reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Astrid, super, ze z dzidzia wszystko w porzadku! ladne imie wybraliscie, ostatnio dosc popularne, prawda?
Nana, wspolczuje Ci tej sytuacji, mam nadzieje, ze szybko sobie jakies gniazdko znajdziecie!
Anna, ale sie usmialam z tego garnituru, lata 70 te haha, jeszcze wąsika brakuje i bialych skarpetek :-D;-)
Robale, jak zdrowie?
moje dziecie Tosia wlasnie zasnela na fotelu, mowie WAm , jest tak wymeczona, nieswoja, blada, schudla mi chyba z 3 kilo, no ilez mozna.. ona juz prawie miesiac jest chora.. naprawde jest biedna. nie wiecie, czy w holandii jest jakis polski pediatra? bo normalnie do maastricht bym byla gotowa sie wybrac, gdyby tam byl :tak::no:

co do ważenia, to mnie na kazdej wizycie ważyli-bez butow ;)
Astrid, ja tez w ciazy przytylam prawie 12 kilo. W kazdej ciazy, hihi, jak wg jakiegos schematu :tak:
ale mam kwiatow w domu, cos ostatnio wszyscy sie uparli, aby mi kwiaty dawac :) z czego sie bardzo ciesze, bo uwielbiam :tak:
za godzine przyjdzie kolezanka na kawke i "ogledziny" Liljanki.
a co z 7axe7? zaginela w polsce :)
Aniahaven, cudowne zdjecia! My sie tez wybieramy w ten weekend.. z moimi tesciami.. :no::-D bo przyjezdzaja na 3 dni w sobote.
widze, ze wiecej forumowiczek bedzie w keukenhof w ten weekend :)
oby pogoda dopisala!

reklama
sencilla- w amsterdamie (Bos en lommer) jest polska pani pediatra, my wlasnie sie do niej przepisalismy :tak: bo wrazie potrzeb przepisze antybiotyk a nie tylko paracetamol ;-)

ja juz po pracy.. lece ogarnac mieszkanko, a babcia po wiki do szkoly... pogoda fatalna:baffled:

aaa. zapomnialam, wczoraj bylismy w Zandamie na placu zabaw- http://www.ballorig.nl/zaandam/index.html
super sprawa np do spotkania forumowego nawet jak pogoda nie dopisuje :) wstep placa tylko dzieci 7,5euro.

Ostatnia edycja:
Ja tez juz jestem,odebralam Michalka z przedszkola:tak: Bylam na rowerze i jak zeszlam z niego i podnioslam przód zeby na chodnik wyjechac to kolo mi wypadlo z piasta :szok: Naszczescie nie odpadlo calkiem:baffled: Dobzre ze nie jechalam wtedy bo by byla powtórka jak w ciazy z Michalkiem:no::no::szok:
U poloznej ogólnie tez dobrze ,dzidzia duzo ,srduszko i ciasnie nie w normie itp:tak: Troche mnie nastraszylam , ze mam jeden wynik krwi nie za dobry i musze powtórzyc. Bo moze sie nie zgdzac z malej krwia:baffled::baffled:Oczywiscie powiedziala tez ze stawianie sie brzucha na wieczór to norma.bo dziecko sie rusza itp..

Sencilla zycze zdrówka dla Tosi:tak:Wczoraj chyba bylo cos w powietrzy bo my tez sie poklócilismy. Wszystkiedo najlepszego i duzo slonecznych dni...!

Astrid fajnie ,ze wsio ok.Jak chodzilam do pl poloznej tez mnie w butach wazyla:tak: Ja sie zapytalam na poczatku ciazy czy zdjac a ona do mnie ,"a kto ci za pare mies bedzie je zakladal":-D:-D teraz tez mnie nie waza :happy:

Robale zdrpowia dla ciebie i meza:tak:

My to imię wymyśliliśmy, zanim stało się mega popularne :-D. Za to miło się kojarzy i jest łatwe w wymowie. Dzisiaj pani pielęgniarce czytałam, jak się wymawia moje panieńskie nazwisko. w ogóle dwie gaduły się spotkały, no i rozprawiałyśmy o moim urlopie w PL, polskiej kuchni i tym, że ciężko się wraca do rzeczywistości. Jak mnie zważyła, to powiedziała, że jest dobrze i na pewno polskie jedzonko wpłynęło dobrze na dzidzię. Siedziałam u niej dłużej, niż u położnej :rofl2:.

Dobrze wiedziec ze jest tu polska pediatra.SENCILLA no oni tu wlasnie takie podejscie maja.Fizjoterapeutka Tymka w pazdzierniku urodzila synka ,wszystko bylo ok dopoki niie zlapal jakiegos wirusa.Nie jadl nie pli ,no i tak go doprowadzili ze mosieli go hospitalizowac i karmic przez sonde.Do tej pory ta terapeutka nie wrocila do pracy ,raz ja spotkalam ,klebek nerwow,rozplakala sie .Tez do psychologa chodzi.

Ostatnia edycja:
najbardziej to mnie ta wysypka przestraszyla dzis rano.. normalnie jak odra jakas, czy co.. moj doktorzyna twierdzi, ze to od wirusa, a kto go tam wie...
Niunia, zarzuć kontakt na tą panią pediatre! :tak::cool:

niunia zarzuć kontakt na pediatrę, napisz czy do niej trzeba sie całą rodziną przepisać czy można tylko z dzieckiem chodzić?Bo ja do swojego domowego to nic nie mam...nawet przepisze skierowanie na badania zaocznie i to co chciałam.(tzn.mój mąż brał dla mnie).
Czy ten plac zabaw w Zaandam to jest zakryty???Bo mi jutro wieczorem goście na tydzień zjeżdżają...i może w razie kiepskiej pogody bym tam zarzuciła....

Do keukenhof tez się wybieram ale postaram się przed weekendem-w zależności od pogody...

A powiedzcie mi kiedy obchody dnia królowej???Bo jak święto w poniedziałek to imprezy kiedy?W sobotę czy w niedzielę????

O placu zabaw doczytałam i wiem już o co chodzi....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się drugi raz z wami przywitam, bo godzinke temu wstałam, jak o 9.00 poszłam spać. Żeby mi nie bylo tak różowo, to musiałam małego wziąść ze soba do sypialni, bo tak piszczał na dole, że nie dość że serce sie kroiło to i tak nie usnełabym. Hehe, wtulil się we mnie jak dziecko i tak przespaliśmy do 12.00:szok: Za to teraz szaleje po salonie i probuje warcześ na większego psa. Śmiesznie to wyglada:-D
Ciekawa jestem, czy moja mała jak sie urodzi też da mi tak pospac:-D
dziewczyny na pewno nie poranne mdłości bo mam okres, ale rano jeszcze mnie mdliło, m chory, w klasie znowu coś mnie uciska ale to chyba z nerwów
Robale, gdybys nie napisała, że M też jest chory to bym ci powiedziała, że znam kobiety, które będąw w 3 mi-cu ciąży miały okres.... Może nie tak obfity jak normalnie, ale myślały że to zwykły okres:-D
ISKIERKO ,ty to jestes zdolna dwoje dzieci w jednym roku:-D
Hehe, na szczęscie to jedno jest tylko adoptowane i nie trzeba go piersią karmić. Ale chyba ząbkuje, bo gryzie wszystko i wszystkich
Bardzo zla bylam na to wszystko i pewnie dlatego ISKIERKA zauwazyla to w moich postach ,to nie na was tak nerwowo reagowalam tylko stresa w domku mialam.Przesadzaja ,raz jak bylam wciazy i juz mosialam lezec ,no to leze sobie a tu drzwi sie otwieraja i wchodzi ze smiechem maklerka z klientami.Powiedzialam jej ze rzadnego ogladania nie bedzie i ze maj sie umawiac wczesniej.Nawet do drzwi nie zadzwonila tylko weszla jak do siebie.OJ tak bym chciala miec juz stale miejsce pobytu bez ludzi ktorzy przychodza ogladac mieszkanie.
No i sytuacja się wyjaśniła. A tak na marginesie - to bez wcześniejszego afspraaku wyrzuciłabym maklerkę za drzwi....
No ale, ja cie rozumiem. Musicie to jeszcze jakoś przetrwać.
Trzymam kciuki za szybkie znalezienie jakiegos lokum.

Ale mam dzis lenia, kompletnie nic mi sie nie chce:baffled:

Do góry