reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
ASTRID chyba tydzien temu mowilaysmy o tym na forum porody w holandii:-) o tej kontroli
Właśnie nie zarejestrowałam tej informacji. OK... znalazłam na polozna.nl info o kraamzorg, no to to ja wiem. W zasadzie ja będę w hotelu położniczym, to może mi jakieś badania zrobią .
Dzisiaj czuję się, jak królowa, bo M. działa w kuchni, nawet garki i kuchenkę umył. Normalnie święto mam .
Ostatnia edycja:
Madzia a wez na hecy rachunek i zglos tutaj, moze Ci zwroca. Ktos tam kiedys cos robil w PL chyba zeby i zwrocili, a co ;p poza tym smieszy mnie troche, ze trzeba przyniesc to zaswiadczenie, jakbys faktycznie swoim brzuchem mogla kogokolwiek oszukac, nawet w przypadku wczesnej ciazy bron boze chciala wyludzic wczesniejszy termin no, ale fajnie w sumie , napiszesz nam potem swoje experience from Poland i czy chcial Cie naciagnac na jakies dodatkowe badania.
Astrid i super, mysle, ze od czasu do czasu trzeba dac facetowi odkurzacz w reke i szmatke , zeby nie zapomnieli, jak to sie robi. Oczywiscie od czasu do czasu. Powiem wam ciekawy przypadek , mialam znajomych holendrow i zawsze sie dziwilam, czemu ten facet zawsze z tym dzieckiem, myslalam , ze moze maja gleboka wiez , az pewnego dnia zaprosili mnie na kawe a jego zona , to nawet go nie prosila o nic, ona mu tylko wysylala spojrzenia i on juz biegal jak w zegarku starsze holenderki to moze nie, ale mlodsze to juz czasem potrafia byc terminatory i terrorystki. Nic dziwnego , ze potem biora sobie faceci jakies Tajki, Polki czy Ruskie, w koncu chca miec w domu kobiete, ktora ugotuje, posprzata i bedzie szanowac meza.
ja pekam w szwach po chinskim, 5 pojemnikow jedzenia , zostala nam polowa na wieczor, jeszcze znajomemu zanieslismy i generalnie znow jest chlodno i chodze w swetrze.
Astrid i super, mysle, ze od czasu do czasu trzeba dac facetowi odkurzacz w reke i szmatke , zeby nie zapomnieli, jak to sie robi. Oczywiscie od czasu do czasu. Powiem wam ciekawy przypadek , mialam znajomych holendrow i zawsze sie dziwilam, czemu ten facet zawsze z tym dzieckiem, myslalam , ze moze maja gleboka wiez , az pewnego dnia zaprosili mnie na kawe a jego zona , to nawet go nie prosila o nic, ona mu tylko wysylala spojrzenia i on juz biegal jak w zegarku starsze holenderki to moze nie, ale mlodsze to juz czasem potrafia byc terminatory i terrorystki. Nic dziwnego , ze potem biora sobie faceci jakies Tajki, Polki czy Ruskie, w koncu chca miec w domu kobiete, ktora ugotuje, posprzata i bedzie szanowac meza.
ja pekam w szwach po chinskim, 5 pojemnikow jedzenia , zostala nam polowa na wieczor, jeszcze znajomemu zanieslismy i generalnie znow jest chlodno i chodze w swetrze.
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ayni a czemu naciagnać?? ja do tego ginekologa chodze cały czas i to na zasadzie ze ja ide i mowie co chce, ewentualnie jak mam jakies watpliwosci to on zawsze doradzi ale nigdy na nic nie namawia co do zwrotów kosztu to zwracają ale zdaje sie ze jak jakis nagły przypadek albo pilna sprawa ktora nie moze czekac do powrotu a po drugie musiałabym to tłumaczyć ....
Iskierka71
Fanka BB :)
No wiesz, jak mus to mus;-)ja musze odwiedzić ginekologa w pl bo potrzebuje zaświadczenie o ciazy do USC
O wypraszam sobie, ja tez potrafię byc taką terrorystkąNic dziwnego , ze potem biora sobie faceci jakies Tajki, Polki czy Ruskie, w koncu chca miec w domu kobiete, ktora ugotuje, posprzata i bedzie szanowac meza.
Moj mąż pomaga w sprzataniu, zakupach, gotowaniu, opiece nad dziećmi. I tak jest od dnia ślubu. No ale on byl tak nauczony przez matkę.
Ale swoją drogą ja nie nadaję sie na służącą, więc myślę, że każdego bym tak wyszkoliła
Astrid, Wiatraczek mi pisała, że po 6 tygodniach od porodu ma wyznaczoną wizytę kontrolna u ginekologa w szpitalu i USG - z tego wynika, że jest tak jak w PL - standardowa kontrola poporodowa
Madziu bo ja kiedys jak bylam u gina i jak uslyszal, ze mieszkam w Holandii to wpadl w nagla potrzebe zrobienia mi tysiaca innych badan, juz nie mowie o podstawach jak np cytologia, ale jeszcze masa innych, podziekowalam mu. Wykryl mi co lepsze nadzerke, ktorej nawet nie bylam swiadoma (do dzis nie wiem czy ona istniala) i jeszcze nalegal, ze mi ja wypali, gdzie zasiegnelam innych opinii i sie dowiedzialam, ze nadzerki sie juz nie wypala. Teraz juz tej nadzerki nie mam, o ile w ogole ja mialam kiedykolwiek bo sprawdzalam w zeszle lato. Dlatego tak sie smieje, ze moze Cie naciagnie na cos ; oczywiscie nie kazdy taki lakomy i to bylo w formie zartu
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ayni heheh nie nie, moj lekarz wie ze ja jestem w Holandii i jak bylam ostatnio to tylko usg i cytologia, czyli podstawa akurat ten jest uczciwy
Iskierko, Wiatraczek była pod opieką ginekologa wiec po 6 tyg po porodzie badał ja ginekolog a jak cała ciaze i poród prowadzi polozna bez zadnych komplikacji to wizyta kontrolna rowniez odbywa sie po 6 tyg ale tylko u połoznej
Iskierko, Wiatraczek była pod opieką ginekologa wiec po 6 tyg po porodzie badał ja ginekolog a jak cała ciaze i poród prowadzi polozna bez zadnych komplikacji to wizyta kontrolna rowniez odbywa sie po 6 tyg ale tylko u połoznej
Iskierka71
Fanka BB :)
Możliwe, ale ogólnie chodzi o to, że kontrola jest:-)Iskierko, Wiatraczek była pod opieką ginekologa wiec po 6 tyg po porodzie badał ja ginekolog a jak cała ciaze i poród prowadzi polozna bez zadnych komplikacji to wizyta kontrolna rowniez odbywa sie po 6 tyg ale tylko u połoznej
Iskierko nie uwazam, ze aktywne zycie meza w prowadzeniu domu to forma terroryzmu, wrecz przeciwnie, jego obowiazek, pomoc od czasu do czasu swojej zonie. Natomiast nie sadze, ze wyszkolilas sobie meza, tak jak opisywalam w przypadku moich znajomych, zeby wszedzie chodzil z dziecmi, bo chcesz miec spokoj oraz ze zamiast komunikacji posylasz mu tylko wymowne spojrzenia co nastepnego ma zrobic to juz nie jest normalne i facet wszedzie siedzial jak na szpilkach. Uwazam, ze zdrowy zwiazek to taki, w ktorym nikt nie przegina w zadna strone i nikt nie musi chodzic stryrany obowiazkami. Pomaganie zonie to nie to samo co wyreczanie jej ze wszystkich obowiazkow i pewnie nie jednokrotnie spotkalas sie z opinia ze strony holendra, ze obecnie holenderki sa malo kobiece , wrecz przejmuja cechy meskie wymagajac od mezczyzny przede wszystkim grubego portfela, gotowania i sprzatania calkowitego oddania sie obowiazkom domowym, czyt. najlepiej aby zrezygnowal ze swoich starych rozrywek i kolegow. Ja przynajmniej spotkalam sie z wieloma takimi opiniami.
Nie wiem czy ktos ogladal telewizyjny szmatlawiec : Barbies bruidloft, tam bylo ladnie pokazane, jak ksiezniczka caly dzien siedziala przed tv also spotykala sie ze znajomymi, a jej przyszly maz latal po domu z odkurzaczem i jej gotowal , potem byla oczywiscie klotnia , ze Barbie nic nie robi w domu , i placz samej bohaterki
Nie wiem czy ktos ogladal telewizyjny szmatlawiec : Barbies bruidloft, tam bylo ladnie pokazane, jak ksiezniczka caly dzien siedziala przed tv also spotykala sie ze znajomymi, a jej przyszly maz latal po domu z odkurzaczem i jej gotowal , potem byla oczywiscie klotnia , ze Barbie nic nie robi w domu , i placz samej bohaterki
Ostatnia edycja:
reklama
witam.... i jak ktos juz wczesniej napisal - SZKODA BYLO CZYTAC... :-( moze ja swoje posty bede pisac na czerwono?
Nana nie ma na forum zadych zasad jesli chodzi o forme twoich postow - ale ciagniecie tematu przez 4 strony to lekka przesada - kobiety dajcie na luz czasami i ..nie nakrecajcie tego samego w kolko... na szczescie dla Carinio to nie pierwsza ciaza i sie nie boi teorii jakie wysuwacie na DZIEN DOBRY ale kto inny moglby sie zalamac...
Carinio ja sie oczywiscie nie zgadam ze sredniowiecznym porodem w domu - najpiekniejszy z moich 3
Astrid bociana widzialam za 8euro na marktplaatsu... poszukaj...
co do kontroli w NL po porodzie to po 6 tyg... ja nie mialam zadnej ani raz jesli wam chodzi o ginekologiczna kontrol .... jak w PL
Nana nie ma na forum zadych zasad jesli chodzi o forme twoich postow - ale ciagniecie tematu przez 4 strony to lekka przesada - kobiety dajcie na luz czasami i ..nie nakrecajcie tego samego w kolko... na szczescie dla Carinio to nie pierwsza ciaza i sie nie boi teorii jakie wysuwacie na DZIEN DOBRY ale kto inny moglby sie zalamac...
Carinio ja sie oczywiscie nie zgadam ze sredniowiecznym porodem w domu - najpiekniejszy z moich 3
Astrid bociana widzialam za 8euro na marktplaatsu... poszukaj...
co do kontroli w NL po porodzie to po 6 tyg... ja nie mialam zadnej ani raz jesli wam chodzi o ginekologiczna kontrol .... jak w PL