reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

W tamtym roku mój Kuba też miał tu dzwona. Koleś wymusił na nim pierwszeństwo. Naprawa kosztowała Nas 400zł a wypłacili Nam 900 e odszkodowania. Heh całkiem fajnie. choć wiadome, wolałabym żeby jednak żadnych stłuczek nie było :)

Ogólnie oglądam zabawki dla Misi i spodobało mi się to Ostrzeżenie o przekierowaniu :) proste ale fajne :)
Iguana znalazlam cos w necie. Moze Ci sie sposoba :Vazquez Sounds Adele - Rolling In The Deep (Cover) - YouTube
szkoda, ze nie moge sie wybrac na ta wystawe :) uwielbiam takie rzeczy! bawcie sie dobrze :) I daj znac jak bylo :)

Kłade się koło mojego faceta, weekend czas zacząć ! :)

reklama
Co do stluczek to my zaliczylismy 2 miesiace temu ale niestety z cysterna naszczescie nic groznego i pan z cysterny nawet nie chcial dzwonic po policje co dla nas lepiej bo to z naszej winy (oslepilo nas sloneczko na swiatlach i nie zauwazylismy swiatel stopu) a jezdzimy na PL tablicach i balismy sie zeby nie miec jeszcze z tego powodu nieprzyjemnosci. Naprawa niestety nas kosztowala 1300 euro :( teraz powaznie zastanawiamy sie nad sprzedaza auta i kupnem na NL tablicach.
Ja tez zmykam do lozka, moj maz juz spi a Kuba odzywskuje sily i chyba chce nadrobic caly tydzien. Jak co dzien pisze to samo "jak dotrwam do rana to napisze":-D

Iskierka problem w tym że my ze 2 miesiące temu kupiliśmy nowe auto więc nie opłaca nam się go sprzedawać. Ale dziękuję za dobrą radę. i tka pewnie za parę lat sprzedamy więc pomyślimy coś o kupnie już tutaj.
Rozumiem, ale niestety przerejestrowanie tego właśnie samochodu na holenderskie tablice będzie Was słono kosztowało. Jeśli to faktycznie całkiem nowy samochód to będziecie musieli zapłacić specjalny podatek od samochodu sprowadzanego z zagranicy. Trzeba go zapłacić jeśli chce się rejestrować w NL samochód "młodszy" niż 100 miesięcy. Z tego co wiem są to kolosalne koszty.
Pisałam o kupnie samochodu na żółtych blachach, ponieważ słyszałam, że od pewnego czasu właściciele aut na pl rejestracjach mają problemy z policją (nie wspomnę o problemach z wyrostkami, którzy często niszczą pl samochody).
Nie wszyscy Polacy zdają sobie sprawę, że mając meldunek w NL i będąc właścicielem samochodu mają obowiązek opłacania tutaj podatku drogowego....
Może warto kupić tutaj mały, tani i ekonomiczny samochód a polski schować do garażu tu w NL lub u rodziny w PL. Po co robić sobie dodatkowe problemy....

Iskierka no masz rację, aż do końca nie wiedzieliśmy jak to wygląda, z tą zamianą tablic. Lepiej się pomęczyć na tych polskich blachach niż płacić dość sporo. Na szczęście mieszkamy w małej miejscowości więc nie mamy takich problemów z wyrostkami, choć nigdy nie wiadomo kiedy komuś się może nie spodobać to ze nie mamy żółtych blach.

hej...
widze że żadna nie chce sie pierwsza "rozpakowac" ;-)

u mnie dzis dziwny dzień, az mialam wszystkiego dosyc:zawstydzona/y: dobrze że się kończy..

clauditka- jak sie mieszka na nowym mieszkaniu?pamietasz pierwszy sen?;-) ja lubie zmieniac mieszkanie i okolice, az dzisiaj mowilam mezowi ze szkoda ze sie nie przeprowadzamy nigdzie ;-)

iskierka- ania piszac takie dlugie posty miala namysli zebys chyba tyle cytatów nie wstawiala, wkoncu to nasza moderator i musi dbac o wyglad stron;-)

sencilla- piekne zdjęcia, nie wiedziałam że Marysia taka wstydliwa?? ja bym wybrała zdjęcie na którym jesteście razem, widać bardzo szcześliwych:tak:
karola- pewnie zajęta koleżanką?miłych odwiedzin;-)

robale-co do PL tablic to az takie kolosalne sumy nie sa przy zakupie w NL, my mamy na benzyne i placimy kwartalnie 132e + co miesiac ubezpieczenie ok50 euro- czyli na tutejsze zarobki nie jest tak duzo :sorry: najważniejsze zalezy od wagi samochodu a nie jak w PL od pojemności:tak: nie wiem czy slyszeliscie o tym jak was sprawdza dostajecie mandat + 3 dni do sprowadzenia samochodu do PL, a od nowego roku są kamery na 15 przejsciach granicznych wiec jest wszystko rejestrowane i nie da sie klamać ;-) jesli macie meldunek tutaj to radze przemyslec sprawe, chyba ze nie macie to juz jest inny temat...

nam sie poki co obeszlo bez kolizji ale to pewnie dlatego ze mezuś uwielbia prowadzić :-) ale niestety kilka razy awarie sie zdarzyły, pamietam z 5 lat temu jak tu przyjechalismy i nas kolega na NL tablicach holowal liną i wszyscy ludzie się patrzyli jak to tak można się holować i tym bardziej holender polaka:-D ale wtedy bylo znacznie mniej naszych obywateli...

dobranoc:happy:

bry...

Niunia ja mam peugeot407 disel i kwartanie place 375euro plus ubezpieczenia ok 60 :baffled: dla nas to duzo... no ale coz...mam wrazenie ze Robale ma podobny samochod czy sie myle?:eek:
My juz po sniadanku - zakupy wczoraj byly - sprzatanie tez wiec zostaje nam kawka i obiad;-)... i imprezka popoludniu oczywiscie.Pogoda sie udala bo slonko pieknie swieci wiec grill bedzie super!:-D
Szaszlyki sa w planach i kaszanka, kielbaski i karkoweczka... :rofl2: uciekam - milego dnia

p.s. Iskierka chodzilo mi dokladnie o ilosc wstawianych cytatow....hihi.... dobrze to Niunia ujela...:-p

witam
niunia dzięki, mieszka się dobrze, a w pierwszą noc nic konkretnego mi się nie śniło, męża zdradzałam:-Dwięc szczególnie nie chciałam zapamiętać snu hehe,ja też lubię zmieniać miejsca, bo fajnie jak się coś dzieje w życiu, tylko tego noszenia i pakowania nie cierpię:)
ania najlepszego dla męża!
my mamy auto na pl blachach, ale narazie niema finansów na przerejestrowanie, jak przyjdzie zwrot podatku to pomyślimy o zmianie na nl.
sencila i anetka co u was?

reklama
Do góry