reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Hejka.
Wystawa była interesująca i absolutnie nic obrzydliwego nie było. To nauka i natura, takjesteśmy stworzeni.Gdybym miała dziecko jakoś w wieku 14 lat to napewno bym jes zabrała żeby mogło zobaczyć ja zbudowany jest człowiek(to wszystko widać w atlasach anatomii).

Co do aut to my mamy benzyniaka.

Iskierka ja poduszki nie prałam i nie mam pojęcia z czego są te kulki:no:

reklama
Hejka.
Wystawa była interesująca i absolutnie nic obrzydliwego nie było. To nauka i natura, takjesteśmy stworzeni.Gdybym miała dziecko jakoś w wieku 14 lat to napewno bym jes zabrała żeby mogło zobaczyć ja zbudowany jest człowiek(to wszystko widać w atlasach anatomii).

Co do aut to my mamy benzyniaka.

Iskierka ja poduszki nie prałam i nie mam pojęcia z czego są te kulki:no:

Styropian :)

Witam serdecznie!!
Pisze juz do was jako szczesliwa mama Filipka.
Naszczescie poszlo wszytsko bardzo szybko i bardzo sprawnie. Urodzilam o 22.05 Filipek wazy 3640kg i ma zaledwie 47 cm. O 21.13 zadzwonilam po polozna bo odeszly mi wody i mialam skurcze co 5 min musze przyznac ze polozna przyjechala w ostatniej chwili po 25 min jak dojechala to skurcze byly co 2 min rozwarcie na 5 cm. Pani z Kramzorg nie zdazyla dojechac :) Stwierdzily Panie ze gdybym miala rodzic w szpitalu to na 100% bym nie dojechala tylko w aucie urodzila wiec tym bardziej jestem zadowolona z mojej dcyzji o porodzie domowym. POLECAM KAZDEMU!!!!
Moi chlopcy jeszcze spia a ja ide cos porobic.
Dodaje pierwsze zdjecie ktore zrobilam pozniej pochwale sie lepsza jakoscia filip.jpg

Anetka GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) JEST BOSKI :) ciesze się strasznie, że poszło łatwiutko i jak widzę masz siły żeby cokolwiek dziś robić :) MIłego pierwszego dnia z Twoim Skarbem! :)

Bolało mnie około 3-4 dni... bo popękałam w środku. A ze zrobieniem Stolca musiałam czekać tydzień...
Nie stresuj się :) Jesteś świeżo po porodzie więc ma prawo Cię bolec lub piec... :)

Anetko...

slodkie malenstwo - :-) a co do siusiu powinno ci pomoz siusianie pod prysznicem z rownoczesnym polewaniem woda...:tak: ta bariera psychiczna musi sie zlamac - kazda z nas to miala...

I odpoczywaj!!!

Anetka GRATULACJE!!!

1366-happiness-and-giggles.jpg

Co do siusiu, to tak jak AniaHaven pisze...mi kraamzorg i położna radziła siusiać pod prysznicem na stojąco i polewać się wodą, bo to rozrzedza mocz i wtedy tak nie piecze. A jak jesteś w stanie siadać, to do ubikacji zabieraj botelkę z woda i też polewaj się. A co do kupki, to nie wolno przeć (zwiększone ryzyko hemoroidów), tylko poczekać aż samo się zechce, nawet do 4 dni...a potem jak będa trudności to albo czopek glicerynowy albo taki lek w tubkach Mikrolax (można stosować podczas karmienia piersią, do kupienia w aptekach bez recepty) 1 tubkę wciskasz do pupki i czkasz 5-10 minut.

Iskierka ja nie prałam tej poduszki...piorę jedynie poszewkę co jakiś czas, bo Jankowi czasem coś pocieknie podczas picia.

reklama
Do góry