reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

baby, ale wy ukąsliwe :)

dziewczyny które jezdza autostrada na Olszyne to wiedza jaka mamy zajeb..... droge :crazy: jak tylko pomysle ze zas bede tam skakać po tej betonówce przez 70 km to mnie telepie na sama mysl brrrr a moj biedny kroliczek bedzie latał w swojej skrzynce na tylnym siedzeniu hehhe

Oj wiem, zawsze sie tam budzilam z mojego snu. Ale wiesz, tam to juz wrony zawracaja.
:-D Przecierpisz jak reszta naszych rodakow.

Anna mnie to ciekawi jak ty zawsze potrafisz sie wtrynic w cudza konwersacje, jakbym ja Ciebie kiedykolwiek o zdanie pytala. Moze odpowiadaj na wiadomosci tych, ktorzy faktycznie sa zainteresowani Twoimi opiniami, bo mozesz byc odebrana jako niegrzeczna.
Ach, no i dziekuje, ze dalas mi szanse posiadania wlasnego zdania, myslalam ze takim paniom to trzeba tylko przytakiwac
:-D mam nadzieje, ze dalam Ci jasno do zrozumienia, ze nie jestem zainteresowana wymiana zdan z Toba. Zrozumialas to ? Czy sie jeszcze w cos wtrynisz ? ;-)

reklama
Amsterdam - ja samolotem nie latam, bo po pierwsze nie a po drugie nie zostawie nikomu mojego zwierzaka pod opieka a po trzecie to zawsze z Pl wozimy duzo manelów a do samolotu to wiadomo :) no i auto pod reka do poruszania sie po miescie, a nie jeszcze pociagiem sie tarabanic :)

Rany Baby, ale jesteście kąśliwe!!!!:eek: Co się tutaj podziało? Jakiś zbiorowy PMS?;-) AnnJ, Ayni?

A co do ciągania kota/psa ze sobą to uważam, że dla zwierzaka domowego jest najlepiej tam gdzie jego opiekun, bo zwierzęta bardziej przywiązują się do właścicieli, a nie do mieszkań. ...choć ja sama nie lubię określać moich zwierząt jako moją własność, a jako członków rodziny.

Anna,wydaje m sie,ze wiem,o co chodzi Ayni.pewnie ma nieodparte wrazenie,ze jestes tu niejako za kare i z uporem maniaka nie powiesz nic dobrego o NL...ale w koncu tu mieszkasz,prawda?chya mi nie powiesz,ze nie bierzecie zasilku na malego?rodzilas tu,nie powiesz nic dobrego o sluzbie zdrowia?nie podoba Ci sie porzadek na ulicach?to,ze szanuja zwierzeta? To nie chodzi o to,aby gloryfikowac NL i Holendrow,ale o zauwazenie choc kilku pozytywow w kraju,w ktorym przyszlo Ci (tymczasowo) zamieszkac.

ANNA mnie dziecko ktore urodzialm nigdy mnie nie obrzydzalo i nie mialam wrazenia ze jest brudne ale mam kolezanke dla ktorej porod i dziecko po nim sa bleee.Wiesz mnie chodzilo o to ze kobitce mozna dac narkoze ,po wyciagnieciu dziecko umyc a jak sie obudzi to podstawic jej "czysciutkie"i tym sposobem uniknie ogladania tego czego nie chce.

hej hej....

Tylko spokojnie kobietki :-);-) - masz racje Iguana moze sie PMS zbieglo:rofl2:... juz dawno nie bylo jakiegos tematu zeby sie dziewczynki wyzyc mogly wiec ...same sobie do oka palec wsadzaja...:eek:

POZA TYM KOCHANE - Ernest juz mial urodzinki 6 maja - wszystkie jak jeden maz zyczenia mu skladalyscie /spojrzcie wstecz/ to moj nieaktualny suwaczek was tak zmylil:-p ale dziekuje wszystkim za zyczonka...:-D:-D:-D w srode mamy kinderfeestje to mu milo bedzie jak mu powiem...:tak:
Sencilla jak dzionek mija...? dalas rade.. ja uwielbiam moja trojeczke - bo jest bardzo zorganizowana...:tak:twoje najmlodsze latorosle jeszcze nie jest takie samodzielne jak moje.../jeszcze pare miesiecy minie/:tak:jestem z nich bardzo dumna...;-)

Co do drog to ja ...tez nienawidze przejezdzac przez Olszyne... :no: na sama mysl jest mi niedobrze...:zawstydzona/y:
Karola gratuluje zakupy - wrzuc fotki...;-)

Nie Iguana, nie mam PMS od kilku miesiecy ciazy, ale po prostu nie lubie, kiedy osoba nie pytana o zdanie wcina sie w rozmowe ni z gruszki ni z pietruszki, (kiedy ja kieruje swoja wypowiedz do kogos innego) probujac na sile przekonac mnie do swoich pogladow. Jak widac nie kazdy moze sie pogodzic z faktem, ze mam w pewnych tematach inne zdanie i probuje mi na sile cos wmowic. Tak jakbym ja komus kazala jesc kisiel, kto go nie lubi badz co gorsza ma na niego alergie. :confused2: Moze to jakas frustracja zwiazana z byciem w kraju , ktorego sie nie lubi ? Nie mnie to oceniac, po prostu wycofuje sie.

Ayni Ty też się wiele razy wtrącasz do wielu rzeczy...i czasami niektórych nie obchodzi Twoje zdanie...Ty też piszesz swoje zdanie i cię wtedy nic nie obchodzi.
Bedę pisała co będę chciała-wulgaryzmów nie używam!!!

Sencilla zasiłek na małego pobieramy ale również płacimy tu podatki takie jak niejeden Holender, o opiece zdrowotnej moge powiedzieć dobre i złe rzeczy.
Nie raz pisałam pozytywne opinie o NL ale nie ukrywajmy że są też negatywne strony Holandii...
Tak samo mnie może wkurzać ciągłe narzekanie Ayni na Polskę- ona nic pozytywnego nie napisała chyba nigdy...tak jak większość dziewczyn.Więc czemu ja mam o Nl same pozytywy pisać?można przecież zawsze zmienic obywatelstwo.

Ostatnia edycja:
Ayni Ty też się wiele razy wtrącasz do wielu rzeczy...i czasami niektórych nie obchodzi Twoje zdanie...
Bedę pisała co będę chciała-wulgaryzmów nie używam!!!

Sencilla zasiłek na małego pobieramy ale również płacimy tu podatki takie jak niejeden Holender, o opiece zdrowotnej moge powiedzieć dobre i złe rzeczy.
Nie raz pisałam pozytywne opinie o NL ale nie ukrywajmy że są też negatywne strony Holandii...
Tak samo mnie może wkurzać ciągłe narzekanie Ayni na Polskę- ona nic pozytywnego nie napisała chyba nigdy...tak jak większość dziewczyn.można przecież zawsze zmienic obywatelstwo.

Ok, też mi się nie podoba pojazd po Polsce, w końcu to ojczyzna. Ale powiem CI, że im dłużej czytam, co się tam dzieje i rozmawiam z rodzicami, to mam ochotę ich zabrać tutaj. To co się tam dzieje, woła o pomstę do nieba. Wiele razy słysząc, co jak się traktuje obywateli (chociażby afera teraz z nierefundowaniem leków na białaczkę), mam ochotę pojechać do Hagi i im oddać paszport i dowód i powiedzieć, weźcie to to ode mnie, ja się wypisuję :crazy:.

reklama
SWIETNIE kazda powiedziala co chciala i ...dziekuje:tak:nikt nikogo nie bedzie przekonywal do niczego, niech kazdy narzeka ile chce... a jak ktos nie zyczy sobie zeby mu wcinac sie w posta prosze kierowac go do konkretnej osoby... a tak wogole to gdzie wasza tolerancja kobiety???:eek:

Do góry