reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

My dalej w toku załatwiania masy spraw. Niestety wyszło mi więcej rzeczy do roboty u dentysty i to takich wręcz zabiegowych:-(...bo mam problemy z przyzębiem. Zaczniemy to teraz, a może dokończymy w czerwcu lub w wakacje.

Janek wcina coraz to nowsze smaki, muszę się przy tym troche nagimnastykować, ale zjada swoją porcyjkę w całości. No i mięsio jest super!:-D

Dzisiaj w locie (dosłownie) zajrzałam też do kilku dzieciowych sklepów: Smyk, Entliczek, tutejsze C&A, H&M, Reserved, Endo. Maja w Polsce wybór wszystkiego, heh....ciuchy, kosmetyki. Aż oczopląsu można dostać! Szkoda, ze nie ma tak w Holandii.

Czas mija intensywnie, ale sympatycznie. Choć jak się zjechała rodzina, to było bardzo dużo zamieszania. Z karmieniem Janka przecierami wychodzę do osobnego pokoju, bo wszystko go rozprasza.

reklama
Witam popoludniowo !!

My wlasnie dotarlismy do domu tak ladnie bylo ze poszlismy na plaze Kuba nie chcial wracac tak sie bawil w piachu. Filipek przespal caly dzien od 11 na dworze z przerwa na zmiane pampersa i karmienie.

Sencilla mam jakies zle przeczucia co do tych uplawow bo one nie sa brazowo-zolte tak jak pisalas, dlatego wole isc do ginekologa. Moze to glupie pytanie ale czy lekarz rodzinny bada tez ginekologicznie? Bo jak tak czytam to on wszechstronny:-D

Witam popoludniowo !!

My wlasnie dotarlismy do domu tak ladnie bylo ze poszlismy na plaze Kuba nie chcial wracac tak sie bawil w piachu. Filipek przespal caly dzien od 11 na dworze z przerwa na zmiane pampersa i karmienie.

Sencilla mam jakies zle przeczucia co do tych uplawow bo one nie sa brazowo-zolte tak jak pisalas, dlatego wole isc do ginekologa. Moze to glupie pytanie ale czy lekarz rodzinny bada tez ginekologicznie? Bo jak tak czytam to on wszechstronny:-D
w listopadzie miałam mega okres 2 tygodniowy i poszłam do ogólnego Ten gadał tel z ginekologiem i przepisał mi leki Nikt mnie nie badał........

"Ciężarówki" super że poczyniłyście jakieś zakupy!
Ayni ja też uwielbiam pierogi, szczególnie ruskie!!!A jak Twój facet się na nie zapatruje?Smakuja mu?
A ja dziś jadłam kotleciki jagnięce z pesto + kus kus i brokuł.

Artykuł później przeczytam... ale jeśli chodzi np. o kosmetyki dla dzieci to tutaj nie ma wyboru(jak w wielu rzeczach) i holendrrom szkoda pieniędzy na Balneum itp.
Np. artykuły chemiczne można kupić w NL dużo taniej!
Nie przepada za kluskami, ale za to pierogi wcinal az mu sie uszy trzesly. Podalam jeszcze z cebulka, maggi i smietana, wiec w ogole niebo w gebie, napewno czesto bede kupowac, bo robia sie przeciez same :-DA Twoj obiadek to tez w moje gusta, a te kotleciki to tak troche sa z koscia , te male ? Mmmm fajnie tak zielono ale i z miesem. Mi szczerze mowiac tez brakuje wyboru, np ostatnio rozmawialismy o zakupach w Polsce, nad wyborem wody mineralnej mozna sie dlugo zastanawiac, a u nas jest albo SPA albo ta francuska Eviant, czy jak jej tam i jakies smakowe i koniec. Herbaty tez , bardzo kiepski wybor, ja lubie dobre herbaty a PICKWICKI sa tak obrzydliwe.. Liptonow ilez mozna pic... Brakuje mi zwyklej malinowej, nie tam jakies lesnej tylko sama malina, najlepiej z Malwy :D

Jak polecimy do Polski to pokaze mu co to znaczy zakupy, co 2 kroki jakies degustacje.. Co by taki holender w Polskim supermarkecie zrobil ? Chyba by zamieszkal! W koncu mozna by jesc GRATIS!!
:-D

My robimy zara koktajl truskawkowy :cool2:

Dzień dobry! :)

ale ten czas leci. Już będzie prawie że 3tyg jak jesteśmy w PL :) wracam 13 maja prawdopodobnie a później znowu Polska na lipiec - sierpień! BOSKO! :)

pozdrawiam wszystkie Panie :)!

Dzien dobry

7axe7 faktycznie czas szybko leci:tak: juz 3 tyg:szok:
Anyi ja dzis bede pierogi lepic:tak:

Robale kupilas ten olej?

fajnie dzis na polu,wiatru nie ma:-)

Witam.
Ayni tak to te małe kotleciki z kością, dziś też je mam bo najczęściej robię obiad dla siebie na dwa dni(mąż poza domem je).
Jedyny plus tego małego wyboru w sklepach to że krócej zakupy trwają;)))

No dziś piękne słoneczko więc później wyruszymy na długi spacer bo obiad już gotowy.
Mój mąż pojechał do pracy(rowerem) i zapomniał portfela i telefonu:-D...czasami mu się zdarza:-D

7axe7 no leci ten czas....ja na przełomie maja i czerwca znowu lecę!

Witam się i ja. Powiedziałabym, że dzień się ledwo zaczął a ja już sie napracowałam....
Wstałam dziś wcześnie jak na moje możliwości bo już o 8.00. Miałam zamiar zrobic sobie śniadanie i powędrować z laptopem z powrotem do łóżka. Jednak jak zeszłam na dół to mi ręce opadły....
W kuchni na szafkach byl istny sajgon - efekt szykowania sobie śniadania przez moja córkę. Robi to codziennie, ale dziś przebiła samą siebie - okruszki, resztki jedzenia, resztki herbaty, niepochowane wiktuały...:wściekła/y:
Podłoga w kuchni i przedpokoju była w opłakanym stanie - piach, piach i jeszcze raz piach z gliną.
Nie pozostalo mi nic innego jak posprzątac kuchnię, poodkurzać i pomyć podłogi.
Przy okazji skorzystał też salon, bo jakoś nie mogłam go ominąć przy sprzątaniu:-D
Spociłam się przy tym jak mysz i musialam iść sie przebrać. Na dziś mam dość, dobrze że tortilla na obiad, to przynajmniej szybko sie zrobi.

reklama
Iskierka to mialas intensywny poczatek dnia;-)

ja tez juz obiad gotowy,pierogi juz ulepione:tak:Michalek juz zjadl jedna porcje ,7 pierogów :szok::tak:
My do pl jedziemy kolo 20 maja:tak:nie wiem jak wysiedze tyle godz w aucie:eek:

Do góry