reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

ISKIERKO ,wozek podobny do mojego,ladny kolor,bedziesz zadowolona:-)
Cieszę się, ale co do koloru to jeszcze się nie zdecydowalam do końca, bo tam na dole strony jeswt ich conajmniej kilka:szok:
Iskierka mam ten sam wozek, fajny jest :)
A jaki masz kolor? Powiedz mi jeszcze jak go kupowaliście, bo mój tata to jest starej daty (1942rocznik) i nie ma zaufania do transakcji internetowych, pomimo tego, że mój brat już kilka ładnych lat kupuje przez aleegro czesci samochodowe i komputerowe...
Ja nie chce wysyłać pieniędzy z NL skoro i tak rodzice mają mi później za ten wózek zwrócić. Więc to oni go zapłacą a ja go odbiorę od kuriera
A do autobusu też w większości przypadków wsiadam, jako ostatnia, bo oczywiście jakieś dzieciaki z highschool trzeba przepuścić i innych takich.
Dziewczyny, w PL jest dokładnie tak samo. W autobusach młodzi siedzą i zachowują sie bardzo głośni, a starsi i kobiety w ciązy stoją. I strach takiemu zwrócić uwagę

reklama
Hejka...

Ja juz na dzis popracowalam:-D wpadlam jak huragan do domu bo pogoda piekna wiec szybko posciel wrzucilam do pralki.../ uwielbiam taka prasowac prosto ze sznurka w ogrodzie:tak:/
Poza tym moja mama sie przeziebila w weekend i ma goraczke wiec niechcialam zeby sie mordowala z Victorem choc on bardzo spokojne dziecko jest...
Sencilla promieniejeszc po prostu kobieto a mala boska......:tak::-)
Iskierka fajny wozek..mam nadzieje ze bedziesz zadowolona;-)
Karola ja mam jeszcze pol tortu wiec moge sie wymienic z toba na kawalek tej babki:-)
aOla i Anna czekamy na fotki z wyprawy:cool2: - sama bym tam pojechala moze po wakacjach sie nam uda...:sorry:

A ja na lunch do kawki zostawie dzis nasze babeczki /Erni mial dzis rano traktatie w szkole/:tak::tak::tak:

Załączniki

• P5070017.jpg
    P5070017.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 23
  • P5070025.jpg
    P5070025.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 27
Dziewczyny, w PL jest dokładnie tak samo. W autobusach młodzi siedzą i zachowują sie bardzo głośni, a starsi i kobiety w ciązy stoją. I strach takiemu zwrócić uwagę

No jak byłam w ciąży widocznej to mnie wszędzie przepuszczali i w autobusie i metrze miejsca ustąpili, a teraz z wózkiem było tak samo...i to w wawie gdzie podobno najciężej o kulturę...
Ale za to na przejściach dla pieszych tutej lepiej.

My na spacer za niedlugo...słonko nawet wyszło...

My zeszlismy na dol patrze wozka nie ma ,zostal w aucie ,aautko wziol tatus do pracy ,no i nie ma spacerku.Ale pobawilismy sie troszke na placu zabaw.Dobrze ze juz ztad idziemy bo moj synek bierze sie za obrywanie tapet ze scian:szok:

Kurcze nie moge kiedy wchodze na facebooka odrazu mnie wymula jak widze wpisy i zdjecia co niektorych:no:

U NAS SLONKO OD 10.00 pieknie swieci a my wlasnie tez idziemy z Victorkiem na loopfiets:tak: - pierogi z truskawkami juz gotowe a na wieczor sie kurczak marynuje...:-D i salatka jeszcze w rozsypce...

Ja podobnie jak Anna czesto odczuwalam uprzejmosc obcych osob jesli chodzi o ustepowanie miejsca w autobusie:tak:
Iguana to co ty za znajomych na FB masz ze cie tak odrzuca..:eek:

TO ja pisalam o FB:-D ,no sek w tym ze to nie moi znajomi ale znajomi znajomych ,wiec na to juz wplywu nie mam.Zimom kiedy w pl panowaly mrozy i sniezyce jedna dziewka dala fotke zasniezonej spacerowki ,no a ponoc w srodku dziecko bylo.No i ona tak sie chwalila ze jej dziecko tak codzien 3 godz na mrozie spi i nie choruje no i jeszcze napisala ,ze jej matka powiedziala ze ja do opieki poda za takie praktyki .No ja sie chcialam jej spytac czy ona tez sobie takie drzemki na mrozie ucina.No ja rozumiem spacer z dzieckiem nawet jak jest zimno ale wystawiac wozek na dwor przy takich mrozach... psa bym nie zostawila .No ale pewnie wy tez spotykacie sie z roznymi glupotami na FB:-)

Ostatnia edycja:
Ja co prawda ostatnio czesto nie podrozuje, a u nas ze wsi jest zawsze duzo wolnych miejsc (uroki mieszkania na odludziu) ale jak podrozowalam nieraz pociagiem Fyra (highspeed za doplata) do pracy do AMS to powiem wam, ze az sie wkurzyc mozna. Czlowiek doplaca 7 Eur wiecej do standardowego biletu zeby posiedziec w ciszy , przedzial Silencer , a tu Ci wchodzi dwojka jakis starych dziadkow , nie widza, ze na szybie wielka S-ka i pisze STILTE to jeszcze dra sie podekscytowani. Z racji tego, ze ja za ten komfort mialam wykupiony dodatkowy abonament, nie omieszkalam za kazdym razem zwrocic uwagi , a wiecie jak to Holender, zamiast sie zamknac, to jeszcze glosniej zacznie gadac.

Moj ex landlord opowiadal mi ze pojechal z zona do UK i tam w pociagu normalnym zwrocono mu uwage, ze zbyt glosno mowi, i byl bardzo zaskoczony bo jemu sie wydaje, ze ten ton jest normalny. No niestety oni sa chyba glusi wszyscy bo dra sie niemilosiernie. Jeszcze jak ktos pracuje w szumie, w biurze gdzie non stop dzwonia telefony i ludzie gadaja, bo naprawde mozna oszalec jak sie wejdzie do pociagu, gdzie wszyscy nadaja bez zastanowienia. Jednak w Polsce i w UK jest inna kultura jesli chodzi o jazde pociagiem, we Francji podobnie.

Nana - ty mowisz o wojnie, a takie rzeczy sie dzieja codziennie w Palestynie (Izraelu jak kto woli) gdzie kobiety rodzace czekaja w kolejkach z paszportem aby przedostac sie do szpitala w ich wlasnym kraju. Ile kobiet rodzi na check-pointach na oczach innych czekajacych, nie pytaj ile z tych dzieci umiera... No sie dzieje teraz i jakos media o tym nie trabia, wiekszosc ludzi jest nieswiadoma, w koncU Izraela - przyjaciela USA nie wolno krytykowac... :( doceniam zatem, ze mieszkam gdzie mieszkam i urodze dziecko w luksusie, nie na check poincie, gdzie moj maz zostanie pobity przy okazji...

reklama
Ayni takie rzeczy dzieja sie wszedzie nie sposob opisac ,ogarnac ogromu ludzkich tragedi...

Do góry