reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Anna niestety musze sie z toba zgodzic w tej kwestii. Ja mialam "przyjemnosc" pomieszkiwania z polskimi imigrantami na tzw "domkach" pare lat temu i roznych ludzi sie widzialo. Co wiecej dodam, ze nie zawsze dziewczynom chodzi o zachodniego, czasem o jakiegokolwiek , bo dla coponiektorych seks to forma weekendowej rozrywki.. Wazne by ktos drinka postawil. Zreszta w Polsce jest tak samo.Mlode Holenderki , Angielki czy Wloszki wcale nie sa lepsze, wszedzie sie zdarzaja takie przypadki , chociaz generalnie sie przyjelo ze najwieksze europejskie ladacznice to rosjanki, potem polki a dopiero potem ida angielki i reszta ... Moze cos w tym jest... Chyba nie ma oficjalnych statystyk na ten temat, ktore robia chetniej :D a ktore trzeba troche dluzej namawiac hahaha.

A co do wieczorow kawalerskich to do tej pory jezdza. Niejednokrotnie dzwonilam do brytyjskich klientow tlumaczac , ze ich karta kredytowa zostala obciazona na taka i taka kwote, bo zniszczyli to czy tamto podczas ich dzikich balang w hotelach. Ogladalam kiedys dokument na ten temat, oni podobno lubia zrobic cos szalonego podczas wieczoru kawalerskiego np. przejsc sie po tesco w nocy o 3 nad ranem bez spodni i nagrywac to kamera itd. Czasem az bylo wstyd takie rozmowy prowadzic, tymbardziej , ze oni maja swoj charakterek :D

reklama
Robale wiem o czym piszesz ,tez na poczatku przez rok mieszkalam z 7 facetmi ijedna dziewczyna :sorry2:Zawsze toczylysmy wojny o parzadki itp:no: juz wiecej bym nie chciala tak mieszkac:no:
Co to innych religi to ja sie nie wypowiadam bo sie nie znam na tym:cool2: Jednak mam pewien dystans do tych ludzi:sorry::eek:Czytalam ostatnio fajna ksiazke " Zchanbiona" polecam:tak::tak:

Sencilla patrzylas juz w tym wozku na spacerowke? chyba jest kubelkowa ..:sorry: co sadzicie o takowych siedziskach?

Aj tam, ominelo Cie tylko obrzezanie ;D ale temat sie szybko urwal, bo nie bylo juz czym podsycac ;-) widze, ze juz szybko nadgonilas :-)

Zmieniając temat to właśnie gotuję kaszę gryczaną no i mam gulasz z jagnięcinki...chciałam zrobić surówkę z selera ale ani majonezu ani śmietany ani nawet jogurtu naturalnego nie mam...

Sencilla mi umkneło...wiem że wózior jakiś dostałaś ale nie wiem jaki???:sorry2:...

Karola ja to nie przepadam za tymi książakami "Spalona żywcem, obrzezana" itp....
A jedyny wolny czas to komp(odmóżdżanie)...teraz do jakiegoś przewodnika po francji zaglądam a tak to nic normalnego nie czytałam od kiedy Tymek się urodził.Wieczorem to jakiś film sobie daję i czas mija.

No i po co tu pieniądze na zabawki edukacyjne wydawać jak sprawdza się i bardzo dziecko cieszy pieluszka flanelowa w kropki:-D

AYNI no to przeczytaj mojego posta do konca zanim cos napiszesz ,bo ja wlasnie tam napisalam ,ze to nie ma nic wspolnego z religia tylko tradycja i kultura .Dopisalam to celowo ,zeby cie nie urazic ,ze np u muzulmanow sie to robi.No nie masz pojecie niestety ile sie o tym naczytalam i filmow naogladalam ,a czy gdzies napisalam ze lubie dramaty?Celowo nie rozpisywalam sie o tym temacie bo jest on naprawde przerazajacy .jesli jakos cie to dotknelo to przepraszam ale wyraznie napisalam ze nie ma to nic wspolnego z religia.No naprawde AYNI przesadzials troche.Temat sie urwal bo nie bylo mnie i dopiero teraz doczytuje co ty wypisujesz.No napizs mi gdzie ja napisalam ze to muzulmanie albo jaksa inna religia za to odpowiada.Prosze cie nie przesadzaj,Chyba masz dosc tej dyskusji i wyladowalas sie na mnie

Ostatnia edycja:
Wlasnie widze, ze edytowalas pol godziny pozniej jak sie pewnie zorientowalas , ze cos nie teges, pewnie sprawdzilas w necie , ze muzulmanie nie obrzezaja dziewczynek. lol... a tam wiesz bla bla mnie tam nie urazisz, ja swoje wiem, ze czytam na biezaco , moze nie akurat tanie , kobiece czasopisma czy ksiazki napisane nie wiadomo przez kogo o dramatach rodem z afrykanskiej pustyni.

Ale sam fakt, ze poczytujesz takie tanie sensacje swiadcza o tym, ze lubisz dramat i sie sama nic napedzasz. Temat sie urwal i tak chyba lepiej, bo chyba nikt nie chce czytac tutaj o krwawym wycinaniu lechtaczki ale wrocilas i musialas dorzucic do pieca zeby sie dramat unosil w powietrzu, I mnie tu nie przepraszaj bo mi to zwisa i powiewa taka wymiana zdan o dupie maryni. Ja Ci tylko pokazalam , ze sie mylisz wiazac muzulmanow z ta sprawa, zreszta sama sie zorientowalas o ogledzinach w GOOGLE i tyle.

ja tam akurat nie uwazam, ze przesadzilam, bo nie ja zaczelam rozmowe o obrzezaniu dziewczynek w islamie, tylko TY. A potem zmienilas posta i jeszcze sie burzysz, bo ja powinnam w ogole nie skomentowac Twojej niewiedzy. Spokojnie... Jutro mozesz zaczac dzien lepiej
:tak:

Ayni a tak z innej beczki , dla rozluznienia atmosfery:0

Pisałaś w któryms poście " u nas na opolszczyźnie" a mozna wiedziec skad dokładnie jesteś? bo ja tez z opolskiego :)

reklama
Do góry