reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ayni bo już się bałam że napiszesz że jakaś Tunezja czy Egipt to takie kraje...:-D

Co do zwierząt to lubie i pieski i kotki tylko jak dla mnie i to i to sprawia problemy-wyskoczyć na weekend to trzeba zabierać zwierzaka ze sobą a nie każdy hotel toleruje, na wakacje znowu to samo...można jakiś hotel dla zwierząt wynając i zostawić na 2 tyg...ale chyba to dla psa czy kota dobre nie jest, prosić kogoś żeby zaglądał to też nie zawsze wyjdzie bo wiadomo że nikt planów pode mnie nie dostosuje...jak ktoś mało wyjeżdża to zwierzaczki w sam raz...

reklama
Nana sliczny na ten ogonek z tylu na pierwszym zdjeciu , tylko musisz edytowac linka, bo co niektorzy mONdrzy sie nie domysla i nie beda mogli sie dopatrzec tego pozytywu ! :)

Ayni możesz mieć swoje zdanie:tak:

Zauważyłam równiez co co niektorzy zakompleksieni ludzie to w internecie odbijają:tak:

Jak dla mnie to trochę dziwne dawać dziecku na prezent żywego zwierzaka, bo prezenty to najczęściej niespodzianka no i później ląduja-w najlepszych przypadkach-w schroniskach(piszę o kotach i psach-bo jeż to nie wiem)

Anna blogosławione Twe słowa o zwierzetach-prezentach , marze zeby wszyscy rodzice na swiecie tak mysleli jak ty :)
ale niestety, w tych czasach to wiecej bezmyślnych rodziców niz dzieci:(

i biedne te jeze ;(

AYNI my jak chcielismy kupic pieska do domu to dokladnie czytalismy jakie sa rasy co tym pieskom pasuje i czy nasze warunki beda im odpowiadac i czy taki pies bedzie nam odpowiadal.Bo np jak widze Husky w naszym cieplym klimacie to zal mi takiego pieska.ON potrzebuje bardzo duzo ruchu ,tak samo jest z innymi psami sa psy pasterskie ,goncze itd.One w krwi maja zkodowane konkretne zadania i potem jak sie takiego psiaka zamyka w bloku to on w koncu warjuje.No i usypia sie takiego bo jest agresywny ,a to pan powinien kare poniesc.

Dziewczyny co was tak dziwi z tym odsysaniem katarku a jak myslicie ze jak robilo sie w czasach gdy nie bylo gruszek itd.dzieci tez katarki mialy i mamy jakos mosialy sobie radzic.Teraz sie juz o tym zapomina ale kiedys to bylo normalne.W swiecie zwierzat tez matki dbaja o higiene dzieciaczkow ,nas to brzydzi ale u nich to natura
.

Na szczęście mamy XXI wiek i zamierzam z tego korzystać. Kiedyś ludzie mieszkali w lepiankach, to niby też mam mieszkać? Bez sensu.

Co do psów. Przez wiele lat byłam wolontariuszką na wystawach psów, sama mam w rodzinnym domu psy, no i ogólnie interesowałam się kiedyś mocno kynologią. Wkurzają mnei takie artykuły, bo zazwyczaj dziennikarze mało się wdrążają, co to był konkretnie za pies. Dla mnie określenie amstaff czy bull, nie jest do końca satysfakcjonujące, bo nie zapominajcie, że wiele ludzi robi krzyżówki takich ras a inni jeszcze głupsi od nich, kupują, bo takie szczeniaki są po prostu tanie. Same w sobie rasy skłonne do agresji, są niebezpieczne, a takie ryzyko wzrasta szczególnie u mieszańców. Poza tym, to też kwestia wychowania psa, nawet jeśli nie jest z ras groźnych. Jeśli pies jest rozpieszczony i czuje się królem w domu, to dla niego dziecko jest zagrożeniem. Pamiętam, jak mój ś.p. jamnik reagował na świnki morskie. Kiedyś jedną wyjął z akwarium, zadusił i przyniósł do pokoju, gdzie mieszkałam z bratem, żeby nam pokazać, że nie wolno go lekceważyć. Podobnie psy postępują z małymi dziećmi. My psa przygarniemy dopiero, jak będziemy mieć ku temu warunki, no i jak dziecko będzie większe.

Spoko, będą chrzciny :rofl2:.

Wlasnie przeczytalam ze tegorocznym hitem prezenty komunijne jest jez pigmejski.No to moze jeza do domu zaprosic?
biggrin.gif

Ludzi porąbało :szok:. Dawanie dziecku na prezent żywego zwierzęcia to najgłupsze, co można zrobić. Jeże pigmejskie z tego, co czytałam (kiedyś myślałam nad przygarnięciem takiego, możliwe, że kiedyś to zrobię) wymagają baaardzo dużo opieki, do tego specjalnej, dużej klatki, lampki (żeby miały ciepło), no i muszą się wybiegać po domu. To nie zabawka dla rozkapryszonego dzieciaka. W ogóle wymyślanie tych wszystkich prezentów typu laptopy, komórki i inne quady, to przegięcie. Dziecko nie czekan a komunię, jako obrzęd, tylko na prezenty.

AYNI to znaczy co mam np.napisac :-)

ASTRID to nie o to chodzi by tak robic teraz oczywiscie, tylko niektorzy nic o tym nie slyszeli a to praktyka kiedys stosowana.Nigdzie nie napisalam ,ze polecam te metode czy cos ,stwierdzilam fakt ,ze tak kiedy dawno robiono ,tylko tyle ,prosze nie dodawaj wiecej niz napisalam :-)

Ostatnia edycja:
nana, Co do tego artykułu, to coś strasznego! Aby hodować agresywną rasę psa trzeba mieć ogromne doświadczenie, a niestety sporo ludzi trzyma takie psy dla mody i potem rosną takie agresory:-( Jak się coś stanie, to oczywiście usypiają psa...A co z porąbanym hodowcą, który tak "ułożył' swojego podopiecznego?

Co do zwierząt to lubie i pieski i kotki tylko jak dla mnie i to i to sprawia problemy-wyskoczyć na weekend to trzeba zabierać zwierzaka ze sobą a nie każdy hotel toleruje, na wakacje znowu to samo...można jakiś hotel dla zwierząt wynając i zostawić na 2 tyg...ale chyba to dla psa czy kota dobre nie jest, prosić kogoś żeby zaglądał to też nie zawsze wyjdzie bo wiadomo że nikt planów pode mnie nie dostosuje...jak ktoś mało wyjeżdża to zwierzaczki w sam raz...

Jasne, że tak...ale i tak nigdy bym nie zrezygnowała z posiadania kota. Wszystko ma swoje plusy i minusy, ale prawdziwy kociarze zgodzą się ze mną, że życie bez kota jest dużo smutniejsze i jak się chce to można sporo rzeczy poukładać tak aby i kotu dogodzić. A dla mnie osobiście mieszkanie, lokal bez kota, to nie dom. Wiem, bo jakiś czas "wegetowałam" bez kota i nigdy więcej tak nie chcEM!:-D

reklama
Nana, kurcze nie wiem, moze cos o wzroscie gospodarczym w PL ? Ze pracy od cholery na Euro bedzie a po Euro bedzie zwijanie asfaltu i ile emigrantow wroci do Polski w przeciagu nastepnych 3 lat. Albo jak Tusk obiecuje przedszkola i zlobiki bez kolejek. Wejdziesz na onet czy tam wp napewno cos sie znajdzie optymistycznego :D Oczywiscie zartuje :-D

Do góry