reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka , zobacz no , magik specjalista z tego Twojego lekarza :) nie zebym sobie zartowala, nie watpie w jego talent ani umejetnosci i wiedze, ale tutaj czesto widze jakis kombi specjalistow :) chyba jestem przyzwyczajona do wschodniego stylu ;D

moze tak jest , ze pozniej pytaja, bo w sumie taka swieza ciezarna to moze nie pytaja, bo licza, ze moze sie jeszcze rozmysli, albo poroni (ironizuje) .

Anka jak wy w normalnym dniu macie smaczne polskie prawdziwki, to ja nie wiem co Ci od swieta poradzic :) napewno wymyslisz jakies cudo, pochwal sie potem, bo az ciekawa jestem.

robilismy dzis ogordek z Medim, on sadzi kwiaty, grabi, itd a ja stoje z zalozonymi rekoma i patrze, ( "bo przeciez mi nie wolno :D ")ewentualnie dryguje cala procedura, sasiadka az wyleciala na dwor popatrzec , ciekawe co sobie pomyslala :D widac, kto w domu rzadzi hahahaa

moj M rabie drzewo :-D wiec sobie tu jeszcze siedze...
prawdziwki dzisiaj byly bo Karina uwielbia ten sos z ziemniakami i juz od piatku nudzila,,, a prawdziwki niepolskie sa tylko holenderskie:tak::tak::tak: mamy las rzut beretem i nam na sciezce rowerowe rosna wiec z racji ze tu nikt nie zbiera /z Holendrow/ my mamy zawsze full namrozone - nasuszone i jeszcze PL obdarowujemy:-D:-D

No wlasnie o krewetkach tez myslalam bo przepadamy oboje ...myslalam jeszcze o candeloni ......jeszcze cos mi chodzi po glowie ale musze sprawdzic w AH jeden detal...:laugh2:

reklama
Iskierka , zobacz no , magik specjalista z tego Twojego lekarza :) nie zebym sobie zartowala, nie watpie w jego talent ani umejetnosci i wiedze, ale tutaj czesto widze jakis kombi specjalistow :) chyba jestem przyzwyczajona do wschodniego stylu ;D
Heh, to ty jeszcze mało wiesz;-) W zeszłym roku w październiku nas okradli, dostaliśmy numer do takiej instytucji co sie zajmuje pomocą, szczególnie jeśli nie jest się zadowolonym z pracy policji (my nie byliśmy). Kilka razy spotkaliśmy się z taką miłą starszą panią, ktora w tej instytucji pracowała. Z tego co się zorientowałam to pracowala gdzieś w sądownictwie, a jak zobaczyla mój brzuszek to zapytala czy mam już położną, bo jak nie to ona może zaoferować swoje usługi:-D
a prawdziwki niepolskie sa tylko holenderskie:tak::tak::tak: mamy las rzut beretem i nam na sciezce rowerowe rosna wiec z racji ze tu nikt nie zbiera /z Holendrow/ my mamy zawsze full namrozone - nasuszone i jeszcze PL obdarowujemy:-D:-D
A czy wiesz, że zrywanie grzybów/jagód i wszelakiego runa leśniego jest w NL zabronione? Lasy i wszystko co w nich rośnie/żyje jest własnością krolowej...
Z tego co wiem to można mandat dostać za zbieranie grzybów...

witam sie i ja
po pracowitym dniu, wlasnie -zdaje sie-udalo mi sie uziemic caly przybytek. jak co kazdy wtorek wieczor jestem sama, bo mezus w szkole, ale jakos dajemy rade :)
wozek, o ktorym Wam pisalam, od tej babeczki-swiadka wypadku w sklepie spisuje sie wspaniale, alem zadowolona. oto link, mam identyczny, co za kolor, nie? ;-)Marktplaats.nl > Roze combiwagen Joolz in hele goede staat! - Kinderen en Baby's - Kinderwagens en Combinaties
odpalilam babeczce co-nieco, aby nie bylo, ze polski wyzyskiwacz jestem, bo jeszcze by wpis na stronie Wildy'ego umiescila... :-D:cool:

Czesc i czolem :)

Piszę Mało bo szkoda mi czasu na lapka/tv :) Miśka sie zaklimatyzowała i to bardzo :) chętnie z każdym się bawi, wszystko wcina w mega wielkich ilościach i całkiem ładnie śpi :) ciekawe co będzie się działo jak Mama wyjdzie w weekend a Misia obudzi się o północy na herbatkę a Mamy nie będzie ;) tylko babcia :) ale jest za babcią więc jest dobrze ! :)

Idę spać bo padam na mordkę :) a Wam życzę spokojnej nocy!
Pozdrawiam z mojego pięknego Tarnowa :)

Sencilla, a dostałaś cały wózek, tzn. z wersją spacerową, czy tylko gondolę? Jool jest bardzo fajny, sama myślałam nad nim....albo Mutsy.

oLa, ja karmię cycem. My w nocy nie będziemy jechać...tzn. częściowo, bo dojedziemy do hotelu w Niemczech tak 21/22:00. I potem wyjazd z rana.

TheHague, nie mamy noclegu w Niemczech, poprostu coś wynajmiemy na własną rękę:tak:

7axe7, pozdrawiam również:-D Ja w Polsce mam w planach jeden wypad ze znajomymi do klubu. Odciągnę mleko i ciekawe jak Janek zareaguje na butlę od Babci;-)

A czy wiesz, że zrywanie grzybów/jagód i wszelakiego runa leśniego jest w NL zabronione? Lasy i wszystko co w nich rośnie/żyje jest własnością krolowej...
Z tego co wiem to można mandat dostać za zbieranie grzybów...[/QUOTE]

tak tak slyszalam, nawet kiedys juz tu taki temat byl ;-)hihi...moze i jest:-D ja sie z takim przepisem nie spotkalam i jak dlugo tu mieszkam zawsze zbieramy grzyby i nikt wrogo do nas nie podchodzil - chociaz czasem oni z podziwe patrza ze my sie na grzybach znamy...
poza tym zakaz jest bo ludzie niszcza las wchodzac do niego i lamiac np;mlode sadzonki... my zbieramy grzyby wzdluz lesniej drozki nieschodzac z roweru czasami...:tak:

aniahaven polecam nudle chinskie, ketjap manis, wok oil, warzywka z paczki (salatki takie w lodowkach np. w albercie) i krewetki marynowane w czosnku... pycha!!!!!!! takie proste a takie smaczne :)

a grzybki bym sobie pojadla oj... i jeszcze kapustke z grzybami.... :)))))) lekkerrrrrr....

Magda ja tez mam ten kraamzorg:tak::tak: mi on bardzo pasowal:tak:

Aniu palec dalej boli mam nadzieje ze paznokiec nie bedzie schodzil:sorry:

Sencilla super ten wózek ,tez sie nad nim zastanawialam ,mutsy przewazyl bo ma przednie kola wieksze :tak:
7axe7 fajnie ,ze mala sie zaklimatyzowala:tak: milego wypoczynku:tak:

reklama
bry...

Ja juz od 6.00 niespie bo sobie ptaki takie trele pod moim oknem urzadzily ze w szoku jestem:-D:-D:-D... no ale coz lepiej tak dzien zaczac niz np zaspac..

cudownego poranka laski......:tak:

Do góry