reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Iskierka rowniez gratuluje udanego zakupu wiem jak to fajnie jest zaczac cos urzadzac dla dzidzi :-) Ja to sie juz nie moge doczekac tego mieszkania na ktore czekamy 1.5 roku az zaczne sobie urzadzac wlasny kacik.
Clauditka a nie masz co zrobic z dzidzia ze chcesz dac do zlobka? Bo z tego co widze po suwaczku to bedzie mogl za pol roku isc do przedszkola.Slyszalam ze u nas jest cos takiego jak takie tanie nianie z miasta ktorym sie placi ok 2 euro za godzine moze u was tez cos takiego jest.

reklama
Jejku kobiety szalone ale naklikalyscie:szok:- czytam i czytam i ... no pieknie - moderatora na chwile nie bylo :-p a wy tu takie harce wyczyniacie...Sencilla czuwaj tu nad nimi:tak:jak mnie nie ma hihi bo strach tu zagladnac jak ktos nie wie o co tu chodzi... Jesli nadal planujecie ten temat ciagnac i wykladac swoje racje blagam otworzcie sobie nowy watek:tak:... 5 stron teorii o religi nam chyba wystarczy na kolejne pare lat:sorry2:

Iskierka pochwal sie jutro tym szczeniaczkiem...:tak:
Sencilla ja tez mialam patent z balonem / a nie boisz sie ze ona ci spadnie ? bo lezy troche na brzegu czy nie?/:eek:

Tyle naczytalam i ...nic wiecej nie pamietam oprocz spiec miedzy Nana a Ayni... ach kobiety kobiety...:cool2:

Ania, dajesz rade! Co ja juz nic nie poradze, jak dziewczyny pytaly to im odpowiadalam, potem to juz Nana wyskoczyla jak Filip z konopii o krwawym obrzezaniu, wiec niestety ale musialam ja poprawic. Ale teraz juz jestem grzeczna i sama zaproponowalam uciecie tematu bo z historii wiemy, ze to sie potem ciagnie jak flaki z olejem :-)ja tam nie lubie przedszkolnej pyskowki. takze moderator moze spac spokojnie. :cool2: weltrusten !

Dzisiaj wybrałam się na krótki spacer i zakupy i powiem Wam, że tak jakoś fajnie jest tutaj wrócić. W Polsce bardzo miło wspominam spotkania ze znajomymi. Aż się łzy kilka razy zaręciły mi w oku.
Jednak jak się przeszłam po krakowskich osiedlach to wszystko jakies takie bardziej smutne, szare, brudne się wydawało. W Polsce nie byłam ponad rok...i myślę, że to głównie wpływ tego co zobaczyłam w NL. Polacy też jacyś tacy wydawali się bardziej smutni, szarzy, sporo dresów i "zaprawionych" panów. Jak porozmawiałam ze znajomymi, to w koło tylko bezrobocie, kryzys, zwolnienia.

A z innej beczki....

Ja mam takie pytanko w sprawie soków dla niemowląt. Co z tutejszych rzeczy polecacie i gdzie można to znaleść? ...bo ja nic nie widziałam. Znalazłam jedynie jakieś ekologiczne soczki (w EKO-Plazie), ale to dopiero dla dzieci powyżej roku.

I znowu poluję na tanie używane łóżeczko turystyczne, bo to które zabraliśmy do Polski zdecydowaliśmy się zostawić u teściów, aby nie zabierać za każdym razem jak tam jedziemy. A drugie przyda się na wakacje i inne wyjazdy.

Jesli nadal planujecie ten temat ciagnac i wykladac swoje racje blagam otworzcie sobie nowy watek:tak:... 5 stron teorii o religi nam chyba wystarczy na kolejne pare lat:sorry2:

Iskierka pochwal sie jutro tym szczeniaczkiem...:tak:
Ja to w ogóle proponuję, by zarchiwizować ten wątek i zacząć nowy, bo dla kogos nowego przeczytanie 2500 stron to masakra................

Aniu, jutro to może jeszcze nie, bo pewnie wrócimy późno, ale w sobotę to nadrobię, obiecuję:-D

Ayni,zainspirowalas mnie I wlasnie ogladnelam Moje wielkie greckie wesele...a propos dzisiejszej dysputy jeden dialog byl dobry:"a po diabla jej szkola? I bez szkoly jest madra..." Haha

witam... Iskierka pomysle nad twoim pomyslem po pracy... a co na to inne kobietki?:cool2: ja wiem ze sie ciezko czyta bo prawie dwa tygodnie sledzilam zeby wiedziec kto i co a potem sie okazalo ze staszyzna sie wycofala a mnie mianowana moderatorem - moze powinnismy tez kogos poszukac na moje miejsce?:confused:

reklama
Dzien Dobry :-)

Iguana ja bylam w Lidlu 2 dni temu i jezeli chcesz tanio kupic lozeczko turystyczne to sie wybiez tam ba sa sliczne turystyczne lozeczka za 39.90 tylko musialabys sie szybko wybrac bo do konca tygodnia u nas jeszcze 3 szt byly.

Aniu
ja nie mam nic przeciwko pomyslowi Iskierki.

Do góry