reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Astrid, ja ogladalam kiedys na jutubie film z porodu domowego, gdzie babka krotko po porodzie poszla z tym lozyskiem do kuchni , odkroila kawalek i zjadla, a reszte do zamrazalki. Mowila, ze smakuje lepiej niz watrobka. Podobno bardzo zdrowe, chociaz nie wiem czy chcialabym sprobowac, pewnie mialabym odruch wymiotny.

Ja na samą myśl mam odruch wymiotny :baffled:. Ale co kto lubi, może to coś faktycznie daje. W końcu robi się kosmetyki, które do tanich nie należą.

A wiecie może, jak tu jest z krwią pępowinową? Czy w ogóle ją pobierają i stosują leczenie komórkami macierzystymi? No i, czy to jest płatne, jeśli jest stosowane? Bo w PL to kosztuje niemało pieniędzy.

reklama
Robale mi kiedys tez biuro pracy posredniczylo w otrzymywaniu tego dodatku, ale ja wczesniej musialam papier podpisac, ze sie zgadzam zeby mnie w tym reprezentowali. Swoja droga dobrze zrobili, bo zawsze jakies minimum 60 eur/ mies w kieszeni, zawsze sie znajdzie do zagospodarowania!

Ja nadal czekam na moj zorgtoeslag, bo ostatnio jak aplikowalam przez internet to pytali, czy sama mieszkam, a z kim mieszkam, a jaki jest jego sofinumer , i on sie musial zalogowac na stronie ze swoim DigiID i potwierdzic nasz zwiazek
:-(teraz bedziemy otrzymywac rodzinnie :tak:swoja droga smieszy mnie to od razu mi sie przypomnial Facebook , gdzie trzeba potwierdzic zwiazek z takim czy innym uzytkownikiem hahaha

Robale ja poprostu nie rozumiem dlaczego biuro ci załatwia dofinansowanie.. sama opłacasz ubezpieczenie?? czy opłacasz je przez biuro pracy??? bo jesli to za posrednictwem biura jest zalatwiane dofinansowanie to jasne jest ze trzeba ich powiadomic ze twoj wniosek został rozpatrzony i ci przyznali. nie widze innego powodu.

tak przez biuro pracy mam ubezpieczenie,

ayni wiadomo 60 e drogą nie chodzi., a ty fb jesteś. lubię wiedzieć z kim piszę

Ostatnia edycja:
Aynii nie wiedzialam o takim czyms, ja od poczatku dostaje zorgtoeslag na nas dwoch, nie jestesmy malzenstwem ani zadnym zarejestrowanym zwiazkiem, poprostu mieszkany dluzej niz 6 miesiecy razem i jestesmy automatyczni toeslagpartner i tyle :)

AYNI wreszcie zrozumialas moje prosby o to by dac mi spokoj.Piszcie o czym tylko chcecie i dajcie pisac innym. Fantazje to ty masz ,tak jak ci mowilam powinnas ksiazki pisac albo scenariusze bo tak potrafisz doglebnie wejsc w myslenie innej osob.No ale tak jak myslalam ,zadnego konkretu tylko puste oskarzenia.Niech ci sie wydaje co tylko chce masz do tego prawo.No ciekawe kto teraz nastepny cos dorzoci.Chcecie to dyskutujcie i wymyslajcie dalej mi sie nie chce.

Aynii nie wiedzialam o takim czyms, ja od poczatku dostaje zorgtoeslag na nas dwoch, nie jestesmy malzenstwem ani zadnym zarejestrowanym zwiazkiem, poprostu mieszkany dluzej niz 6 miesiecy razem i jestesmy automatyczni toeslagpartner i tyle :)

Tak, zgadza sie. Nawet jakbys mieszkala z druga kobietka czy kimkolwiek a nie bylibyscie zwiazani a prowadzicie razem gospodarstwo domowe, to automatycznie jest ta osoba Twoim partnerem fiskalnym.
Ja musialam zglosic, bo bylam wczesniej gdzie indziej zameldowana, mialam inne zarobki , i dofinansowanie obliczone na podstawie innych dochodow, dlatego musielismy to zatwierdzic. Komunikat : w ciagu 8 (!) tyg przyslemy decyzje o wysokosci dofinansowania... eh... biurokracja.

Robale, tak jestem na Fejsbuku, ale z racji potegi tego medium oraz niebezpieczenstw nie mam tam zbyt wiele zdjec , moze 2 swoje wlasne, reszta przedstawiajaca inne osoby/ moich znajomych. Moje zdjecia (bo rozumiem ze Ci sie o to rozchodzi) mozesz zobaczyc na naszej klasie :)

P.S. Ja nic nie pisze a bumerang wraca i wraca... Perpetuum mobile, napedza sie samoczynnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Madziula no to u nas jest tak ze maz ma stala prace i caly czas to co nie umieli naliczyc.Ale co tam oddalismy i tyle nie ma problemu

Do góry