reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Iskierka ja mam wozek z firmy Dorjan, ale wozek z 'mojej' firmy wspolpracuje z "Twoja'. Wygladaja identycznie. Jestem zadowolona, ale ja dostalam moj wozek od znajomych w prezencie, takze ja nie musialam kupywac z allegro, ale wiem ze Anetka kupowala, jej mozesz zapytac.. Ja mam kolor czarno-pomaranczowy, ale fotelika od nich nie uzywam, mam safety1st i adaptery do niego..
http://www.dorjan.com.pl/danny-sport-prestige.htm

Ostatnia edycja:
reklama
aOla to pewnie te hotele "po drodze" kilka ich jest. My byliśmy z 8-latką... pewnie jak Tymek podrośnie żeby juz "kumał" o co chodzi to tez się wybierzemy.Mnie tylko rozwaliła kolejka do "kiężniczek" stałam chyba z godzine po to żeby zrobili zdjęcie z jedna księżniczka i trzeba jeszcze było za nie zapłacić 18 euro;))))
a w tym Eftelingu to dużo karuzel i rolercosterów(bo za tym to ja nie przepadam)??? Podobno park Asterixa jest jeszcze fajny...
ja nie płaciłam nic za zdjęcie z księżniczką Robiłam swoim aparatem:-)ale kolejki są W pierwszy dzień 60min ale w drugi stałam juz 30min przed otwarciem i byłam 5:-)(moje w tym czasie wciąż jeździły na filizankach w tym czasie)
a najlepszy był żółwik Ale się darłam Też nie lubię karuzel ale mąz jeździ Poszedł z synem na żółwika i mówią że fajny więć poszłam znów z nim Ale się darłam :szok::rofl2: ale był boski

zdjęcia będą jak tylko je zgram

Iskierka ja mam wozek z firmy Dorjan, ale wozek z 'mojej' firmy wspolpracuje z "Twoja'. Wygladaja identycznie. Jestem zadowolona, ale ja dostalam moj wozek od znajomych w prezencie, takze ja nie musialam kupywac z allegro, ale wiem ze Anetka kupowala, jej mozesz zapytac.. Ja mam kolor czarno-pomaranczowy, ale fotelika od nich nie uzywam, mam safety1st i adaptery do niego..
Danny Sport Prestige Classic - DORJAN
Odniosłam wrażenie, że to ten sam wózek. Tyle, że ty dałaś linka do strony producenta, a ja do sprzedawcy:-D
Ja się skuszę chyba na zielono-czarny. Jakoś tak wizualnie ładnie mi wygląda

Iskierka fajny ten wozek i cena kuszaca:tak:
Sencilla no tak mysle ze góra 250 e bym mogla zaplacic,ale szukam na razie tak do 180 moze sie uda:sorry::tak:cos znalesc tanszego:tak:Wlasnie sie zastanawiam czy na 3 czy 4 kolach .Bylam w ty prenatalu i pojezdzilam takim i takim i nie wiem .Obydwoma sie dobrze jezdzilo:tak:

Ja tez nie czytam zlych wiadomosci i nie ogladam :no: nie lubie ,a w ciazy to juz z dala od takich..

Aniu o tak zmienie sie na kawaqlek pyyyyysznego torcika:tak::tak::tak:

Michas jak czasem cos powie to zlac sie mozna:-D:-D

Bawilismy sie i pytam jak sie nazywaja zwierzatka po hol(krowa, kon itp) i w koncu pytam " a pszczólka"? a on na to bzyken :-D:-D:-D

ISKIERKO ciezki wybor z tymi kolorami ,patrzylam jaki by ewentualnie mi sie podobal i ciezko zdecydowac :-D

Ja jak w ciazy bylam to moj D byl taki pzresadny i jak tylko gdzies bylismy to co chwila mowil do mnie nie patrz tam ,tam tez nie ,no i patrz jak idziesz ,uwazaj na schodach... :-D

KAROLA bzyken he he ,dobre :-D

Ostatnia edycja:
Karola, ale cudne, bzyken, usmialam sie, opowiedzialam dziewczynom.. a Tosia: Mamo, czy ten Michalek to zawsze takie GRAAPJES opowiada? :-)

ISKIERKO ciezki wybor z tymi kolorami ,patrzylam jaki by ewentualnie mi sie podobal i ciezko zdecydowac :-D

Ja jak w ciazy bylam to moj D byl taki pzresadny i jak tylko gdzies bylismy to co chwila mowil do mnie nie patrz tam ,tam tez nie ,no i patrz jak idziesz ,uwazaj na schodach... :-D
To fakt - ciężko, bo każdy kolor jest ładny na swoj sposób
Co do przesądów w ciąży, to moja teściowa w tym bryluje...
Przy pierwszej ciązy mieszkaliśmy własnie u teściów i co sie nasłuchałam, to moje. Najbardziej denerwowało mnie to, jak teściowa mowiła bym nie przechodziła pod rozwieszonymi sznurami, bo dziecko urodzi się mocno owinięte pępowiną. Tyle, że u niej w domu cięzko było nie przechodzić, bo sznury z praniem miala powieszone w przedpokoju i jakbym nie chodziła, tak zawsze byłam pod nimi.....
Inna sprawa - nie kupować nic dla dziecka przed porodem.... W PL mogłam sobie na to pozwolić, bo łóżeczko z wyposażeniem kupili moi rodzice i przywieźli mi je dopiero, jak bylam już w szpitalu. Wózek kupiła teściowa gdy już byłam w domu. Poszłam z nią do sklepu, pokazałam paluchem jaki chcę i już. Ciuszki mogłam kupić niemal tydzień przed porodem, bo wszystkie sklepy "dzieciowe" mialam niemal na miejscu - pół godzinki spacerkiem.
Teraz jak teściowa usłyszała, że mamy już wanienke, łóżeczko i wytapetowany kącik to aż się za głowe zlapala - przecież to za wcześcnie, bla, bla, bla
Tylko ciekawe co by zrobił mój mąż bez samochodu i prawa jazdy, gdybym nie daj Boże trafila do szpitala z powodu komplikacvi ciążowych i musiala tam jakiś czas zostac..... Bylibyśmy bez ubranek, bez łożeczka, bez niczego.... Tym bardziej, że najbliższy typowo "dzieciowy" sklep (z łożeczkami, wózkami) jest dosyć daleko ode mnie....
No, ale 68 letniej kobiecie nie da sie wytlumaczyć wielu rzeczy

Moja babcia jak zobaczyla u Tymka czerwone plamki nad oczami to odrazu mi powiedziala ,ze sie na kogos zapatrzylam :-D No coz starsi ludzie w takie rzeczy wierza i nic nie da sie zrobic.Najwazniejsze to miec pozytywne nastawienie w ciazy:-)

Ostatnia edycja:
parę zdjęć z wyjazdu
obiad jedlismy w restauracji Ratatuj gdzie szefem kuchni był Ratatuj

DSC02274.jpgDSC02430.jpgDSC02375.jpgDSC02370.jpgDSC02364.jpgDSC02356.jpgDSC02335.jpgDSC02282.jpgDSC02278.jpgDSC02435.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Iskierka te firmy wspolpracuja razem, firmy sa inne, ja mam Dorjan - Danny Sport3 spod Czestochowy, a ten Twoj to X-TRALL z Dabrowy Zielonej :D . No i w moim wozku jest inny kosz na zakupy....

Do góry