reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

A jak to jest na Marktplaats z kupnem jeyeli ktos pisze cene np. 300 euro a widze ye jest licytacja i ktos dal juz 400? A czasami nie ma opcji licytacji a chcialabym to kupic to musze dzwonic do sprzedajacego i powiedziec ze kupuje? Nigdy nie kozystalam z tej strony a jest duzo fajnych reczy

reklama
anetka888 ja jak ostatnio przeczytałam ze Iskierka kupiła łozeczko z materacem z prenatala za 35 e to szlak mnie trafił. Właśnie sie zalogowałam i licytuje białe łozeczko :)

Jeśli jest licytacja to musisz dać wyzsza oferte niz jest, wtedy moze byc tak ze wlasciciel sam sie z toba skontaktuje i uzna ze chce ci to sprzedac za ta kwote. JEsli nie ma licytacji tylko odrazu ustalona cena, to wpisz w okienko ta cene ktora chce wlasciciel. i odrazu moze tez zadzwonić ze chcesz towar za podana cene :) niech mnie ktoś poprawi jesli namieszałam.

Madziula tylko jak nie ma tego okienka gdzie mozna licytowac to ja nie widze innego w ktorym moglabym wpisac cene i kupic. Moze wtedy trzeba dzownic do sprzedajacego i powiedziec ze chce kupic i on usowa ta oferte? Kurcze Allegro mam tak opanowane szkoda ze tutaj nie ma Allegro:-(Nie potrafie sie polapac w tym Marktplaatsu

fajnie że ten temat poruszyłyście, przynajmniej wiem jak to wygląda bo ja tez nie umiałam się tam połapać

a ja porobiłam sobie zdjęcia psiaczków. \oj ja ja będę ryczeć, wczoraj znajomi przyszli zobaczyć je, normalnie za serce mnie ścisnęło łzy w oczach, \figa coś czuje chodzi i prosi aby na ręce ją brać. będzie ciężko. teraz muszę kupić nową ramkę na zdjęcia i wsadzić ich fotki tam.

Ostatnia edycja:
W ogole wchodze z rana i nie wiem o co chodzi.

Anna pisze, ze tutaj mozna tylko pisac o wypiekach i zachwalac Holandie..
:confused: - o co kaman ? mikrofonu szaman?

Astrid - tutaj nie nikt z nikim nie kloci. Mimo, iz moglas odniesc takie wrazenie. Spokojnie, dziewczyny pytaly, to im odpowiedzialam, nie zachwalam nikomu, ani nikogo nie probuje przekonac do przejscia na islam. Nie wiem skad takie wrazenie
:confused: - o co kaman ? mikrofonu szaman ?

dzis jest nowy piekny dzien, ale tu sie wszystko ciagnie jak kotastrofa smolenska.

Anetka880 - tam jest taka opcja zeby zdjac ta oferte, ktora dalas wczesniej. Ja tez dopiero zglebiam wszystkie tajniki marktplaats. Przydalby sie jakis przewodnik :D :d
Robale wspolczuje oj ja od czasu do czasu potrafilam dostac bardzo bolesne miesiaczki. Mam nadzieje, ze tabletki pomoga.. Pierwszy dzien najgorszy..

AniaHaven a ty nie chcesz nas juz moderowac ? Mysle, ze dosc dobrze Ci to wychodzi, dlaczego chcesz przekazac swoja paleczke ? Tylko nie mow, ze nas juz nie chcesz... P.S. Mysle, ze mozna smialo zaczac nowy watek , bo nieraz ktoras nowa dziewczyna o cos pytala i trzeba bylo ja odsylac do szperania posrod 2500 stron. Ja bym zrezgnowala.. nie wiem jak inni :D

Ja dokladnie wiem i Ty tez wiesz SENCILLA o co chodzilo w pytaniu ANNY.No niby o wszystkim mozna pisac ale i tu czytaj NANIE nie wolno pisac o czym chce bo pewnie gdyby ktos inny poruszyl ten sam temat co ja to by nie czepiano sie go tak jak mnie.Mnie sie wydaje ,ze powinnysmy sie raczej skupic na potepieniu tego rodzaju praktyk a nie wymyslaniu w jaki sposob mi ublizyc.Ja nie pisalm nic na temat religi (BO dla mnie obrzezanie nie ma nic wsolnego z religia) a zebralam za wszystkich.No niech mi ktos pokaze posty gdzie ja komus tak ublizam jak wy mnie ,gdzie ja pisze ze komus inteligencji brak itd.Wiem ,ze mozna komus nieswiadomie ublizyc dlatego przeprosilam i z mojej strony to bylo prawdziwe.Moje uczucia religijne na tym forum tez byly niejednokrotnie obrazane ale nie reagowalam w sposob tak " skrajny".ANNO i inne osoby nie zmienimy tego jak tu jest ,szkoda nerwow.Wiem ,ze za tego posta spadnie na mnie znow krytyka i teksty w stylu my cie nie obrazamy tylko wyrazamy nasza opinie itd. ale co tam przywyklam juz.

NO i tak jak pisalam Spadlo na mnie ze ho ho i nawet uslyszalam ze nikt tu mni enie obraza i tak dale .HA wrozka jestem:-)

Ostatnia edycja:
Ja własnie dlatego na tematy religijne nie podejmuje dyskusji... zdaje sobie sprawe ze kazdy ma inne poglady jak i ja mam swoje. Zostawiam to tylko dla siebie. A dyskutowac wcałe nie łatwo na takie tematy bo mozna kogoś urazić całkiem nie swiadomie. I nie zapominajmy ze słowo pisane jest czesto inaczej odbierane przez osobę pisząca a osobe czytająca i czesto dochodzi własnie do sporów.

Witam serdecznie - ja tradycyjnie dopiero po śniadaniu:-D
Za to jutro będę miała pobudke o 6.45, bo 0 7.30 mój syn musi jechac na swoj mecz, potem przyjedzie kumpel robić mi samochód (nie przeszedł apk wrrrrrrrr), potem Rommelmarkt, zakupy, obiad itp........ dnia mi chyba braknie;-)
moze powinnismy tez kogos poszukac na moje miejsce?:confused:
oj, nie kochana, nie zgadzam się:-p
Aniuhaven czyli można pisać tylko na tematy nie drażliwe, o wypiekach, kupkach dzieci i zachwalać Holandię ...
Myślę, że nie o to chodzi. Można rozmawiać na każdy temat tyle że spokojnie, bez ublizania sobie bo to i tak niczemu nie prowadzi. Same siebie nakręcamy - najpierw sprawa z porodem Nany, potem rozmowa o czynszach i teraz religia...
Ja sie nie wypieram, że próbowałam uświadomić Nanie ze źle robi opisując wciąż i wciąz swoej problemy i wciąż i wciąż strasząć innych. Wiem, że zarówno Nana jak i parę z Was ma do mnei (lub miało) żal. Ale ja nadal twierdzę, że mam rację i będę jej bronić. Bo o ile ciekawiej czyta się posty o tym, że syn Nany robi postępy i pierwsze kroki to o tyle przykro czyta się o ciągłych problemach. Nadal też uważa, że dla niej samej lepsze jest pisanie o sukcesach niż wspominanie traumy. To takie trochę psychologiczne...
Ja też piszę o swoich problemach - ale nie tylko o nich.
Natomiast ostatnia dyskusja, wywołała niesmak i to nie chyba tylko u mnie. Nie znamy obcej kultury i tradycji, w większości inne religie sa nam obce - znamy je tylko ze środków masowego przekazu i powtarzając utarte stwierdzenia możemy naprawdę kogoś urazić do żywego. Mieliśmy tego przykład.
Dlatego ja w sprawie religii pozostaje neutralna. Znam kilkoro muzułmanów, pracowałam z nimi, prowadziliśmy nawet rozmowy o swoich religiach - i koniec. Nie zamierzam tego komentować ani wypytywać kogokolwiek czy to lub tamto jest prawdą.
I nie zapominajmy ze słowo pisane jest czesto inaczej odbierane przez osobę pisząca a osobe czytająca i czesto dochodzi własnie do sporów.
Nic dodać nic ująć...
Robale - ja już zapomniałam, jaki to ból ;), ale też nie mogłam się obyć bez przeciwbólowych, bo nie byłam w stanie funkcjonować i mdlałam.
Mnie zawsze m ówili - po pierwszym dziecku ci przejdzie - prorocze słowa:-D:-D:-D
anetka888 ja jak ostatnio przeczytałam ze Iskierka kupiła łozeczko z materacem z prenatala za 35 e to szlak mnie trafił. Właśnie sie zalogowałam i licytuje białe łozeczko :)
Ja nie bawię się w licytacje. Szukam tam, gdzie podana jest konkretna cena, oglądam fotki, pomyslę i dzwonie pod wskazany numer. Tzn. moja córka dzwoni:-) wypytuje o konkrety i umawia się na spotkanie.
Właśnie trochę się wkurzam, bo jest tam wystawione piękne białe łóżeczko za 40€. Dzwiniłyśmy kilkakrotnie pod wskazany numer, pisałyśmy nawet emaila i nic. Zero reakcji... Sprawdzialm inne produkty sprzedającego, znalazłam inny numer i dalej nic. A łóżeczko jest przepiękne i pasowałoby mi do salonu.....:wściekła/y:

Madziula tylko jak nie ma tego okienka gdzie mozna licytowac to ja nie widze innego w ktorym moglabym wpisac cene i kupic. Moze wtedy trzeba dzownic do sprzedajacego i powiedziec ze chce kupic i on usowa ta oferte? Kurcze Allegro mam tak opanowane szkoda ze tutaj nie ma Allegro:-(Nie potrafie sie polapac w tym Marktplaatsu
Usuwa ofertę jak już sprzeda daną rzecz, to znaczy jak przyjedziesz po odbiór i zaplacisz. Przynajmniej tak jest zawsze gdy ja kupuję.

Koncze juz swoj przydługi post bo mi sie oberwie od moderatorki:-D:-D:-D

reklama
Czesc wam :D ale mam dzis nocke nieprzespana... :))) Tomek sie rozszalal hehehehe :)))
Dzisiejszy dzien spedzam na robieniu kopytek, podpisywaniu kontraktow, bo lece do pracy i na malych zakupach :D No i mysle jeszcze o maluskim przemeblowaniu mieszkania, ale najpierw przydaloby sie posprzatac haha, a odkad sie Tomek do naszej sypialni wprowadzil to zawalona jest cala :D Nie ma gdzie sie ruszyc przez przewijak i kolyske :D:D no i stelaz wanienki :D Musze cos pokombinowac :)

Marktplaats to jest to!! Uwielbiam robic tam zakupy, baaardzo czesto znajduje tam rzeczy za pol gratis a sa prawie nie zniszczone :szok: Tomkowi sprawilam lezaczek bujaczek z wibracjami fisher price za 10e :-D chustawke tez z fisher price za 40e, a kosztuje wiele, wiele wiecej... :) Musze jeszcze wygrzebac nosidelko, takie co sie zapina dzidziusia u siebie na klatce piersiowej i mozna z nim chodzic:tak:za 5e widzialam, ale ktos mi sprzatnal sprzed nosa ostatnio :happy2:

Do góry