reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ania moje drugie danie jeszcze w sklepie:szok::tak: glowa mi przeszla :tak:.....dzieki ci Boze!:tak:

Imion jeszcze nie mamy tz dla chlopca zostaniemy raczej przy Jakub (kuba) ,maz sie uparl:sorry2: a dla dziewczynki nie wiemy ,nawet nie myslimy nad tym narazie:sorry2: Czasem cos wpadnie jal ostatnio na imprezce czytalismy z kalendarza to sie strasznie usmialismy jak co wymyslili :-D Ale jedno wpadlo do glowy mojemu MIlENKA:cool2::tak: W pierwzsej ciazy mielismy tylko dla dziewuszki Amelka ,a jak sie okazalo ze chlopczyk to dopiero myslelismy:tak: moze teraz bedzie na odwrót ??:cool2::sorry2:

reklama
Jaczytam o waszych szwach to w sumie to wcale nie jest to lepsze od cesarki, ja tez tydz. robilam wszytko na spokojnie malego pierwszy tydz. zawsze ktos mi pomagal kapac ale nosic na chwilke go juz nosilam a pozniej to juznormalnie. Proboje sama siebie przekonac jaki porod wybrac...... :sorry:

Gosia1977 ja myslalm ze tylko ja tak mialam z tymi szwami bo z kim nie rozmawialam to nikt nie odczowal takiego bolu jak ja wieksza traume mieli po porodzie dopiero tutaj na forum trafilam na osoby ktore mialy podobnie a nawet gorzej niz ja. Moja kolezanka rane po cesarce wspomina tak samo jak ja po normalnym porodzie ani kichnac.
Ja niestety mialam straszna anemie po Kubie bo duzo krwi stracilam i bylam do tego oslabiona.
Obys nie zalowala swojej decyzji pozniej bez wzgledu na to jaki wybierzesz porod.

sa tez takie kola dmuchane widzialm w polsce ,zeby na nie siadac po porodzie ale ja polecam siadanie na calej pupie.ja nie mialam wyjscia w szpitalu jak karmilam malego to musialam siedac na krzeslo trzymajac go w ramionach bo nikt mi nie pomogl ,lzy stawaly w oczach jeden szew mi pekl i do dzis jestem nie zszyta a cialo nie zrosniete.polska pani doktor pow.mi ze moze przy nastepnym porodzie mnie zszyja.

mi kolezanka opowiadala ze ja po cesrace szyli 40 mi a mnie po porodzie prawie godzine.ale ja po porodzie chodzilam a na sali lerzala ze mna dziewczyna po cesarce to ciagle wyla .ja to sie boje cesarki,to w koncu opercja ,rozcinaja brzuch.

No wlasnie to sa bardzo trudne decyzje:dry: ja tez nie wiem co mam zrobic najlepiej chcialabym zeby natura sama za mnie zdecydowala ale niestety tak dobrze nie ma :zawstydzona/y: Ja tak jak wam mowilam cc eni wspominam zle i gdyby nie to ze bylam wtedy przeziebiona i musialam kaszlec to chyba wcale nie mialabym na co sie skarzyc. A sama operacje wspominam tez dobrze bo wszystko poszlo sprawnie i szybko w ciagu godziny bylam gotowa, dlatego tak bardzo sklaniam sie do cc. Boje sie ze jak pojdzie tak jak z Daankiem i jeszcze zaklinuje mi sie albo co to juz poprostu masakra :shocked2::shocked2: nawet nie chce myslec

ja to najgorzej wspominam te zabiegi lekarskie ale juz jak Tymek sie urodzil to myslalam tylko o nim i choc krocze bolalo ,nogi okropnie spuchniete,ledwo stalam ,to zawsze gdy go widzialam dostawalam skrzydel.wiec latalam do sali gdzie lerzal w inkubatorze.to moj najlepszy srodek przeciwbolowy :-)

"koleżanka poszła do lekarki i pytała o wzmożone napięcie mięsniowe a lekarka na to że ona nie wie co to jest"...no to kolejna sprawa lekarze( nie tylko oni ) sa tu nie douczeni.moja lekarka z CB wiedziala co to jest wzmozone napecie i nawet rozpoznala to u Tymka .pow.mi ,ze on powinien isc do neurologa a nie do pediatry.napisala list do pediatry.mialam 3 list o domowego ,fizjoterapeutki i z CB.no to ta lekarka powiedziala mi ,ze nie wie co zrobic z Tymkiem zebym przyjechala za miesiac.po miesiacu zawolala inna lekarke pobadaly go no i zadecyowala ze beda go obserwowac.no i tak jezdzimy co miesiac i nic tam nie robia dla nas.bo w zasadzie to najwazniejsza jest fizjoterapia ,ktora robi sie na podstawie diagnozy lekarskiej.ale jak lekarz sie nie zna to co ma robic fizjo.bawi sie z Tymkiem.w polsce odrazu pow. mi ze Tymek ma lewostronny niedowlad ,a tu ,ze slabsza lewa strone.ktos moze pomyslec ,ze jak pojdzie na silownie to bedzie lepie ale to nie o to chodzi ,to mozg steruje praca miesni,a Tymek ma zaburzone to sterowanie.niedawno rozmawialam ze Stomatologiem w polsce i ona mowila mi ze choc jest dentysta to musiala zdawac egzamin z chorob wewnetrznych.tutaj to ucza sie tylko o zebach.no ale pediatra powinien znac metody rechabilitacji dzieci.ja jestem dietetykiem i uczylam sie nie tylko o dietach ale tez o jednostkach chorobowych do tego anatomia itd.

reklama
Dziewczyny ja z zupelnie innym pytaniem czy ktoras z was ma rozzsepy po porodzie?? Bo ja wlansie wyszlam spod prysznica i zauwazylam ze mi sie zrobilo pare jestem przerazona co prawda po Kubie mialam ale to pod brzuchem i zbladly a te zrobily sie na wysokosci brzucha:-(

Do góry