reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Niezapomnijcie dziewczyny o najzwyklejszym termometrze bo ja jak bylam juz po terminie to polozna mnie pytala czy wszystko mam a ja ze oczywiscie a ona mnie pyta o najwaznijsze czyli o termometr a ja taka dumna bo kupilam specjalnie termometr do ucha i to nie tani bo prawie 50 euro a ona takie oczy na mnie. Pamietajcie nie wbierajcie tych najdrozszych tylko te najtansze z gumowa ruchoma koncowka :-)

Ja raz kupiłam termometr z brauna za 10 e i źle mierzy, mogłam odrazu poczytać opinie na internecie :( a potem kupiłam w actionie za 1,60 i smiga :) Mam jeszcze termometr z Pl takie jak były rtęciowe ale teraz juz nie robia rtęci tylko cos innego tam jest ;)

AniaHaven, witamy:-D

A jak się Wam podobają wózki firmy Orbit Baby? Podobno to mega szpan teraz w Polsce;-)

http://orbitbaby.pl/

Taki wózek ma np. Ania Mucha...
3a7c646f110ac2acc46e40badb753bfe.jpg

Ostatnia edycja:
anetka ja mam taki zwykly termometr, co mozna dzieciom temperature w pupce mierzyc, ale kupilam tez termometr w smoczku i to tez jakas lipa totalna, podaje zla temperature, zawsze za niska, myslalam, ze Tomus jakis wyziebiony czy cos, sama wzielam go do buzi i ciumkam, ciumkam, a tam 33 stopnie hahaha i lezy teraz nieruszany :pPPP

Iguana mi sie ten wozek nie podoba, bo ma raczki jak w spacerowce zwyklej, czyli napewno ciezko sie go prowadzi jedna reka, po drugie male kolka przednie (do tego plastikowe z tego co widze....), cena slyszalam tez super wysoka, a Anna Mucha dostala ten wozek w prezencie, zeby go przetestowala i przy okazji zrobila reklame ;)))

Ostatnia edycja:
Mi tez sie ten wozek wogole nie podoba taki jakis kawadratowy. Ania Mucha pewnie niezla kase dostaje za promowanie tej marki. Ostatnio widzilam jej zdjecia z zakupow i chyba oszczedza na pampersach bo kupuje te z TESCO chyba ze te Bambino tez jej placa za to.

Iguana mi sie ten wozek nie podoba, bo ma raczki jak w spacerowce zwyklej, czyli napewno ciezko sie go prowadzi jedna reka, po drugie male kolka przednie (do tego plastikowe z tego co widze....), cena slyszalam tez super wysoka, a Anna Mucha dostala ten wozek w prezencie, zeby go przetestowala i przy okazji zrobila reklame ;)))

Też mi się te rączki bardzo nie podobają....to musi się ciężko prowadzić. A jak firma sprezentowała wózek, aby Ania zrobiła im reklamę... to nieźle, hehe Jak to wszystko jednak jest ustawione z tymi celebrytami;-)

Dobry wieczór.
Ja dziś chyba witam się najpóźniej ze wszystkich. A winny jest oczywiście Koninginedag:-D
Zaraz po śniadaniu pojechaliśmy do miasta na ten swoisty rommelmarkt i choć niektórym z was wyda się to dziwne, ale kupiliśmy sobie sporo fajnych rzeczy. Mąż wynalazł sobie niemal nowe słuchawki bezprzewodowe za 5€, dzieci kupiły sobie gry na PS i komputer - też za grosze, ja kupiłam dla naszego bobaska dwie różne maty edukacyjne na łączną kwotę 8€ a dla siebie prawie nowe formy do pieczenia za oszałamiającą cenę 2€:-D
Później kupilismy kebaby i pojechaliśmy do domu. Na kanale na wprost naszego domu rozpoczynały się własnie różnego rodzaju zawody sprawnościowe. ja jednak bylam tak zmęczona chodzeniem po mieście, że oglądałam je wyrywkowo, z dużymi przerwami na leżenie...
Późnym popołudniem siedzieliśmy z mężem w ogrodzxie i obserwowaliśmy szalejące na trawniku psy:-D
Pogoda była tak wspaniała, że żal bylo wracac do domu
a my chcemy Pedra wykastrować, Figa za miesiąc ma mieć już cieczkę, a nie chcę powtórki z rozrywki, więc napisałam do weta kiedy możemy się umówić na zabieg, zobaczymy co odpisze
Biedny piesek :crazy:
Mi się marzy taki domek, kawałek pola i właśnie jakieś kucyki szetlandzkie, kózki i owieczki :-D
Owieczki może nie, ale kozę to bym chciała mieć. To kozie mleko ze sklepu nie umywa się do takiego świeżo wydojonego:baffled:

tak się juz do was przyzwyczaiłam, ze nawet jak nie mam nic do powiedzenia na jakiś temat to i tak tu zaglądam kilka razy dziennie i czytam ;) to sie nazywa uzależnienie hihih
Mam to samo :-D
Kiedyś będę musiała się tam wybrać na dokładniejsze oględziny, bo coś czuję, że będę mieć gdzie kupować spodnie dla "hobbitów" do 164 cm wzrostu :-D.
A poniżej tego wzrostu też mają?:-D
Ostatnio tez szukalam info o proszkach i wiem ze w Polsce sa specjalne proszki dla tutaj nie widzialam. Holenderskie mamy polecaja natomiast proszek Neutral (nieperfumowany, bez barwnikowy) Welkom bij Neutral , pewnie sie juz z nimi spotkalas, sa dostepne wszedzie i nie sa drogie . Jako plyn do plukania polecono mi plyny Sensitive (rozne marki od Robijnow po Lidlowskie, czesto z wizerunkiem dzieci) .
Neutral ma swój płyn do płukania...
zreszta po co napoczatek kupowac cos hipoalergicznego, skoro nawet nie wiadomo czy dziecko bedzie mialo alergie czy nie? mija sie to z celem troche, a jesli okaze sie ze jednak jest alergia, to wtedy mozna dokupic hipoalergiczne a zwykle zostawic na pozniej, i tak sie przyda i tak.
Właśnie o to chodzi, że nowonarodzone dziecko ma bardzo wrażliwą skórę i używając zwykłych proszków od dnia narodzin można bardzo łatwo wywołać u niego silną reakcję alergiczną. Warto więc prac w specjalnych proszkach przez co najmniej dwa miesiące, a potem stopniowo, po 1-2 rzeczy próbować prać w mocniejszych środkach piorących.
No, ale każdy robi jak uważa za stosowne:tak:
Ja osobiście zamierzam zakupić płyny do prania Neutral - osobne do białego i osobne do kolorowego. Do tego w zestawie jest płyn do płukania tkanin.
A w C1000 widziałam nawet środki do pielegnacji niemowląt z tej samej serii i też się nad nimi zastanawiam, bo choć Zwitsala nie wąchałam jeszcze to jakoś nie jestem do niego przekonana.

reklama
Dobry wieczór.
Ja dziś chyba witam się najpóźniej ze wszystkich. A winny jest oczywiście Koninginedag:-D
Zaraz po śniadaniu pojechaliśmy do miasta na ten swoisty rommelmarkt i choć niektórym z was wyda się to dziwne, ale kupiliśmy sobie sporo fajnych rzeczy. Mąż wynalazł sobie niemal nowe słuchawki bezprzewodowe za 5€, dzieci kupiły sobie gry na PS i komputer - też za grosze, ja kupiłam dla naszego bobaska dwie różne maty edukacyjne na łączną kwotę 8€ a dla siebie prawie nowe formy do pieczenia za oszałamiającą cenę 2€:-D
Później kupilismy kebaby i pojechaliśmy do domu. Na kanale na wprost naszego domu rozpoczynały się własnie różnego rodzaju zawody sprawnościowe. ja jednak bylam tak zmęczona chodzeniem po mieście, że oglądałam je wyrywkowo, z dużymi przerwami na leżenie...
Późnym popołudniem siedzieliśmy z mężem w ogrodzxie i obserwowaliśmy szalejące na trawniku psy:-D
Pogoda była tak wspaniała, że żal bylo wracac do domu

Biedny piesek :crazy:

Owieczki może nie, ale kozę to bym chciała mieć. To kozie mleko ze sklepu nie umywa się do takiego świeżo wydojonego:baffled:

Mam to samo :-D

A poniżej tego wzrostu też mają?:-D

Neutral ma swój płyn do płukania...

Właśnie o to chodzi, że nowonarodzone dziecko ma bardzo wrażliwą skórę i używając zwykłych proszków od dnia narodzin można bardzo łatwo wywołać u niego silną reakcję alergiczną. Warto więc prac w specjalnych proszkach przez co najmniej dwa miesiące, a potem stopniowo, po 1-2 rzeczy próbować prać w mocniejszych środkach piorących.
No, ale każdy robi jak uważa za stosowne:tak:
Ja osobiście zamierzam zakupić płyny do prania Neutral - osobne do białego i osobne do kolorowego. Do tego w zestawie jest płyn do płukania tkanin.
A w C1000 widziałam nawet środki do pielegnacji niemowląt z tej samej serii i też się nad nimi zastanawiam, bo choć Zwitsala nie wąchałam jeszcze to jakoś nie jestem do niego przekonana.

Korte maten dameskleding | Miss Etam :-)

Ja Zwitsala używam sama. Miałam oliwkę i teraz mam lotion i sobie chwalę. Fajnie nawilżają i tak źle nie pachną. Nie wiem jak z innymi produktami.

Do góry