reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Wiecie co mnie dziwi? Jak tutaj w NL pokazuja reklamy w tv, ze dorosli ludzie (Holendrzy) nie potrafia czytac i pisac, i jest podany numer na infolinie i mozna sie zapisac na kurs . Zastanawiam sie czy to tez jakies problemy z cyklu dyskleksji czy istnieje cos jeszcze bardziej zaawansowanego w problemach z pisaniem i czytaniem ?

Nie spotkalam sie z czyms takim nigdzie indziej...

Wiem, że np. w Anglii ludzie mają problem z literowaniem słów. Kuzyn koleżanki jak tam pojechał do pracy, to wszystkim słowa literował z głowy, a oni się dziwili skąd Polak takie rzeczy wie.

reklama
hahaha :D no nie wytrzymam, dyskleksja :D pewnie w Polsce mialoby to wziecie wsrod polskich dzieci hahaah
oczywiscie z ta dysKLeksja to nieumyslnie ! :D Oj Sencillion, oko to ty masz! Nawet ja sama nie zauwazylam.
A tak w ogole to liczylam , ze ty mi wlasnie odpowiesz na to zagadnienie i niestety co dostalam ? Dyskleksje!

Wiecie co , ja rozumiem, ze ktos morze miec tam roznego rodzaju problemy z literowaniem czy poprawna pisownia, ale zeby ktos nie umial czytac, to tak jakby sie nie uczyl wg mnie.
Tam jest taki tekst w tej reklamie , ze gosciu ma cos podpisac i mowi, sorry, ale nie mam ze soba okularow ! :D

Ostatnia edycja:
Hehehehe, uśmiałam się z tej dyskleksji:-D:-D:-D:-D
Ja generalnie nie miałam żadnego ulubionego przedmiotu. Jednakowo dobrze pisałam wypracowania z polskiego jak i liczylam równania z 3 niewiadomymi. Za to nienawidziłam fizyki, chemii, biologii, historii. Nawet geografię nauczycielka skutecznie mi obrzydziła. Mówię o szkole podstawowej.
W zawodówce bylam jedna z najlepszych z polskiego i z rosyjskiego. To drugie zawdzieczam ojcu, którego korzenie sięgają do dzisiejszej białorusi i język rosyjski mial w małym palcu dzięki swojej baci i matce. Oczywiscie dziś mialabym z tym spory problem, ale sztandardowy wierszyk pamiętam:
Алфавит мы уже знаем, уже пишем и читаем и все буквы по порядку без ошибки называем: А, Б, В, Г, Д, Е, Ё, Ж, З, И, Й, К, Л, М, Н, О, П, Р, С, Т, У, Ф, Х, Ц, Ч, Ш, Щ, Ъ, Ы, Ь, Э, Ю, Я.
:-D:-D:-D:-D
W liceum dla pracujących za to miala duze oko u polonistki. Szczególnie, że zawsze wchodzilam jej w slowo jak ona opowiadala o bohaterach romantycznych - smiąłyśmy się z dziewczynami ze to stara panna i tylko milość jej w głowie:-D
Pisalam nawet mature z języka polskiego - wlasnie w tym temacie. I wyobraźcie sobie dostałam najwyższą ocenę i nie musialam zdawać ustnej matury:-)
A pisac lubiłam zawsze, bo moglam wtedy lać wodę, że hej:-)

nie no, czytam was i sie smieje do monitora hahahaha
sencilla strażniczko !!!

Ayni aleś walneła z ym poczestunkiem haha bierz przykład ze mnie i wybierz sie do Pl , pora sie zregenerować :) zeby Sencilla miała mnie roboty :) hehh

hahaha :D no nie wytrzymam, dyskleksja :D pewnie w Polsce mialoby to wziecie wsrod polskich dzieci hahaah
oczywiscie z ta dysKLeksja to nieumyslnie ! :D Oj Sencillion, oko to ty masz! Nawet ja sama nie zauwazylam.
A tak w ogole to liczylam , ze ty mi wlasnie odpowiesz na to zagadnienie i niestety co dostalam ? Dyskleksje!

Wiecie co , ja rozumiem, ze ktos morze miec tam roznego rodzaju problemy z literowaniem czy poprawna pisownia, ale zeby ktos nie umial czytac, to tak jakby sie nie uczyl wg mnie.
Tam jest taki tekst w tej reklamie , ze gosciu ma cos podpisac i mowi, sorry, ale nie mam ze soba okularow ! :D

No ja nie rozumiem tego. Ale śmiać mi się chciało, że taki oo Polak Anglikom słowa literował, bo oni we własnym ojczystym języku nie potrafili :rofl2::rofl2:.

Dzien dobry

ja dzis pierwsza:szok: wow

Ja z polskiego nie az tak zle aczkolwiek orlrm nie bylam:sorry:Nie lubie pisac wypracowan, do dzis mam z tym problemy jak mamy cos po hol napisac:sorry: nie jestem za bardzo wylewna..... Za to z matmy bylam dobra:tak: Bioliogi i chemi tez niczego sobie:happy2:

nas pogoda znow od rana brzydka,a wczoraj wieczorem juz bylo tak pieknie..:wściekła/y:

reklama
halo halo ;)

karola82 wczoraj ogladałam pogode i caly tydzień ma taki byc :( ale przynajmniej nie jest jakoś strasznie zimno:)
ja dzisiaj siedze w domciu, jeden dzien przerwy od biegania po miescie i jezdzenia rowerem ;)

ciekawa jestem kiedy u nas w bloku umyja okna, obesrane od mew:( niedługo odsłonie firanki i nic nie zobacze hehe

Do góry