykulu, to tylko naglowek, ktory mnie nieco negatywnie zaskoczyl. jak bede miala chwilke, to przeczytam caly.
Iskierka, ciesze sie wraz z Toba z tych pieniazkow! Ja tez czekam na kase z tej instytucji, bo wyplacili mi tylko czesc macierzynskiego od jednego pracodawcy, a "umknelo im", ze ja mialam dwoch pracodawcow w jednym okresie...:-);-):tak::-D

Iskierka - gratuluję :-)

Sencilla - tytuł artykułu faktycznie podnosi ciśnienie, ale dzięki temu więcej osób go przeczyta, pewnie o to chodziło autorowi.

dziewczynki, co dzis na obiad? ja wlasnie mysle... Moje dzieci bawia sie w basen na dywanie, w strojach kapielowych "plywaja", haha.
chyba zrobie zupe z ciecierzycy, a co na drugie? hmm... kto mi pomysl podrzuci? jakis bezmiesny/

reklama
Do góry