reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Ma-Rita, bardzo Ci dziekuje!! super, juz sie ciesze na wykladzinki :tak: Moglabys mi w razie czego napisac na priv Twoj numer? Jakbysmy sie nie mogli w zadnym z mozliwych jezykow dogadac, to bedziemy dzwonic :)

Dzień dobry,
ja tylko tak na szybko powiedzieć że u mnie już dobrze i na nowo się sielanka kręci :laugh2:
Sencilla-podeślij mi na priva swój numer telefonu i adres nowy, ja mam ogromniastą ochotę na spotkanko w neidzielę po południu :tak:
Co do antykoncepcji to nigdy nie stosowałam aby zapobiegać ciąży, zawsze gumki "nam" wystarczały....jednak z uwagi na problemy hormonalne muszę stosować aby uregulować pracę jajników.....I tak od ubiegłych wakacji używam NuvaRing, jest to krążek o mniejszej niż tabletki ilości hormonów, wkłada się go na 3 tygodnie w "dziurkę" a potem wyciąga na tydzień aby wystąpiła @.
Też naczytałam się dużo negatywnych opinii o nim aż sama zaczęłam wyszykiwać u mnie skutki uboczne, jednak teraz jestem barzdo zadowolona z niego i nic a nic mi źle nie jest. A za wysoki komfort uważam że nie trzeba o nim pamiętać tak jak o tabletkach i nie odczuwam że cokolwiek "tam siedzi" :-D
A po drugim dziecku chcę się zdecydować na Mirenę, i to dopiero będzie komfort :rofl2:
Spadam na kawusię i polską tv.
Miłego dnia.

Dzien dobry :-)

A co tu tak pusto??? Rozumiem, Sencilla zajeta przeprowadzka, ale reszta??
Aneta, Pola, Beauty, Ania, Tulipanek, piszcie cos kobietki :-):-)

Paulina ja antykoncepcji hormonalnej uzywam w celach antykoncepcji :tak::-D Chetnie wywalilabym te piguly w diably, ale gdybysmy przerzucili sie na gumki to pewnie juz dawno bylabym mamusia przynajmniej trojki ;-)Jestesmy bowiem bardzo niekonsekwentni w dzialaniu ;-)
Wprawdzie nie mialabym nic przeciwko drugiemu dziecku, ale wiem, ze z dwojka maluchow i studiami nie dalabym teraz rady :tak: Studia chce skonczyc za wszelka cene, bo wkladam w nie naprawde duzo wysilku i energii i szkoda to wszystko zaprzepascic.
Ale wracajac do antykoncepcji to coraz mniej podobaja mi sie te wszystkie hormony. Metody naturalne odpadaja (powody te same, co przy gumkach + moje nieregularne cykle + okresy stresu egzaminacyjnego, ktore tez robia swoje). Znajoma ma spiralke (normalna, nie Mirene) i sobie chwali, wiec moze to jakas opcja :confused:

Witajcie:happy:
Nie wiem jak Wam, ale mi jakoś miło na serduszku się robi jak kogoś interesuje co u mnie i zauważa moją nieobecność na forum:tak::tak:
Ja do piątku mam antykoncepcję, która nazywa się 1000km:-D:laugh2::-D:laugh2:hahaha
Tak na poważnie to tak jak już wspomniałam biorę Yasmin, ale też myślałam nad spiralą tylko mój mąż się naczytał i jest przeciwny:baffled:. Nie planujemy trzeciego dziecka, a jak się naczytam tamatów typu "wpadłam po pikułkach...(nie chcę straszyć, ale najczęściej pada tutaj Mercilon) to aż mi dreszcze przechodzą:baffled:.
Ma-Rita jaką spiralę ma twoja znajoma?
Sencilla mam nadzieję, że odpoczywasz:tak:
Paulina fajnie, że u Ciebie już super. Podziwiam za gumki:tak:, my mamy podobnie jak Ma-Rita, a nawet lepiej, mielibyśmy już z 5 dzieci:laugh2::-D
kobitki meldować się proszę!

No i proszę jak się ładnie temat antykoncepcyjny :-) rozwinął...
Super - przynajmniej jest z czego wybrać...
Ja też przyznać musze, że z gumkami to nam antykoncepcja w ogóle nie wychodzi.
To cud że mamy TYLKO dwójkę:-D:-D:-D !

Nie, tak na poważnie to kiedyś brałam takie tabletki dla matek karmiących (nie pamiętam nazwy) ale dziwnie sie po nich czułam.
Jak z kubłem na głowie.:rofl2::crazy:
Myślałam o spirali,ale ostatni przypadek mojej znajomej sprawił, że narazie nie wchodzi w grę.Aż mi sie zimno robi jak o tym myśle.
Ona miała spiralke i zaszła w ciąże...nie dało sie juz nic zrobić,ciąża się rozwijała ona pod kontrola lekarzy i.....
Maleństwu brakło 3 dni do tej granicy kiedy mógłby się urodzić i przeżyć.
Ja byłam w końcówce ciąży z małym w tym czasie więc nie muszę opisywać co czułam jak ona straciła to dziecko.:-(
Tak więc na razie zostają nam pigułki...lepszy rydz niż nic! :-)
Piękna pogoda się zrobiła więc wszyscy korzystają ze słoneczka i wit.D3
Dlatego tu tak pusto czasami...

Pomijając Sencille, która zamiast oszczędzać siły szaleje na marktplaats.
Kobietko złap oddech czasami i pukni w klawiaturkę:tak:.
Pozdrawiam wszystkich obecnych i nieobecnych też.
Śpijcie dobrze, dobranoc.

Witam,witam....
Widzę,że sama ze soba pisze....
A nie mówiłam,że jak ładna pogoda to forum pustkami świeci :-D:-D:-D !
Korzystajmy więc ile można,choc i tak zapowiadają ocieplenie i słoneczko w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam wszystkich i piszcie coś...czasami.
Czuje sie taka samotna tutaj....:rofl2:

Witam Was kobietki:tak:
U mnie za oknem okropna pogoda, pada:wściekła/y:
Jutro w nocy przyjeżdża mężuś:-D:tak::laugh2::-):laugh2::-D:tak::-):happy:
Wczoraj Niko miał testy skórne i wyszło, że jest uczulony na alternaria - grzyby pleśniowe, całoroczne, a ich szczytowanie występuje w sierpniu:-:)wściekła/y:
aniahaven jestem z Tobą;-)

reklama
hejka

melduje sie :D
za dobrze mi, Bozena mi pomaga, gotuje na zapas nawet a mi zostaje tylko Krysia i sprzatanie, chodzimy na mile spacerki, plotkujemy, bawimy sie we wszystko pokolei i jest superasno!!
wogole Bozena zrobila nam terapie malzenska i pomogla rozwiazac kilka konfliktow, takze w naszym malzenstwie o wiele lepiej sie uklada :tak:

mam nadzieje ze jak moja mama przyjedzie tez bedzie tak fajnie

wogole mamy juz zaplanowane cale wakacje

w maju jedziemy na 2 tygodnie do Polski wszystkich poodwiedzac i uczcic 2 urodzinki naszej pierworodnej :-D potem Krysia zostaje na miesiac u Dziadków :szok::baffled: (moich rodzicow) potem moja mama przylatuje z Krysia samolotem i zostaje do konca wakacji, po mame przyjezdza autokarem w polowie sierpnia moj tata i wracaja razem ostatniego sierpnia, a od 1 wrzesnia regularne przedszkole 3 razy w tygodniu na caly dzien
niezle sie naglowilismy zeby to zlozyc do kupy wszystko :laugh2: :sorry2:

no i wracam do roboty, jeszcze nie wiem gdzie ale wiem ze waracam, trzymajcie kciuki zeby sie udalo!!

u nas kalendarzyk z gumkami bo planujemy 2 dziecko i nie chce mi sie pchac w hormony znowu, ale nie wiem co bede robic jak wkoncu bedziemy sie chcieli zabezpieczyc na zawsze :dry:

Do góry