reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ciekawe... właśnie wygooglowałam. Wyglądają, jak pulpeciki. Może być dobre, ale z naszej dwójki tylko ja lubię wątróbkę . prędzej zrobię zwykłe pulpeciki .
wiesz Astrid, ja wlasnie za watrobka nie przepadam. No ok, zjem od biedy, ale co dla mnie najgorsze w tych kulkach bylo, to to, ze one byly gotowane.. nie wiem sama, to chyba jakis wstret psychiczny, ale zjadlam tylko jedna i malo jej nie zwrocilam.. chyba jakas przewrazliwiona jestem
Astrid1987
wiesz Astrid, ja wlasnie za watrobka nie przepadam. No ok, zjem od biedy, ale co dla mnie najgorsze w tych kulkach bylo, to to, ze one byly gotowane.. nie wiem sama, to chyba jakis wstret psychiczny, ale zjadlam tylko jedna i malo jej nie zwrocilam.. chyba jakas przewrazliwiona jestem
Ja mam podobnie z flakami. NIe zawsze mi przejdą przez gardło. Prędzej zjem samą wodę niż flaki.
w zyciu nie jadlam flakow ble sorry...
wiecie, ze Pszczolka Maja ma juz sto lat?
Pszczółka Maja ma 100 lat - Onet Wiadomości
wiecie, ze Pszczolka Maja ma juz sto lat?
Pszczółka Maja ma 100 lat - Onet Wiadomości
anetka880
Fanka BB :)
Dziewczyny ale mi narobilyscie smaka na krupnioka ja to uwielbiam jeszcze zymloki mnim i flaczki tez. A co do watrobki to przez cala ciaze nie jadlam bo nie mozna za duzo ma witaminy A i jest zabroniona w ciazy wiec teraz nadrabiam raz w tygodniu jem wlasnie wczoraj mialam na obiadek :-)
A co do tego spotkania to sobie tak wlasnie mysle jakby to wygladalo gdybysmy sie spotkaly wszytskie z naszymi pociechami, ale byloby smiesznie
A co do tego spotkania to sobie tak wlasnie mysle jakby to wygladalo gdybysmy sie spotkaly wszytskie z naszymi pociechami, ale byloby smiesznie
AnnaJ007
No to kaszankę lubię, ale szczerze powiem że za gwarą śląską nie przepadam...sorry...a mówicie w domu po śląsku???
Ja uwielbiam potrawę z północnej PL(mój tata pochodzi) kartacze no i oczywiście prawdziwego sękacza...
Ja uwielbiam potrawę z północnej PL(mój tata pochodzi) kartacze no i oczywiście prawdziwego sękacza...
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
he he ale narobiłam zadymy z tymi krupniokami
anetka880 trzeba jeszcze mieć te pociechy hi hi hi
ja lubie jeszcze lane kluski mmmm
AnnaJ007 ja pochodze z woj. opolskiego niby ogólnie to dolny śląsk, u mnie w rodzinie mówi sie normalnym polskim . Pojedyncze jakies słowka czy nazwy sie tylko używało ze śląskiego Za to jak jezdziłam na wiejskie dyskoteki to czasami nie rozumiałam co chłopaki mówią bo to w ogóle do niczego podobne hehe
anetka880 trzeba jeszcze mieć te pociechy hi hi hi
ja lubie jeszcze lane kluski mmmm
AnnaJ007 ja pochodze z woj. opolskiego niby ogólnie to dolny śląsk, u mnie w rodzinie mówi sie normalnym polskim . Pojedyncze jakies słowka czy nazwy sie tylko używało ze śląskiego Za to jak jezdziłam na wiejskie dyskoteki to czasami nie rozumiałam co chłopaki mówią bo to w ogóle do niczego podobne hehe
Ostatnia edycja:
Astrid1987
No to kaszankę lubię, ale szczerze powiem że za gwarą śląską nie przepadam...sorry...a mówicie w domu po śląsku???
Ja, jako osoba z Dolnego Śląska, zawsze zazdrościłam innym częściom Polski ich specyficznej gwary lub regonalizmów. My ich nie mamy . Za to, jak to wiele razy słyszałam, mówimy "książkową polszczyzną".
Ja też lubię lane kluski... szczególnie na słodko na mleku mmm
Dzisiaj w Dzień Dobry TVN pokazywali, jak się robi sękacza. Kiedyś jadłam, bo ktoś z rodziny przywiózł kawałek. Pyszny jest, tylko strasznie kaloryczny.
Ostatnia edycja:
reklama
anetka880
Ja szczerze mowiac to nawet nie znam gwary slaskiej moze pare slow, ale jak mam doczynienia z kims z innego regionu polski to odrazu poznaje ze ze slaska jestem niby mam jakis taki akcent :-)
A lane kluski tez lubie, sekacza nigdy nie jadlam nawet nie wiem jak smakuje ale widzilam dzisiaj w DDTVN jak sie go robi.
Iskierka tak czytam ze nie lubisz gotowac szkoda ze nie mieszkasz blizej bo bym mogla ci gotowac uwielbiam to robic. Ja praktycznie codziennie gotuje pare obiadkow i zawsze dzwonie do mamy i jej zanosze obiadek bo ona podobnie jak ty nie lubi gotowac. Ja jedynie czego nie lubie to nie miec pomyslu co by tu ugotowac
A lane kluski tez lubie, sekacza nigdy nie jadlam nawet nie wiem jak smakuje ale widzilam dzisiaj w DDTVN jak sie go robi.
Iskierka tak czytam ze nie lubisz gotowac szkoda ze nie mieszkasz blizej bo bym mogla ci gotowac uwielbiam to robic. Ja praktycznie codziennie gotuje pare obiadkow i zawsze dzwonie do mamy i jej zanosze obiadek bo ona podobnie jak ty nie lubi gotowac. Ja jedynie czego nie lubie to nie miec pomyslu co by tu ugotowac
Ostatnia edycja: