reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że za miesiąc to będzie czekanie, kiedy Młoda wyjdzie :szok:. A tak niedawno test robiłam i wyszedł "+". Czuję się jak połączenie Hipopotamicy Glorii (z "Madagaskaru") z piłką plażową. Mam ochotę na jakąś surówkę, ale musiałabym iść do sklepu :eek:. Póki co oglądam "Ostry dyżur" na tvn.

Co do religii, też wolę pozostać neutralna. Wiem, że są ludzie i ludzie, każdy ma inne podejście do tych spraw. W chrześcijaństwie zdarzają się przypadki skrajne typu: facet chodzi codziennie do kościoła, leży krzyżem, a żonę bije i wyzywa wszystkich, którzy nie zgadzają się z jego światopoglądem. Myślę, że taki katolicyzm nie jest wcale mniej konserwatywny od islamu. Tylko sami wyznawcy w większości olewają to, co nakazuje Watykan, np. w sprawie seksu przedmałżeńskiego i antykoncepcji.

Czesc
Ja pinkole nadrobic sie was nie da:no::no:
Mnie tak jak reszcie ciezarówek nic sie nie chce :no: Siedzimy w domu bo Michalek jeszcze nie za zdrowy,troche wycinamy i kleimy i oczywiscie zabawa autami:tak:

Nie wiedziaals o tym?Robia to ,moze w Tynezji mniej ale tez.To jest tak okrutne ,ze czuje obrzydzenie do nich za to.
SORRY, ale gdzie ? Poczytaj o obrzezaniu dziewczynek w interncie, zanim sie na jakis temat "fachowo" wypowiesz. Ja wiem, ze ty lubisz dramat, ale wypowiadaj sie juz moze na tematy o ktorych masz pojecie. To jest tradycja w krajach gleboko afrykanskich typu Somalia, i nie ma nic wspolnego z religia, to raczej tradycje plemienne, w krajach, gdzie ludzie zyja w lepiankach. W islamie obrzeza sie chlopcow, nie dziewczynki!!!! W tunezji sie nie obrzeza dziewczynek !!

Hague co ty tam slyszysz i od kogo to juz nie moja sprawa, w jakim swiecie zyjesz, jakich masz znajomych i co wiesz o swiecie a czego nie.

Ja tu nie jestem od tego na tym forum aby walczyc z wasza niewiedza , czy kogos uswiadamiac. Zyjcie sobie jak chcecie, z kim chcecie i mentalnym zascianku zywiac sie podchwyconymi historiami glupich polek co daly dupy turkowi , widocznie w takim kregu sie obracacie. Ja nie twierdze, ze moj maz nie jest taki jak reszta muzulmanow, bo nie znam reszty muzulmanow, znam ich troche ,ale powierzchownie i kazdy z nich ma inne zwyczaje i inna ideologie. Ja nie oceniam ludzi masowo po metkach, jak chcecie to tak sobie zyjcie , nic mi do tego. Wasze zycie. Jak ktos bedzie zainteresowany to siagnie po ksiazke, e-book i sobie poczyta, mi sie szczerze mowiac nie chce komus tlumaczyc, ze sie nie obrzeza dziewczynek, ani ze nie musze mezowi sluzyc w domu i ze na noc mnie nie zamyka w piwnicy, bo czuje sie jakbym rozmawiala z kims kto nie ma za grosz inteligencji aby poczytac zanim sie wyrobi na jakis temat zdanie. Z holendrami tez nie dyskutuje, kiedy mi mowia, ze kazda polka robi loda za drinka w dyskotece, a polacy jezdzac do Polski biora dla rodziny sprzety elektroniczne, bo w Polsce nie ma... Rece opadaja... Naprawde...

no ludzie już wiedzą co i jak, M coś ma żal do mnie że za ostro, oni sami mają jakiegoś dąsa, ale mam to gdzieś :tak:
A tam, mężowi przejdzie, nie przejmuj się. Ja wiem z doświadczenia, że jak ludzie przyjeżdzają "na domek" to myślą, że wszystko tam jest wspólne i czesto nie pytają czy mogą coś wziąść, bo nie pomyślą, że ktos mógł sobie coś kupić.
Patelnia/garnek jest w kuchni? Czyli moge gotować, bo to "niczyje". Telewizor jest w salonie? Acha, czyli mogę swobodnie zmieniać kanały, bo to przecież "niczyje",a kto ma pilota ten ma władzę....
Jeszcze jak ktoś coś weźnie bez pytania, uzyje a potem umyje i odłoży na miejsce to pól biedy. Gorzej gdy podrzuci gdziekoplwiek udając że on w tym nie jadł/nie gotował....

Widze ze znowu sie goraco robi:shocked2:

Ja tylko tak podczytuje na biezaco bo mam dzisiaj "gowniany" dzien:-D:-D Cycek pozniej kupka i tak od rana juz raz nie zdazylam podlozyc na czas pampersa i mialam caly przewijak z kupki. Pralka od 6 na pelnych obrotach chodzi.

Dziewczyny spokojnie:tak:

Nana19 - Dla Ciebie nowa porcja dramatu z encyklopedii... Chyba cos Twoja wiedza kuleje. Czytasz "przyjaciolke" czy "Tine" :D

Rytualne usuwanie łechtaczek metodą zabiegów chirurgicznych jest stosowane głównie w Afryce Środkowej oraz do niedawna praktykowane legalnie w Egipcie (co rzekomo wiąże się z tradycją faraońską). Obecnie wykonywanie takiego zabiegu jest w Egipcie prawnie zakazane. Obrzezanie kobiet jest praktycznie niestosowane w innych krajach arabskich i nieznane m.in.: w Tunezji, Algierii, Maroku, Jordanii, Libanie,Turcji, Syrii itd. Jest też obce Iranowi.
Występuje głównie w Etiopii (również praktykowane przez etiopskich Żydów), Kenii (gdzie dominującą religią jest chrześcijaństwo), :szok: Erytrei,Sierra Leone, Sudanie, Somalii, Gambii, Czadzie, Mali, Nigerii, Kamerunie, Indonezji itd. Obrzezanie kobiet praktykowali również egipscy chrześcijanie – Koptowie. Nie jest ono jednak związane z religią jako taką w odróżnieniu od obrzezania mężczyzn – jedynie z tradycją danego kraju lub regionu.

Ostatnia edycja:
Co do tych lodów co je Polki robią...to takie historyjki nie sa wyssane z palca...(że Ty, ja ona nie robi to nie znaczy że inna tak samo.chce tak panienka z prowincji chwycić Holendra tudzieź innego zachodniego macho) tak samo jak swojego czasu do Krakowa zjeżdżali Wyspiarze na wieczory panieński...no bo tanio, fajnie i łatwo...

reklama
Do góry