reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

bry...

5-latki a nawet :szok: 6-latki spiace w pampersie jeszcze to u mnie tez czesty widok, dla mnie szok bo moi po 2 r.z. nie zakladali juz...:zawstydzona/y:
Gosiu ciesze sie ze maly tak ladnie rosnie, a ty jak sie czujesz?:sorry: Trzymam kciuki za powodzenie sprawy...;-)
Sencilla ja cie imionami dzieczynek nie zasypie bo ja przez cale zycie 1 pomysl mialam KARINA:-D:tak:

a ja sobie wolne chyba dzis zrobie bo Erni dalej jakis nieswoj...:dry:

reklama
Dzien dobry!!

Widze ze temat papmpersow sie rozwinal jak spalam. Ja bylam w szoku jak poslalam mojego Kube do przedszkola (juz robil na wc) i widzialam dzieci co mialy 4 lata i biegaly z pampersem. W Polsce moja kolezanka jest przedszkolanka i mowila ze podstawa przyjecia dziecka do przedszkola jest to zeby samo juz sie zalatwialo a tutaj w NL pani przedszkolanka przewija dzieciaki. Zdarzylo sie ze widzilam tez takie 5 latki w pampersach i slyszalam od kolezanki ze jej 5 latek na noc dalej ma pampersa.

Tak po za tym to moj Kuba dalej w domu siedzi z goraczka nie wiem od czego ja ma. Jak na dworze bylo -10 to biegal po dworze i nic mu nie bylo a teraz go rozlozylo. Zastanawiam sie jakby tak dzidzia sie urodzila czy nie bede miala problemu bo to jednak zarazki w domu sie utrzymuja...

Dzisiaj wizyta u poloznej ale niestety chyba sie niczego nie dowiem nowego bo KTG tutaj nie robia. Pewnie tylko serduszko sprawdzi i tyle dalej czekanie zostalo.

aniahaven czytalam ze ty rodzilas dzieci powyzej 4 kg. A rodzilas je tutaj czy w PL? Naturalnie? I po czy przed terminem?
Mi na kazdym USG pani doktor mowila ze moje dziecko urodzi sie ok 3 kg bo jest malutkie, ale teraz jak tak sie zastanawiam to jezeli jeszcze je ponosze z 1.5 tyg (bo nic sie nie zapowiada wczesniej :)) to moze tez jeszcze przytyc. Moj Kuba mial 3300 rodzilam naturalnie i mialam spore naciecie i tego sie troche boje ze tym razem moze byc gorzej pod tym wzgledem
:no:

Anetko wszystkie naturalnie urodzilam Karina w PL a chlopakow tutaj:tak: i cala trojka 11 dni po terminie byla... i powiem ze przy pierwszym dziecku nacinana bylam i maskara z dojsciem do siebie :dry:a tutaj spontaniczny porod w domu i na drugi dzien po turecku z malym siedzialam;-) i mialam tyle energi ze sama w szoku bylam- najchetniej kraamzrog bym z domu wykopala:tak::-D

No ja wlasnie okres po porodzie wspominam o wiele gorzej niz sam porod. Nie moglam przez tydzien chodzic, siadac przez te okropne naciecie. A przy wyciaganiu szwow zaslablam i chyba dlatego teraz nie boje sie samego bolu skurczy tylko tego ze pozniej jak pekne to bedzie bolalo.
A jakbys mi mogla napisac jeszcze jezeli rodzi sie w domu i jest koniecznosc zalozenia szwow to kto to robi?I czy to jest ze znieczuleniem czy bez?

ja Erniego rodzilam w domu bo...niezdazylam do szpitala:-) na pytanie jakie znieczulenie dostane odp brzmiala;ZADNE co mnie zaskoczylo bo mialam w szpitalu jakies dostac:-p wiec zapytalam tylko ile to wg niej potrwa?- nietrwalo nawet 10min :cool2: szwy zaklada w razie potrzeby polozna bo akurat pytalam - rozmawialysmy o poprzednim porodzie- ale czy uzywa znieczulenia miejscowego to nie wiem bo mi nie zalozyla ani jednego szwa...:sorry2: co wiem napewno przy drugim i kolejnym dziecku Anetko jest juz o wiele latwiej...:tak: bo droga przetarta przez rodzenienstwo!!

Dzien dobry

Aneta ja dochodzilam do siebie tydzien ,potem juz biegalam na spacery i do sklepu:tak:Do tego nosilam wózek po schodach:dry::sorry2: Do zakladania szwow w szpitalu tez nie mialam znieczulenia:happy2: dostalam tylko jakis zastrzyk ,i lozysko samo wyskoczylo:tak:

Ja sie wczoraj polozylam z bólem glowy i dzis z tym samym bólem wstalam:wściekła/y::wściekła/y: Moge paracemalol zapodac?? Niby wiem ,ze mozna ale nie chce truc dzidzi:sorry2: moze wytrzymam ...a moze mi samo przejdzie:dry:

A moze Karola spacerek?:sorry: czasem pomaga... co do pracacetamolu to 8tabl. w ciagu 24godz to podobno bezpieczna dawka - tak mi na ginekologi powiedzieli...ale ja tez wolalam sie meczyc....

Ciekawe jakie imię wybierze Sencilla;-) A może mąż da się jeszcze namówić na to, które wcześniej wybraliście?

Ja po porodzie dochodziłam do siebie tak z tydzień, jeśli chodzi o krocze...tzn. rana goiła się dłużej, ale po tygodniu już mogłam spokojnie siadać. A byłam niestety cięta. Zszyli mnie szwami rozpuszczalnymi (ze znieczuleniem)...a także nie trzeba potem było nic ściągać:tak:

Ja zaraz zmykam na angielski, a potem może spacerek i zakupy.

Zamieszczam filmik, który nakręciłam wczoraj...z moim małym pływakiem;-)
https://picasaweb.google.com/lh/photo/FTaZNib-VzAZFg_i2t88DoJG4l4LhbBVZOUtV1aPj2A?feat=directlink

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry