reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Hejka!!!
Podczytuje Was caly czas...

Sencilla
jesli chodzi o to jak podnosi glowke Twoje mala to nie gratuluje Ci tego. Moj Tymcio tez od poczatku tak podnosil, i wszystkie pielegniarki i kraamzorg mowily ze jest very strong boy...
Dzis bylam u pediatry w Wawie i sie okazalo ze ma wlasnie wzmozone napiecie miesniowe i asymetrie, na szczescie delikatna wiec instruktazpielegnacyjny od rehabilitanta i cwiczenia to wyruguja.
Ma jeszcze troszke powiekszona wątrobę(palpacyjnie wyczula lekarka)-USG nie zdaze juz zrobic wiec moze uda mi sie od tych konowalow w NL wyludzic skierowanie.
No i tak jak podejrzewalam wczesniej poliki nie sa suche,szorstkie i czerwonebo tak niemowlak ma tylko to delikatna skaza bialkowa.
Wiec holenderscylekarzew CB to chyba tylko do szczepienia sa.

Pozdrowionka i Wesolych Swiat.

reklama
Anna a mam , z checia sie podziele, bo przepis jest prosty i smaczny. Jak bede robic nastepnym razem to porobie fotki i wrzuce w dzial przepisowy , zeby dokladnie pokazac skladniki np jakie kawalki miesa trzeba miec.
Wrzucilam w tamten watek jeden przepis egipski z kurczakiem , ja generalnie uwielbiam kuchnie z tamtych stron bo jest smaczna, zdrowa i przepisy nie sa zbyt skomplikowane i nie wymagaja wielu garow,. My mamy w domu taki gar, ze na dole gotuje sie potrawa z mieskiem, sosem i warzywami, a na gorze z tych oparow dochodzi kuskus.Palce lizac!!

Ale mi smaka narobilyscie...mniam. Co do tej glowki to wiem,o co Wam chodzi,ja jej nie pozwalam trzymac glowki samej,zawsze podpieram,ale widze po prostu,ze jest bardzo duza i silna.juz kiedys pisalam o tym,ze jestem przeciwniczka wszelkiego UCZENIA dzieci przedwczesnego robienia roznych rzeczy i ja nie z gatunku tych,co chodza i pokazuja wszystkim,jak to 7 miesieczne dziecko UMIE chodzic,oczywiscie prowadzane pod pachy.a stan jego ukladu kostno-stawowego:szkoda gadac. Moje wszystkie dzieci byly od poczatku b.silne i nie mialo to zwiazku z nadm.napieciem miesniowym.buzka dla wszystkich na dobranoc!

Sencilla co racja to racja! Kazde dziecko ma inne tempo rozwoju, jedne siadaja i chodza szybciej, inne pozniej i nie ma co uczyc na sile, wszystko w swoim czasie. Ja jestem przeciwna chodzikom i moje dziecko chodzika miec nie bedzie. No chyba ze taki chodzik-pchacz: FISHER PRICE Chodzik Pchacz K6670 6m+, bo zeby sobie pochodzic i popchac bedzie musial najpierw nauczyc sie wstawac :D Nic na sile, bo po co?

Witam :-)
Właśnie zjadłam z dizećmi sniadanko, dopijam herbatke i zaraz znikamy na zakupy. Liste mam juz zrobioną więc nie będzie zbędnego biegania pomiedzy półkami :-)
Słoneczko ładnie świeci, ale mam wrażenie że raczej chłodno za oknem i nie wiem jak się ubrać...

Sencilla, TheHague - ja też jestem przeciwnikiem wszelkiej "pomocy" dzieciom w siadaniu czy chodzeniu, no ale moja teściowa zawsze wszystko wie lepiej i kupiła mojej córce chodzik, do którego ją wsadzała niemal codziennie:baffled:
Na szczęscie nic złego się nie stało. Ale teraz cieszę się, że mama i teściowa są daleko:cool:
Syn już był więcej ze mną i sam się nauczył siadać, pelzać (nie raczkował),wstawac i chodzić...

Nie wiem czy czytałyście TEN artykuł - makabra........

Ok, znikam do sklepu, zajrzę później :-)

reklama
Do góry