reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Aniu ja lykam i lykalam od zawsze Mercilon i bardzo go sobie chwale, ale jak juz wspomnialam chyba przestal mi sluzyc :tak:Gdzies wyczytalam, ze gospodarka hormonalna z czasem ulega zmianie i trzeba zmieniac tez tabletki.
Zdecydowalam, ze nastepne dwa miesiace zostane przy Mercilonie a na 15 maja mam umowiona wizyte u ginekologa w Amsterdamie. Tak, tak udalo mi sie dostac bez zadnego skierrowania od domowego :tak::tak:. Pani asystentka poinformowala mnie, ze dobrze by bylo takie skierowanie miec, ale jesli sie nie ma to nie problem :tak:
Ten lekarz robi standardowo USG i cytologie. No i pogadam z nim o ewentualnej zmianie pigulki, albo o jakis innych metodach anty.

reklama
Witajcie:tak:, ale się rozpisałyście.
Ja po pierwszej ciąży brałam Microgynon, fatalnie się po nim czułam, senna, zmęczona, ból głowy mnie nie opuszczał. Teraz biorę Yasmin i jestem bardzo zadowolona:happy:, żadnych dolegliwości.
Ma-Rita nie czytaj w internecie o anty, bo tyle ile kobiet na świecie to tyle opinii. Ja zrobiłam podobnie jak Ty i zanim zażyłam pierwszą tabletkę to sporo się o nich naczytałam, powodują tycie, depresję, bóle głowy, spadek libido itp, ale stwierdziłam, że jak już wykupiłam to spróbuję i jak dla mnie rewelacja:tak:.
aniahaven mnie jak oststnio mąż zdenerwował, a razej ja jego to zjadłam dużą ilość słodyczy i humor wrócił, a mężowi samo przeszło:laugh2:
beauty zdrówka dla synka:tak:
Sencilla oszczędzaj się babo Ty bo jeszcze coś wykombinujesz i dopiero będzie
Dziewczyny nie orientujecie się czy Albeda też jest w Hadze?
Pozdrawiam

dziewczyny, wlasnie wrocilismy z przeprowadzki. jeszcze jedna noc musimy spac tutaj, a od jutra juz w tym kurzu i pyle ze scian. Ale na wlasnym :) Umieram ze zmeczenia.. :rofl2::eek::oo::hmm: Chyba ostatni raz tak bylam wykonczona jak pisalam magisterke. Caly dzien znoszenia rzeczy, sprzatania, jezdzenia po ludziskach z marktplaats.. I jeszcze zaraz po wyjezdzie z domu, z samochodem pelnym rzeczy po sam sufit, ze biednej Maryni w foteliku spoza tego wszystkiego nie bylo widac, zaliczylismy stluczke na autostradzie. Szkoda gadac.. :no:

Dzień dobry wszystkim!

Sencilla oszczędzaj sie kobieto, jak wiem że łatwo powiedzieć ale...choć troche zwolnij :-). Mam nadzieje, że ta stluczka to nic groźnego?!

No właśnie Anetko2222 ja całkiem niedawno zaczęłam brać ten Microgynon.
W pierwszym tygodniu było ok, ale w drugim :szok::no:...
Nie dość, że mnie dosłownie rozkładało to dostałam któregoś wieczoru takich duszności, że myslałam o wizycie w szpitalu bo dusiłam sie na maxa.:baffled:

I odstawiałam sama bez konsultacji z lekarzem...i teraz też sie muszę wybrać na wizytę...Ta więc Ma-Rita pójdę twoim śladem i poproszę o Mercilon.
Co do mego męża to ja znalazłam inną metodę:-D:-D:-D na poprawe humoru.
Po prostu stwierdziłam, że jak nie przejdzie mu do środy wyjeżdżam z dzieciakami do Wiednia na tydzień ....pociągiem to jedyne 14 godzin w nocy.
Mam tam siostre mojej mamy więc mam się gdzie zatrrzymać:-)!

Oczywiście on nie wiedział o moich planach, a ja żyłam ta myślą i nawet mi się tak spodobała, że nie wiem czy nie pojade na weekend majowy.
Koszt biletu w jedna stronę to 171 euro a dzieciaki za darmo.

Weekend w Wiedniu niezła perspektywa!
Miłego dnia dla wszystkich.

Aniu, brawo dla Twych planow!! Wieden jest wspanialy :tak:
A propos piguł, bralam kiedys Diane 35, co prawda wszystkie problemy z cera znikly, ale bylam non stop spuchnieta, senna i jakas taka do niczego :baffled: Ale wydaje mi sie, ze nie ma sie co przerazac opisami w internecie, kazda kobieta jest inna przeciez i inaczej reaguje.
Lekarz mi jedynie powiedzial, ze nie moge brac Diany, jak mam problemy z cholesterolem i zylakami.
Ta stluczka to nic groznego, ale dodatkowy stres, przed nami zderzyly sie 3 samochody jeden za drugim, a my nie zdazylismy wyhamowac... :no: Chyba anioly nad nami czuwaly, bo gdyby bylo mocniejsze, to raczka z wozka, ktory byl za mna, zlamalby mi kark :szok: a tak "tylko" zjechal mi na glowe.. Eh, dobrze ze nic sie nie stalo. No i musielimy z goscmi jechac spisac papierki do ubezpieczalni, ale zostawilismy im "pamiatke" w postaci naszego lakieru na zderzaku :sorry2:
Paulina, kiedy przychodzisz na kawke? Juz jestem umowiona w szpitalu w Hoorn na pierwsza wizyte u gina :tak: ide w piatek.

Ma-Rita!! Help!! a raczej: Hulp!! Dzwonilam do tego sklepu w Utrechcie z wykladzinami, ktory mi podalas. Ale ten ktos tam po drugiej stronie nie mowi po angielsku.. Probowalam na wszelkie sposoby cos z niego wydusic :dry: ale nici... Mam ogromna prosbe: czy mialabys chwilke, aby tam dryndnac i zapytac, czy angielskojezyczni moga przyjechac w sobote obejrzec vloorbedeki :) ? Bede Ci bardzo bardzo wdzieczna!! :tak:

Dzien dobry :-)

U mnie nadal samopoczucie do d*** :baffled: Na dodatek mlody zasmarkany po pas. Chyba to zeby, bo nie chce jesc chleba ani obiadkow, tylko mleko, kaszki i jogurty. No i dziasla spuchniete.

Sencilla- wiem, ze teraz macie prawdziwy Meksyk z ta przeprowadzka, ale postaraj sie znalezc choc chwilke na odpoczynek :tak::tak:

Aneta- w Hadze nie ma Albedy ale jest Mondriaan nalezacy rowniez do ROC. Podaje ci stronke po angielsku to sobie poczytasz o tym kursie: http://educatie.mon3aan.nl/Pages/Inlegvel_Just_Dutch.pdf

Ma-Rita, staram sie odpoczywac aktywnie :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Hihi. A podobno skonczylam kierunek: odnowa psychosomatyczna (umre ze smiechu).
Pasuje nam o dowolnej godzinie, w sumie im wczesniej tym lepiej. :tak:

reklama
Sencilla- umowilam was na sobote, na godz. 10. Zapomnialam tylko dodac,ze mowicie tylko po ang. Ale jakby co to napisze co trzeba powiedziec, albo podam ci moj nr. tel i jakby co zadzwonisz a ja im wytlumacze o co chodzi :tak:Ich adres: Achterweteringsweg 49, 3738 MB Maartensdijk. Jak tam juz dojedziecie to trzeba wjechac w glab podworka i tam bedzie magazyn z tymi wykladzinami.

Do góry