reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Nie było mnie raptem 2h a tu już 4 strony doszły:szok:
No to spojzcie na siebie i kto tu walkuje ,ja jestem jedna a ile postow na ten temat jest z waszej strony(...)
(...)TEraz sie walkuje ale z czyjej strony wiecej.Moderator prosila ,ja was prosze niemal w kazdym poscie o zwykla szanse.Zaczelo sie od tematu religi a zeszlo znow na to samo i co tak juz zawsze ?Mi sie wydaje ze to wy zyjecie tym forum i brak wam dystansu ,jakby to forum bylo wasze prywatne.Narzucacie innym co i jak i kiedy i w jakiej ilosci maja pisac.Pozostaje mi machnac na to wszystko reka.
Nana, to ja mam dla ciebie inną propozycję. Skoro jak twierdzisz wszyscy sie na ciebie uwzieli i w kołko wałkują ten sam problem to proponuję ci odpisując jakiejs konkretnej osobie zacytować post do którego się odnosisz. Ułatwi to konkretnej osobie odebrania twojej odbowiedzi do swojej osoby - wie wiem czy dość jasno się wyraziłam.
Inna sprawa - spróbuj pisać posty powoli i z rozmysłem, a nie w pośpiechu i w nerwach.
ja rozumiem ze pewne sytuacje czy anwet nasze wypowiedzi bardzo cię bulwersują, ale spróbuj się do nich zdystansować.
To nie jest forum poprawności języka polskiego i dlatego nikt tu nie zwraca nikomu uwagi o jakichkolwiek błędach stylistycznych czy wręcz ortograficznych. Jednak pisanie posta w stanie wzburzenia powoduje jego nieczytelność.
I nie mysl (znowu), że pisze to by ci zrobic przykrośc czy by się z ciebie naśmiewać, bo jak juz pisalam - błędy robi kazda z nas.
Jednak twoje posty zaczynają być mało czytelne a wynika to z faktu ze piszesz szybko i w nerwach. Jak przeczytasz czyjś post weź głęboki oddech, przeczytaj go jeszcze raz i zacznij spokojnie na niego odpisywac - najlepiej z cytaten całości lub częsci do której chcesz się ustosunkować.
Jeszcze jedno - wałkujemy twoj temat bo akurat tak się składa że niemal na każdy post skierowany do ciebie reagujesz bardzo nerwowo i stąd wynikaja póxniejsze dyskusje i problemy.
mam nadzieję, że wyraziłam sie jasno i dośc jasno wyjaśniłam dlaczego jest tak a nie inaczej.....

już wiem, przysłali mi nawet w języku polskim, dostałam dodatek do ubezpieczenia zdrowotnego, ale piszą coś też że na koniec roku może się zdarzyć że będę musiała oddać otrzymane pieniądze. miałyście coś podobnego.
Tak, ja w 2011 musialam zwracac zorgtoeslag i kindertoeslag za 2009 i 2010. Wynikło to z faktu, że ksiegowa podala zarobki roczne z 2008, a w 2009 i 2010 zorobiliśmyn z mężem więcej. Na szczęście można to zwracać w ratach
uciekam dziewczynki m zaraz przyjdzie z pracy a ja kolacji jeszcze nie zrobiłam haha,
Kolację?? Haha ja dopiero po obiedzie jestem, czekam aż moja męża sie wykąpie i jedziemy do ciebie - szykuj kawę, ciasta nie muszisz, bedziemy szczuplejsi;-)

jestem...i czytam was... i juz kiedys z Sencilla bylysmy w takim momencie jak ten, ze wchodzisz na forum MAMY Z HOLANDII a tu nic innego jak przeciaganie sznura:dry:i przez to sie towarzystwo rozsypalo...stworzylismy nowe strony i co teraz bedzie ?
Ania, n ie damy umrzec temu wątkowi, choć może faktycznie dobrze będzie dopisac do 3000 postów i zacząć od nowa.
Inna para kaloszy to taka, ze takie dyskusje w pewien sposób moga forum ożywić, choc moga go i zabić (jak na niedziela.nl)
Mam małą propozycje. To jest wątek HOLANDIA na którym w sumie nie tylko rozmawiamy o swoich codziennych sprawach ale też i prowadzimy dość ożywione dyskusje. Może na tematy bardziej gorące (typu religia) założyc nowe wątki?
I jeszcze jedno - gdy wchodzi nowy użytkownik często albo powtarzamy to co juz napisano (np na temat spraw zwiazanych z zajsciem w ciąże, lekarzami, położnymi), albo odsyłamy delikwentkę do początkow forum co może zniechęcić. sama musialam przebrnąc chyba przez ponad 1500stron.
Moze więc stworzyć miniporadnik. "ciąża i poród w Holandii" gdzie konkretnie napisze się co, jak, po co, na co i dlaczego...
Nadal przecież mozemy wymieniac sie poglądami w temacie HOLANDIA, ale nowa osoba nie będzie skazana na 3000 stron....
sorry, hoor ale zdjecia mi sie działaja :( buuu
Mnie tez nie - chyba musisz nas zaprosic do znajomych:-D

Anno niestety TO forum zawsze bylo o kupkach zupkach i dupie maryni...:-D /jak przeczytalas to wiesz/ wszyscy moga pisac co chca.. kazda z nas ma swoje zdanie-doswiadczenia i opinie... ale zycie w NL nie jest az takie straszne zeby tylko narzekac i sie zamartwiac :happy2: kazdy kroczek, udane zakupy na marktplaatsu czy cos innego cieszy...:cool2:

Ja się nie zamartwiam:-)...czy ja ciągle narzekam?myślałam po prostu że mamy w Holandii mają też różne zdania na rózne tematy i można czasami jakąś dyskusję potoczyć...a nie większośc postów ma brzmieć "dzień dobry" to można szablony stworzy i automat by wstawiał...:-)

Oglądałyście może "Żony ze Stepford"??

ayni mi tez fotki się nie otwierają...

A to feler, tak to jest jak sie jest leniwym i sie chce na skroty :-D
edytowalam wczesniejszego posta ;)
Ja w sumie nk juz nie uzywam, raczej FB ale trzymam nk na zdjecia wlasnie, bo na FB sie z nimi raczej nie dziele

A ja mam propozycje zebyscie znalazly sobie inny temat i sie go trzymaly.Chcialam by ktos mi pokazal gdzie wkolko pisze o tym samym no i jakos nic sie nie znalzlo .Tak jak pisalam SENCILLI to powtorze tobie nie wszyscy sie uwzieli tylko pare osob.Nie bede zarzucac wszystkim bo wiele osob nic do tego nie ma,czy to jasne.Dajcie se spokuj juz ze mna ,przeciez macie tyle innych tematow no ile mozna was prosic ,co chwila komus sie cos namysli i pisze.Pokazcie klase i juz nie odpisujcie prosze i jeszcze raz prosze .Nie tylko my tu jestesmy na tym forum .Ja chcialm zaczac od nowa no ale sie nie da bo mi wciaz wytykacie stare.Zal mi ze tak to wszystko sie potoczylo.Bo mialam nadzieje na dobre nowe.Zrobmy to dla ANIHAVEN i juz zakonczmy.PLISSSSSSSSS.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry