reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
mysle ze zakladanie kolejnego watka z poradami jest zbedne...
watek porod w holandii juz istnieje a pisza rowniez o innych rzeczach nie zwiazanych z tym tematem :sorry2:

dziewczyny, moja rada WY rowniez wyluzujcie- wy nie bedziecie pisac to nie bedzie oskarzen, bo tak tylko w kolko:baffled:
Ayni- mysle ze sama nie jednym postem chcesz nakrecac sytuacje.. :sorry2: ale to wg mojego punktu widzenia..

aniahaven- mysle ze wiem o co ci chodzi.. pamietam, bylo nas tu wiecej- marita, olgunia, twigless,agasta,ann, paulinaanna,natka... i jeszcze wiecej... swoja droga ciekawe co u nich:confused: mam nadzieje ze TY nie zrezugnujesz z naszego forum:tak:

Ostatnia edycja:
Anna wiesz jedni mowia, ze ma loda, inni mowia, ze to buttplug ;) czyli wibrator odbytniczy :baffled: taka holenderska sztuka, ze kazdy ma swoja interpretacje :)

Madzia, jak piszesz posta to tam gdzie masz buzki w gornym panelu jest mozliwosc wstawiania linkow, czy tez wgrywania obrazkow z URL czy tez komputera :) maaagia

niunia 2008 jesli czytasz uwaznie to pewnie zauwazylas, ze ja juz tej sytuacji juz w ogole nie komentuje ani nie biore w niej udzialu, nie mow mi zatem, ze ja prowokuje, bo nie mozna prowokowac przez nie pisanie do kogos/ignorowanie.
;-)

Ostatnia edycja:
Madzia niestety nie dziala, sprobuj wgrac zdjecie z komputera w poscie. Chetnie zobacze z kim pisze hehehehehe ( ;-) )
Musze jeszcze dodac ,ze buciki takie kiedys mi sie podobaly, ale juz nie. Mam zamiar wychowac dziecko bez narzucania mu od malego wzorcow zwiazanych z promowaniem popularnego logo. Takze nie chce zadnych rzeczy sygnowanych logo Disneya w pokoju czy na spioszkach, tak samo bede sie starac ubierac dziecko, aby metka byla widoczna tylko w srodku. To jest niesamowite, jak dzieci od malego ucza sie rozpoznawania popularnych marek , sama bylam swiadkiem, jak kolezanka probowala kupic synkowi (2,5 roku) sandalki, a on pokazywal w sklepie na adidasy. Pewnie rozpoznaje logo, ktore sie promuje w tv i wszedzie pelno tego cholerstwa a ja nie popieram takiej polityki. Swoja droga w tym sztucznym materiale pewnie spoci mu sie nozka, no i drogie, jak na chinska sile robocza, ktora wykonuje te butki.

Ostatnia edycja:
980ce0cf5d.jpg
na szybko sciagnelam fotke z nk, troche głupkowata hehe

reklama
Musialam ponad 10 stron nadrobic. Chcialam tyle napisac, ale juz nie pamietam kto co pisal.

Sencilla ja jak urodzilam to polozna zaczela nam pokazywac lozysko i na koniec wyskoczyla z pytaniem czy chce je sobie zostawic:szok:Myslalam ze ona zartuje bo nigdy o tym nie slyszalam. Wyjasnila mi ze to jest najlepszy balsam do skory niemowlaka i czasem dzieci sie smaruje lozyskiem. Dodam ze wrzucilismy je do kosza nie mialam ochoty tego flaka trzymac.
Chcialam ci napisac jeszcze na temat nana bo pisalas o naszej rozmowie na temat chodzenia naszych dzieci. My sobie z nana wyjasnilysmy sytuacje bo to ja zle sformulowalam moja wypowiedz.

Nana
ja sie odwaze napisac ze nie widzialam w twoich wypowiedziach abys wstrzasala na nowo temat twojego dziecka i traumatycznego porodu a ktoras ci to zarzucila. Wszytsko zaczelo sie od glupiej wymiany zdan na temat obrzezania i prosze dziewczyny zakonczcie juz to rozmowe.

A tak poza tym to wrocilismy ze spacerku tak sie rozpogodzilo tylko sloneczko na niebie. Na obiadek mielismy danie po chinsku mojej roboty :-)
Mi sie wszytskie wasze fotki otwieraja. Fajne dziewczyny z Was :-)

Kupowal ktos z Was auto na Marktplaats? Chodzi mi dokladnie o to ze cena wystawiona przez sprzedawce jest np. 500 euro a w licytacji jest juz 700 to skad ja mam wiedziec kiedy sie zakonczy ta licytacja i co ma do tych 700 euro te 500 w opisie sprzedawcy. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi:-D:-D
Kolejne moje pytanie czy ja moge sobie sama wyrobic ten nr Digid?

Ostatnia edycja:
Do góry