reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam!!

Ja dzisiaj w szoku bylam wczoraj o 9 juz spalismy obudzilam sie w nocy o 3 a tu Filip spi jak zabity i tak do 7.30 nie mialam serca go budzic przespal od 20-7.30 bez mleka, ale teraz nadrobil zapasy :-)

Mam do was 2 pytania:
Czy wasze dzieci zgrzytaja zebami w nocy? Bo moj Kuba tak zgrzyta ze az mnie skreca (nienawidze tego dzwieku).
a drugie pytanie dotyczy Belastingu i SVB. Czy ja musze zglaszac ze sie urodzilo dziecko czy oni sami dostaja taka informacje. Chodzi mi o rodzinne i dofinansowanie.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.

reklama
Dzięki za odpowiedzi w sprawie bazaru w B., nigdy nie byłam więc pewnie w nast.weekend skoczę zobaczyć co tam się dzieje...a mi już się znudził targ w Amsterdamie na Albert C.
Również dzięki za odpowiedź w sprawie okulisty/optyka... chciałam tylko kontrolnie zbadać wzrok, mam małą wadę a nie byłam już około5 lat, więc należałoby iść...

Iguana -jak Anglik powiedział że prawie jak u niego w domu to zaden komplement:-)...bo najcieńsza książka na świecie to kuchnia narodowa Anglików.... (teraz również wiem że Holendrów)-taki mały żarcik...:-D

Anetka, mój mąż zgrzyta zębami we śnie...:tak:

AnnJ, z tą kuchnią angielską to prawda...jedynie fish&chips, ale przynajmniej rybę mają już przetrenowaną jak robić;-)

ANETKO zgrzytanie zebami u dzieci moze byc objawem tego ze maja np.pasozyty.Moze to tez byc Bruksizm.Powinnas to skonsultowac z lekarzem.Poczytaj sobie w necie o tym.

Witam. Uhh pospałam dziś... Misia wstała po 6 a ja spałam do 8 ;P i jeszcze poszłam z Nią spać o 9.30 i spałyśmy prawie do 12 :))))

a teraz wybieram się na spacer!
Anetka no widzisz a moja ma 11 miesięcy i do tej pory nie przespała nocy hahahahahaha ;P :)

Szesc i siedem dziewczyny! Alles goed? Mysmy sie wczoraj wybrali do Den Haag po jeden papierek, wrocili dopiero pod wieczor. Oczywiscie urzednicy pracuja tylko do 14.00 i nie zmienili informacji na stronie internetowej , gdzie bylo wytluszczone do 16.30 , dla kogos , kto jedzie z daleka i wydaje na podroz 60 eur, to spora roznica. Pani w recepcji wzruszyla ramionami i nic nam nie zaradzila. Na szczescie jakis wewnetrzny glos kazal nam podejsc do innego okienka, spytalismy o papier, pozalilismy sie, ze z daleka, ze podroz droga, zaplacilismy, dostaniemy poczta. :tak:Pani z recepcji spojrzala na nas zlowrogo z niezadowoleniem, ze ktos inny nam pomogl .

No i umowilam sie na wizyte , 13 marca bedzie pierwsze echo :) jupiii!!

PS. Ogladalam dzis rano swietny dokument o wychowywaniu dzieci w roznych kulturach, wkleje wam zwiastun z YT.

Babies - "The Adventure of a lifetime begins...." - YouTube

Milego dnia !!

Ostatnia edycja:
hejka...my juz po pracy i zakupach:-Ddla Victora...
Karola jak tam usg?:cool2:
Nana plis nie usuwaj ciagle swoich postow - zastanow sie najpier co chcesz napisac ok?:sorry:
Ayni to 6 i 7 to z CB-radia?:rofl2:
aOla ja tez szukam wiosy i cieplego slonka ale u nas go nie ma:shocked2::zawstydzona/y: - krokusy tylko kwitna...

A my mamy mala holenderke na domu bo sie bawia po szkole...a zaraz przyjdzie jeszcze moj nauczyciel na konwersacje- mam nadzieje ze dzieciaki pozwola mi na nauke...:tak:

Sencilla a jak u ciebie???:sorry:

reklama
Ayni, to trzymam kciuki za usg. A jak czujesz..chłopak czy dziewczyna?

Karola, nie trzymaj nas dłużej w niepewności i pochwal się kto mieszka Ci w brzuszku:-D

Do góry