reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Sencilla do Amsterdamu mozna zadzwonic i zamowic. Na samym dole masz podane dwa numery na stacjonarny i komorkowy. Pisze tam Bel & Bestel nu
Do Leiden trzeba sie umawiac, jesli chcesz je obejrzec w showroom, ale mozna dzwonic z ewentualnymi pytaniami. Moze zadzwon i zapytaj, czy mozna zamawiac telefonicznie lub przez mail.

reklama
Niestety nic o tym nie pisza, ale jesli sa jakies koszty, to nie beda to duze sumy :tak:
OK. Pedze ogladac moj ulubiony program: Girls of the Playboy Mansion :-p:laugh2: Nie ma nic lepszego na odmozdzenie niz ten wyjatkowo "inteligentny" i zawierajacy "glebokie" tresci program :tak:;-) :rofl2::rofl2:

Sencila w Ikea sa teakie materace,moze zerknij jak bedziesz:tak:
Marita dzieki za info.Ja wlasnie czekam na skierowanie do Albeda.Chcialam tam isc sama,ale powiedzieli mi ze kurs kosztuje 6 tys. euro,to troche sporo jednak za rok nauki,bo to jest za rok suma.Ja wlasnie slyszalam rozne opinie o Albeda,jedni chwala inni narzekaja,musze sama zobaczyc.
DOBRANOC

Tulipanku,wlasnie patrzylam na strone ikei i tam najwiekszy materac to 160 x 200, a jeden tylko jest taki jak chcemy, ale za 300 euro :baffled:

Ooo,sporo:-(
Ale sa inne sklepy ,moze Leen Baaker)chyba tak sie to pisze)tam jest chyba taniej.
Sa tez sklepy np.Piekfijn,z uzywanymi rzeczami,ale materac to raczej niebardzo powinno sie uzywany kupowac,tak mysle ;-)

Wow, ale dzieje się na naszym wątku...Postaram się odnieść do wszystkich postów, choć nie będzie łatwo.
Sencilla, my też szukaliśmy 180/200, z mizernym skutkiem. Kupiliśmy 2 90 w Ikea. Nie patrzyłam na cenę, tylko kładłam się i czerpałam przyjemność z leżenia. Wybraliśmy ten najtwardszy, bo taki chcieliśmy. okazało się, że to sama, zwykła gąbka-koszt (zdaje się, bo nie pamiętam bardzo dokładnie, ale ok. 100 euro za obydwa :)
Tulipanek, chodzę do Albedy,na kurs wieczorowy, bo nie mam co zrobić z dzieckiem podczas dnia. Zmienił się nauczyciel, grupa i jest fantastycznie (oprócz tego, że oprócz lekcji nie uczę się zupełnie-dupa wołowa i leń ze mnie). Ma-Rita ma rację, mąż Holender to podstawa. Kurs (1 w tygodniu 2 godziny) kosztuje 75 euro rocznie!! Groszowa sprawa!
Sencilla, przed Tobą ważne momenty, a jakże przy tym napięty harmonogram prac. Życzę powodzenia.
Paulinko, jak Cię wkurwił mąż, to zrób coś dla Siebie:-) Zapakuj małą i przyjeżdżaj do mnie na weekend:tak: Albo skocz do kosmetyczki lub do fryzjera...albo odwdzięcz mu się pięknym za nadobne.
Ma-Rita od 25.04 do 5.05 mam wizytę przyjaciółki z Polski. Czy wyrobisz się z odwiedzeniem mnie przed 25?? Bo wydaje mi się, że pisałaś, że pod koniec kwietnia jedziesz do ojczyzny...??
Moje majstry właśnie kończą pracę i wyjeżdżają dzisiaj w nocy...My wciąż bez ogrodu-tempo pracy "ogrodników" jest wyjątkowo mizerne...Jak się wkurwię to zmienię ekipę, bo ciągnie się to już 3 miesiąc....a dzieciak po wertepach i czarnoziemie bryka, że nie wspomnę o pierdolniku wokół domu, bo komórki niet i wszystko na tarasie leżakuje....
Pozdro Panny

Witam :-)

Ja cos dzis mam zrypany humor :baffled: W ogole ostanio jakos dziwnie sie czuje. Chyba hormony :baffled: Po ciazy wrocilam do Mercilonu i chyba mi przestal sluzyc :no:
Poza tym cos mi nawala cera. Nigdy nie mialam problemow a po ciazy, zwlaszcza przed miesiaczka zawsze cosik mi wyskoczy. Sa to zawsze pojedyncze krostki, ale mnie strasznie irytuja :wściekła/y::wściekła/y: Zwlaszcza, ze mam jasna karnacje i wszystko na niej widac, kazda nawet mikroskopijna krostke :wściekła/y::wściekła/y:Ostatnio bylam u domowego zeby zrobic cytologie i od razu mu powiedzialam o tym problemie. Powiedzial, ze wiele kobiet po urodzeniu dziecka ma problemy ze skora, robi sie bardziej wrazliwa i podatna na wszelkie wypryski i zaproponowal mi zmiane Mercilonu na Diane 35. Mam je pobrac pol roku a potem wrocic do normalnych pigulek. Wykupilam juz te tablety, ale ostatnio poczytalam w necie na temat Diane i wlosy mi deba stanely na glowie :szok: Prawda, niektorym pomogla na problemy ze skora, ale po odstawieniu wszystko wracalo i to podwojnie :szok: Poza tym wiele dziewczyn skarzylo sie na depresje, o przyroscie wagi juz nie wspomne. Chyba wyrzuce to swinstwo w diably :baffled:
Zaczelam zastanawiac sie nad zmiana tabletek. Moze ktoras z was brala trojfazowe? Znajomej powiedzial ginekolog, ze kobiety po 30 i po urodzeniu dzieci powinny raczej zdecydowac sie na takie pigulki. Pieknie prosze o rady i sugestie, takze jesli chodzi o wspomniane Diane 35 :tak::-)

Pola jestem w Polonii od 26 kwietnia do 7 maja. Odwiedziny proponuje wiec przesunac na maj. Jak wroce z ojczyzny to chetnie do ciebie zawitam :tak::-)

Dziewczyny, jesli ktoras chce cos z Polski, prosze skladac zamowienia :tak:;-)

Eloł ;-)
Niby słońce swieci , a zimno jak chol....
Od wczoraj walcze z mega katarem i lekka goraczka u malego, nie wiem już czy to od zebów czy od nas sie zaraził :no:Na dodatek w sobote byliśmy na Beverwijku, wiec pieknie sie doprawilismy tym łażeniem.

W Hadze nie moge znalezc zadnego w miare taniego kursu , ale skoro mówicie,że maż Holender to podstawa... przyjdzie mi w takowego sie zaopatrzyc :rofl2::-D

Sencilla trzymam kciuki, za szybkie wyszykowanie mieszkanka :-), nie pochwaliłas sie jeszcze jakie to mieszkanie jest ( chyba ze przeoczyłam).

Nie pamietam co jeszcze mialam napisac, normalnie demencja starcza...

reklama
Hej dziewczyny...

Ja tylko melduję, że jestem i żyję...:rofl2:
Konflikt z mężem zażegnany....

Ale tak ogólnie to mam doła psychicznego i nie mogę spać po nocach...
A co się z tego bierze nie mam siły na nic.
Przychodzę z pracy,ogarniam bałagan, jakiś obiad i zakupy.I mam dość.
Zawieszam sie co chwilę...wiosna juz przyszła więc nie wiem co to jest co mnie tak męczy...:-(
A co do tabletek antykoncepcyjnych to bardzo dobry pomysł-wypowiedźcie się co kto ma i co polecacie, bo sama jestem na etapie wyboru...
Tak więc piszcie dziewczyny co łykacie...:-D
Pozdrawiam wszystkie.

Do góry