reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Nana no to GRATULUJEMY :tak:- ja sie bardzo cieszylam ze sie wyprowadzalam do domku na wies...i nie zaluje do dzis:-) po prostu czuje sie tu jak w PL tylko do babci mam daleko na kawke:-) / kiedys to sie tak zamarzylam ze wstalam i sama sobie zadalam pytanie czemu do babci nie podjade na ta kawe... tak mi tu dobrze bylo i taki klimat ze poczulam sie jakbym siedziala na ogrodzie mojej mamy 7 km od domu babci- sama sie potem z siebie smialam/:laugh2:

Moj M wybyl na rybki - dzieciaczki w lozeczkach - ide sie zrelakowac na kanape - moze jakies winko>?

nana, gratuluję!!!:-) My też niedługo podejmiemy decyzję w sprawie naszego nowego mieszkanka...(mam nadzieję;-)).

A co do tego eko sklepu, to znajoma AnnJ, kiedyś o nim wspominała, ale nie dopytałam o dokładny adres. Mam na myśli sklepy z ciuchami, zabawami i smoczkami takimi ekologicznymi. Smoczki są kauczukowe i paskudnie wyglądają...ale ja bym chciała rzucić okiem na te zabawki i ewentualnie może jakieś jedzonko. Co do ciuszków to widziałam na dzieciach, wyglądają bardzo szaro-buro...jak za PRLu u nas;-)

ANIAHAVEN no mi calkiem niedawno marzylo sie o domku na wsi i prosze jest.Musze teraz zazyczyc sobie cos naprawde ekstra :-Dno skoro tak mi sie spelnia a co :-D Ale tak na powaznie to u ciebie jest tak fajnie prywatnie tu troche mniej ale grila mozna zrobic:-)

Witam was wieczorowo :) pewnie niektore juz w lozkach :) ja dzisiaj poogarnialam chacjende i przyjelam fryzjerke na dodatek. Mam teraz takie sliczne wloski...:sorry:ajjjjj super :))) Mam takie geste wlosy, zazyczylam sobie zeby ciensze byly, poobcinala mi, pocieniowala... jak zamiatalam, to na szufelce tyle ich bylo...a tu talej takie geste sa hahaha:-D :) po mamusi :)

Ayni z tego co widze Ty chcesz karmic piersia.. Ale chyba nie dlugo? Powiedz mi jak chcesz zostawic dziecko na tydzien u kogos z rodziny? Bo juz chyba bedzie musial malutki byc na sztucznym mleczku? Ja to nie mam oporow, zeby dziecko zostawic na kilka godzinek z tatusiem czy z babcia, ale na tydzien bym sie nie odwazyla :) Zatesknilabym sie na smieeeeerc :)))))))):happy:

Nana19 gratuluje mieszkanka!:tak:

Ja to bym chciala do Limburgii sie wyprowadzic :) tam to fajno jest, tylko dialekt odstrasza :eek::confused2:

Iguana ja osobiscie nie znam sklepow eko w Den Haag, ale jak zwykle poszperalam w wujku google;-):cool2::-D Podsylam link, ale niestety nie wiem co kryje sie w tym sklepie, jakie produkty i w ogole.... jak bedziesz w Hadze, to sobie najzwyczajniej w swiecie sama sprawdzisz:-D tymczasem, oto link: Ekoplaza: natuurlijk, het beste voor iedereen

Cos jeszcze mialam napisac, ale nie wiem co.. :D jak sobie przypomne do napisze :sorry:

Mi w zasadzie póki co marzy się typowy holenderski domek w szeregówce, w jakiejś mniejszej miejscowości. W zasadzie, nawet jakby mieli w Overschie, to bym nie narzekała. Niby to Rotterdam, ale z dala od hałasu i tak jakoś spokojniej :happy:.

Astrid ja mam mieszkanie w szeregowce, w Hadze i tez najgorzej nie jest :) mam prawie samych holenderskich sasiadow + 2 rodziny polskie i jedna para turecka, ale wszyscy sie tu lubimy bardzo :tak: trafila mi sie naprawde fajna ulica, dzieki Bogu :-D

Astrid ja mam mieszkanie w szeregowce, w Hadze i tez najgorzej nie jest :) mam prawie samych holenderskich sasiadow + 2 rodziny polskie i jedna para turecka, ale wszyscy sie tu lubimy bardzo :tak: trafila mi sie naprawde fajna ulica, dzieki Bogu :-D

Szczęściara :tak:. U nas w kamienicy na dole mamy jakiegoś Turka (?), widziałam go może z 3 razy, polską parę (super ludzie, baaaardzo pomocni) i dwie Greczynki nad głową. Greczynki wprowadzały się prawie tydzień i robiły hałas o 2-4 w nocy. Jedyny ich plus to taki, że mniej tupią jak słonie (ich koledzy - grecka para, co wcześniej nad nami mieszkała, to była jakaś masakra). Nie zamierzam wychowywać dziecka w ciszy, ale jeśli będą szaleć mi nad głową o jakich durnych porach, to wezmę i im coś powiem.

no ja mam sasiadow tylko za sciana (polacy), pod salonem (turecka para) i za druga sciana (holendrzy), cisza spokoj:-D zapraszam do den haag, moze na mojej ulicy w szeregowce bys chciala zamieszkac? :-D;-)

reklama
no ja mam sasiadow tylko za sciana (polacy), pod salonem (turecka para) i za druga sciana (holendrzy), cisza spokoj:-D zapraszam do den haag, moze na mojej ulicy w szeregowce bys chciala zamieszkac? :-D;-)

Pewnie, czemu nie. Miałabym z kim śmigać na plażę :-D. Póki co z Mężem obserwujemy, czy nie ma czegoś u nas w okolicy. On pracuje w Bleiswijk i fajnie, jakby miał w miarę blisko samochodem.

Do góry