reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iguanka - Zobaczysz, moze bedzie tak , ze Janek cala droge przespi i nie bedzie tak zle. Mozecie zawsze np zrobic przystanek pod Berlinem i wybrac sie na tropikalna wyspe ;-)

hehe, to by było na pewno fajne:-D....ale nie ma szans. Nocujemy w Niemczech i dalej w drogę. I tak na trasie mamy jedną Babcię pod Opolem odwiedzić. Druga na szczęście przyjedzie do Krakowa, a do innego Dziadka podjedziemy już z domu z Krakowa....bo też mieliśmy ich obskoczyć jadąc, ale zrezygnowaliśmy.

A co do pampersów...to ja też używam tych firmy Pampers. Są najdroższe, ale zdecydowanie najlepsze:tak: Najpierw używałam żółtej serii New Baby, a potem fioletowej Active Fit. A teraz Baby Dry i są zdecydowanie bardziej chłonne niż Active Fit, także polecam:tak:

reklama
Magda ja sama sobie wybieralam kraamzorg:tak:A kraampakket przyslali mi do domu:tak:

Przed chwila przywalilam sobie tluczkiem w palec:eek::baffled::baffled: boooli...

My właśnie wróciliśmy ze spacerku, bo Janek głodny...ale pogoda cudowna:-D

A ten czas leci bardzo szybko, bo już w przyszłym tygodniu będę w Polsce. Przeraża mnie podróż autem z Maluszkiem, ale jak sobie poplanowaliśmy co kiedy zrobimy, poukładaliśmy plany...to nie jest nawet tak źle i jakiś wolny czas też się znajdzie:tak: Fajnie:-D

nie wiem czy karmisz cyckem ale ja jak jeździłam z takimi cyckowymi to na noc a jak się wybudzało na karmienie to nie wyciągałam z fotelika tylko się nad nim nachylałam Niezbyt dl amnie wygodnie ale dziecko się nie wybudzało Pociumkało 5min i spało dalej Według mnie cięzej jest takimi jak moje-marudy-dłuuuuugo jeszczeeeeeeeeeeeeeeeeeee Jak w shreku jęczą No i ze spaniem dużo mniej wygodnie mają Dobrze będzie :-D

karola moze te polozne maja jakas umowe z kraamzorgiem ze nagabują im pacjentki :) Tak czy siak zapisała mnie to wereld wonder, to chyba jakies popularne bo duzo czytałam o tym :)
Kraampakket mi też przysla do domu :)

bry...

my juz po pracy;-) obiadek gotujemy - dzisiaj sosik z prawdziwkow/mrozone jeszcze mamy:tak:wlasne/ z ziemniaczkami z koperkiem mniam mniam...
Karola jak paluszek?:sorry:

tempo jak zawsze macie niesamowite - po trochu doczytalam patrzac na dzieci w ogrodzie... generalnie do pieluszek tetrowych ja sie nie przekonalam ani raz...sorki ale ja zyje w takim tempie ze pampers to dla mnie szczyt wygody...:-D nie zamienilabym go na nic... mam kilka tetrowych nawet niektore nieuzywane hihi....

Iguana ja moje maluchy podczas nocnej podrozy wyciagalam jednak do karminia bo chociaz plecki przez ta chwilke w innym ulozeniu byly... a przy okazji zmiana pieluchy:tak: potem i tak slodko zasypialy...
Widze ze ty podobna trase robisz... my tez sie zatrzymujemy w okolicach Wroclawia a tak wogole to mieszkam 60km od Krakowa w okolicach Wadowic;-)wiec km te same...

Sencilla mala naprawde slodka i widac jak wszyscy do niej lgna:-D

A ja mysle i mysle co by tu jutro na obiad uroczysty zapodac... bo mamy swoje male swieto - stol bedzie zasypany platkai roz -bialy obrus- winko- swiece - tylko dania glownego brak hihi:rofl2::-D

Iskierka, dziwna sprawa, ze Twoja ubezpieczalnia nie wie, z jakiej poloznej korzystasz, skoro oplaca jej rachunki :crazy:no, ale z ubezpieczalniami roznie bywa, jedne bardziej sprytne , innym moze trzeba tluc do bolu.
Może nie o to chodzi, że nie wie, ale o potwierdzenie faktu. Poza tym u mnie jest tak trochę dziwnie że lekarz rodzinny jest jednoczesnie moim położnikiem więc może o to chodzi.
Ja dostałam informacje o kraamzorg właśnie od swojego lekarza - Kraamzorg de Waarden - tak sie nazywa.
W momencie rejestracji do kraamzorg (przez internet) dostałam informację, by fakt ciąży i rejestracji zgłosić w ubezpieczalni.
W sumie uważam, że powinno się zgłosić fakt ciąży w ubezpieczalni żeby szybciej otrzymać zwrot ewentualnych kosztów.
my juz po pracy;-) obiadek gotujemy - dzisiaj sosik z prawdziwkow/mrozone jeszcze mamy:tak:wlasne/ z ziemniaczkami z koperkiem mniam mniam...
Heh, a mój "obiadek" prawie w całości wylądował w koszu:baffled:
Zaplanowałam na dziś shormę z ryżem i o ile do ryżu nie mogę się przyczepić, to mięso okazało się niejadalne.... jakieś takie kwaśne:baffled:... błeeeee
Musialam na szybko pizze robić:confused2:

hihi...ja uwielbiam baranine:tak:z frytkami i sosem czosnkowym- dobry pomysl na czwartkowy obiad ...dzieki:-D
a moi poszli na spacer z babcia - i cisza sie w domu zrobila....

ja juz na dzisiaj sie zegnam - dobranoc... reszte wieczorku spedzam z mezulkiem:rofl2:

Madziula a mozna wiedziec co to za zlobek? Ja szukalam fajnego zlobka i w wielu byly wolne miejsca, ale na zaden sie nie zdecydowalismy, bo postanowilam ze Tomcio zostanie w domu, bo nie ma sensu takiego malucha wlec tam..

aniahaven a moze cos z krewetkami? :tak: ale nie wiem czy lubicie??:-p

Iguana nas czeka tez podroz w sierpniu do polski, Tomek bedzie mial wtedy 6 miesiecy, tylko ze my niestety nie bedziemy mieli gdzie sie przekimac w Niemczech, dojedziemy do mnie (okolice wroclawia), a jedzie sie az 9-12 godzin, zalezy jakie warunki i czy duzy ruch na drogach...

reklama
Iskierka , zobacz no , magik specjalista z tego Twojego lekarza :) nie zebym sobie zartowala, nie watpie w jego talent ani umejetnosci i wiedze, ale tutaj czesto widze jakis kombi specjalistow :) chyba jestem przyzwyczajona do wschodniego stylu ;D

moze tak jest , ze pozniej pytaja, bo w sumie taka swieza ciezarna to moze nie pytaja, bo licza, ze moze sie jeszcze rozmysli, albo poroni (ironizuje) .

Anka jak wy w normalnym dniu macie smaczne polskie prawdziwki, to ja nie wiem co Ci od swieta poradzic :) napewno wymyslisz jakies cudo, pochwal sie potem, bo az ciekawa jestem.

robilismy dzis ogordek z Medim, on sadzi kwiaty, grabi, itd a ja stoje z zalozonymi rekoma i patrze, ( "bo przeciez mi nie wolno :D ")ewentualnie dryguje cala procedura, sasiadka az wyleciala na dwor popatrzec , ciekawe co sobie pomyslala :D widac, kto w domu rzadzi hahahaa

Do góry