Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Też patrze własnie na Uwage
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to muszę dopisać do listy zakupówAstrid ja bym prala na twoim miejscu w tych z typu sensitiv.
Aniu a ty juz wrocilas?
Patrze teraz na Uwage i sie zdziwilam bo to z mojej miejscowosci.
Iguana mi sie ten wozek nie podoba, bo ma raczki jak w spacerowce zwyklej, czyli napewno ciezko sie go prowadzi jedna reka, po drugie male kolka przednie (do tego plastikowe z tego co widze....), cena slyszalam tez super wysoka, a Anna Mucha dostala ten wozek w prezencie, zeby go przetestowala i przy okazji zrobila reklame ))
Biedny pieseka my chcemy Pedra wykastrować, Figa za miesiąc ma mieć już cieczkę, a nie chcę powtórki z rozrywki, więc napisałam do weta kiedy możemy się umówić na zabieg, zobaczymy co odpisze
Owieczki może nie, ale kozę to bym chciała mieć. To kozie mleko ze sklepu nie umywa się do takiego świeżo wydojonegoMi się marzy taki domek, kawałek pola i właśnie jakieś kucyki szetlandzkie, kózki i owieczki
Mam to samotak się juz do was przyzwyczaiłam, ze nawet jak nie mam nic do powiedzenia na jakiś temat to i tak tu zaglądam kilka razy dziennie i czytam to sie nazywa uzależnienie hihih
A poniżej tego wzrostu też mają?Kiedyś będę musiała się tam wybrać na dokładniejsze oględziny, bo coś czuję, że będę mieć gdzie kupować spodnie dla "hobbitów" do 164 cm wzrostu .
Neutral ma swój płyn do płukania...Ostatnio tez szukalam info o proszkach i wiem ze w Polsce sa specjalne proszki dla tutaj nie widzialam. Holenderskie mamy polecaja natomiast proszek Neutral (nieperfumowany, bez barwnikowy) Welkom bij Neutral , pewnie sie juz z nimi spotkalas, sa dostepne wszedzie i nie sa drogie . Jako plyn do plukania polecono mi plyny Sensitive (rozne marki od Robijnow po Lidlowskie, czesto z wizerunkiem dzieci) .
Właśnie o to chodzi, że nowonarodzone dziecko ma bardzo wrażliwą skórę i używając zwykłych proszków od dnia narodzin można bardzo łatwo wywołać u niego silną reakcję alergiczną. Warto więc prac w specjalnych proszkach przez co najmniej dwa miesiące, a potem stopniowo, po 1-2 rzeczy próbować prać w mocniejszych środkach piorących.zreszta po co napoczatek kupowac cos hipoalergicznego, skoro nawet nie wiadomo czy dziecko bedzie mialo alergie czy nie? mija sie to z celem troche, a jesli okaze sie ze jednak jest alergia, to wtedy mozna dokupic hipoalergiczne a zwykle zostawic na pozniej, i tak sie przyda i tak.
Dobry wieczór.
Ja dziś chyba witam się najpóźniej ze wszystkich. A winny jest oczywiście Koninginedag
Zaraz po śniadaniu pojechaliśmy do miasta na ten swoisty rommelmarkt i choć niektórym z was wyda się to dziwne, ale kupiliśmy sobie sporo fajnych rzeczy. Mąż wynalazł sobie niemal nowe słuchawki bezprzewodowe za 5€, dzieci kupiły sobie gry na PS i komputer - też za grosze, ja kupiłam dla naszego bobaska dwie różne maty edukacyjne na łączną kwotę 8€ a dla siebie prawie nowe formy do pieczenia za oszałamiającą cenę 2€
Później kupilismy kebaby i pojechaliśmy do domu. Na kanale na wprost naszego domu rozpoczynały się własnie różnego rodzaju zawody sprawnościowe. ja jednak bylam tak zmęczona chodzeniem po mieście, że oglądałam je wyrywkowo, z dużymi przerwami na leżenie...
Późnym popołudniem siedzieliśmy z mężem w ogrodzxie i obserwowaliśmy szalejące na trawniku psy
Pogoda była tak wspaniała, że żal bylo wracac do domu
Biedny piesek
Owieczki może nie, ale kozę to bym chciała mieć. To kozie mleko ze sklepu nie umywa się do takiego świeżo wydojonego
Mam to samo
A poniżej tego wzrostu też mają?
Neutral ma swój płyn do płukania...
Właśnie o to chodzi, że nowonarodzone dziecko ma bardzo wrażliwą skórę i używając zwykłych proszków od dnia narodzin można bardzo łatwo wywołać u niego silną reakcję alergiczną. Warto więc prac w specjalnych proszkach przez co najmniej dwa miesiące, a potem stopniowo, po 1-2 rzeczy próbować prać w mocniejszych środkach piorących.
No, ale każdy robi jak uważa za stosowne
Ja osobiście zamierzam zakupić płyny do prania Neutral - osobne do białego i osobne do kolorowego. Do tego w zestawie jest płyn do płukania tkanin.
A w C1000 widziałam nawet środki do pielegnacji niemowląt z tej samej serii i też się nad nimi zastanawiam, bo choć Zwitsala nie wąchałam jeszcze to jakoś nie jestem do niego przekonana.