reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Witam serdecznie
Ja trochę wam znowu "utrudnię" czytanie :-D
Iskierka,trzecie dziecko to wyskakuje jak groszek z luski :)
Nie strasz, bo ja tak drugie urodziłam, więc to trzecie chyba w biegu zgubię....:-D
dziewczyny ja tak zupełnie z innej beczki, czy dostane tutaj mąkę ziemniaczną? czy oni taką tu mają? jesli tak to poprosze o holenderska nazwe ;-)
Wiem, że jest coś na "kształt" mąki ziemniaczanej, nazywa się Maizena, ale ona nadaje się raczej tylko do zagęszczania sosow...
Kluski śląskie na niej nie wychodzą, a krochmalić nie próbowałam. Zawsze kupuje maka ziemniaczaną w polskim sklepie lub przywożę zapasy z PL
Dziewczyny mam kryzys,plakac mi sie chce,piersi mnie strasznie bola,dzieci nadaktywne,mala wisi przy cycu,maz zaraz do szkoly idzie,ja mam goraczke i kaszel,ciagnie mnie szew,marze o pomocy mamy i ogolnie czuje sie jak kupa (jak to ostatnie napisalam to mi sie smiac zachcialo)
Sencilla, to normalne po porodzie, hormony i tak dalej...
Ja z pierwszym też miałam problem. Córka nie umiała ssać, a ja nie miałam co odciągać. Ale dałyśmy radę w końcu, grunt to pozytywne myślenie, a z kupą to do WC:-D:-D:-D
Dziewczyny, a szczególnie Anetka(bo mieszka niedaleko) czy byłyście w Beverwijk na Baazar??? Co tam można kupić?Podobno wszystko, czy ryby też i mięso??? Czy to czynne tylko w weekendy czy w dzień powszedni...a w weekendy to pewnie ludzi tłum...

A i jeszcze jedno, jak w NL chce się iść do okulisty to najpierw trzeba do domowego i on daje list? No bo chyba okulistą też nie jest...:sorry:
W Beverwijk byłam raz i nie pomogę z tym mięsem, ale to chyba tylko w weekendy czynne... Tu masz stronkę: De Bazaar, Beverwijk - Home, chyba wszystko tam pisze :-)

Myślę, że musisz iść najpierw do rodzinnego a potem ew. dostaniesz skierowanie do okulisty, no chyba, że prosto do optyka pójdziesz. Zależy co potrzebujesz.

Dzisiaj zadzwonili do mnie z biura pracy z zapytaniem czy mogę przyjść jutro do pracy od 6.00 do 14.00. Gdy potwierdziłam padło następne, nieśmiałe pytanie - czy mogę pracować obie zmiany (6.00-22.00):rofl2::rofl2::rofl2:
Powiedziałam oczywiście że nie i usłyszałam - ok, ok, no problem, no problem :rofl2::rofl2::rofl2: Nawet nie pytali dlaczego :laugh2:

Witam wieczorna pora!

Odpowiadam na pytanie o bazarze, a wiec otwarty jest tylko w weekend za wstep placi sie 2.25 i tam mozna na czesci platnej znalezc wszytsko doslownie :) A na czesci bezplatnej mozna bardzo tanio kupic owoce, warzywa, mieso. Ogolnie fajny jest ten bazar ale mi osobiscie sie juz zbrzydl jezdze tylko po buty bo sa fajne i bardzo tanie.

Sencilla wspolczucia z ta goraczka i powodzenia z tym karmieniem wazne zeby sie nie poddac. Czekam na zdjecie :-)

A tak na marginesie to jestem taka wsciekla ze szkoda gadac moj maz mi tak cisnienie podniosl......

No mi ten bazar tez zbrzydl.Szczegolnie po tym jak jakis Turek na mnie nakaszlal i strasznie sie rozchorowalam,nawet antybiotyk tu dostalam,he he.Mozna tam wszystko kupic ale juz nie chce tam jezdzic.Co do karmienia ,to ja walczylam 2 miechy i nie udalo sie:-:)-(Rodzina meza nie mogla zrozumiec i do dzis nie moga ,ze poprostu nie mialam pokarmu,a Tymek nie lubil i do dzis nie lubi pozycji takiej jak do karmienia.Nie lubil nawet by go tak lulac...

Sencilla z kazdym dniem bedzie lepiej:tak::tak: sciskam cie mocno,malutka jest prze kochana:tak:

Jutro idziemy na usg :tak: i mam nadzieje ,ze sie dowiemy kto mieszka brzuchu:happy: obstawiacie ..?

Witam
Sencilla pierwsze dni sa trudne zanim wszyscy przyzwyczaja sie do nowego czlonka rodziny :sorry: jak wszyscy zlapia swoj rytm wtedy juz na pewno pojdzie z gorki :tak: a mama nie przyjedzie ci pomoc????
Tym razem moja mama na szczescie przyjedzie na dwa tyg. do nas, mam tylko nadzieje ze ja sie zmieszcze w tym terminie ;-) najbardziej sie ciesze ze bede miala opieke dla Daana.
Aniu poprasowalas juz ?????
Karola ja stawiam na chlopaka :tak:
A ja w ramach dokarmiania dzidzi wrzucilam wlasnie pizze do pieca :laugh2: a co tam dla dziecka sie poswiece .....;-) Za to Daanowi zrobilam dzisiaj na obiad nalesniki i nawet nie zdarzylam z nim do stolu usiasc bo pieklam a on stal kolo mnie i na biezaco jadl i tak 7 nalesnikow wciagnal :-D

Ja właśnie "wchłonęłam" sałatkę z ogórków, pomidorów i papryki. Zagryzłam ją bananem i tak czuję, że coś mnie ssie w dołku...... Wcześniej była ogromna porcja lodów....
Idę spać, może mi przejdzie :-D:-D:-D

Dobrej nocy wszystkim.
Sencilla - trzymaj się.
Karola - bliźniaki? :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Gosia ja tez dzis pizze jadlam na kolacje:-D:tak: Daan az 7 nalesnikow zje:szok::szok: Michal góra 2 i to przy dobrym apetycie :baffled::tak:

Ja tez mam przeczucie ,ze to chlopak bedzie;-):sorry:

Iskierka hahahahaha:rofl2::-D jedno jest w brzuchu;-):tak:

dobrej nocki

Karola, to powodzenia na USG:-D Ja obstawiam chłopaka!:tak:

Sencilla, to pewnie hormony szaleją...a ta gorączka, to współczuję. Mi kraamzorg mówiła, że mogę miec objawy grypowe ale to dopiero tak 6/7 dzień po porodzie, bo wtedy miał nastąpić nawał mleka. No i miałam...ale w 8 dniu.

AnnJ, jak chcesz świeżą rybkę to polecam ten targ w Amsterdamie (Amstredam Oost):
Dappermarkt, Amsterdam Oost
Jak mieszkałam w tamtej dzielnicy to często bywałam. Świeża rybka zapiekana w cieście kupiona tam... pychota! Nawet sam mój nauczyciel angielskiego (Anglik) zachwalał, że prawie jak u niego w domu;-)

reklama
bry...
ja dzis o 3 sie obudzilam i ...spac nie moglam do 6.00 a o 7.00 pobudka:crazy: - znowu ta pelnia brrr.....
Gosiu poprasowalam:tak: 50euro moje hihi...zamierzam dzisiaj je wydac na garderobe Victora:cool2: bo z wszystkiego wyrosl:szok:
Sencilla zdrowka ci zycze... mam nadzieje ze juz lepiej:sorry: ja tez pierwsze nie mialam pokarmu/ ale ja po prowokacji/ a potem taki nawal ze sie polozna smiala ze trojaczki powinnam miesc:-) Boze dzieki ci za laktator elektryczny ktory mi przyniosla...:laugh2:
Karola przydala by sie corcia ale pewnie masz racje i przeczucie dobre...poza tym caly ekwipunek po Michalku...:cool2:

Do góry