reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Sencilla a ja juz myslalam .ze ty w trakcie......:-D

Aniu u nas ferie od 24:tak::tak:
MamoM zdrówka wam zycze:tak:
Wiatraczek tobie tez:tak:

Ja nie mialam bóli przepowiadajacych:sorry: male skurcze zaczely sie o 23 ,o 3 wody mi odeszly, a o 12 juz do szpitala jechalam :tak: i o 14 58 michas sie urodzil:tak: polozna byla w szoku ,ze tak szybko mi poszlo:tak: Mam nadzieje ,ze z tym razem tez tak bedzie:tak: Co do bólu to bylam nastawiona ,ze musze urodzic i juz...

Michas juz wlasnie padl,nawet bajki nie doczekal:happy: dlugi wieczór przed nami:tak:

Sencilla, to świetnie że udało się jeszcze PRZED zaliczyć koncert:-D

Co do zwierząt domowych, to mój kot też się dziwnie zachowywał, jak byłam w ciąży...choć porodu to chyba nie przewidział. Przynajmniej ja nie zauważyłam.

Mam do was mamy pytanie. Janek mi rośnie jak na drożdżach...i właśnie wyrósł ze swoich śpiworków. Mam 2 o rozmiarze 70, cieńszy i grubszy. Widzę, że są już za ciasne na niego. Czy radzicie kupić nowy dłuższy, czy może już położyć go pod kołderką? Od kiedy można kłaść dziecko bezpiecznie pod kołdrą? Gdzieś czytałam, że lepiej z kołdrą poczekać do 18 m-cy.

Iguana moj Victor pod kolderka spi od pierwszego no moze drugiego dnia...:-D i wlasnie go przeprowadzam do duzego lozka w innym pokoju.... :tak:pod duzo koldre...
Co do kolderki to polozna nawet mi chciala pokazac ze powinnam go klasc i jak go mam okrywac - smiala sie ze wszystko wiem co jak gdzie i ile wiec po co ona mi ma pomagac - takze skonczyla po3dniach nas odwiedzac...:sorry::cool2:

Moi tez juz spia - lece w obiecia meza moze cos w tv poogladamy...

Ale naskrobalyscie! Widze,ze tematy glowne to porod i biegunka...Mamo Mikolaja,baaardzo Ci wspolczuje!:( trzymaj sie! Wlasnie wracamy z koncertui,a jednak dotarlam hihi.dzidzia sie caly czas ruszala,ukulturalniala sie :)
A już chciałam składać gratulacje z okazji narodzin. Ty jesteś niezniszczalna ;-)
a od jutra dzieciaki maja wolne do 26-go...u was tez?
U mnie tez dzieci od jutra zaczynają ferie. A ja do pracy muszę :-(. No, ale na razie planing mam tylko na jutro, bo mają dzwonić co z kolejnymi dniami, w czwartek planowo ide na USG, a w piątki firma nie pracuje, więc w razie czego będę pracować tylko 3 dni. Na dodatek o 14.00 kończę, więc dzieci zdążą mnie jeszcze zdenerwować ;-).
Życzę Wam dobrej nocy, bo chyba wybiorę się już grzecznie do łóżeczka.

Witam
Sencilla ja myslalam ze juz z mala w lozku lezysz a ty jeszcze na koncertach balujesz :-D:-D
Aniu u nas tez juz ferie caly tydzien, musze z mlodym gdzies na jaki speelparadijs jechac zeby bylo ze wakacje :-)
MamoM. zdrowka wam zycze. U mnie w rodzinie na biegunke stosuje sie tez jagody
Ja jutro do pracy, w sumie to juz tam chodze tylko zeby byc :cool: tak sie platam posiedze cos tam zrobie, wypije herbate i jade po 4-5 godz. do domu no ale co mam zrobic ......
A porod u mnie byl taki dziwny ze w sumie nic nie wiem co to przepowiadajace a co wlasciwe :eek:

Iskierka ferie feriami a ja tez musze do pracy isc :tak: na szczescie moge ich zabrac hihi wiec niema probleemu.
Jutro jeszcze w planach mamy zamiar na parade karnawalowa:cool2: sie udac w centrum Bredy o 13.00 i tak jak ty Gosiu zamierzamy jakies JOEPIE odwiedzic zeby sie dzieciaki wyszalaly....:-D:-D:-D ale to chyba w srode dopiero...

dobrej nocki....

Iguana_ ja podobnie jak Ania od pierwszego dnia uzywalam kolderki dla Kuby, teraz kupilam taki jeden spiworek zobaczymy czy sie sprawdzi. Ja mialam taki problem ze moj Kuba sie ciagle odkrywal w nocy. A teraz juz dostalam od pani z Kramzorg taka ksiazeczke jak klasc dziecko w lozeczku i je przykrywac zeby uniknac wiadomo czego....
A jak Kuba skonczyl roczek to tez dostal juz swoja duza kolderke.
Ja tez zmykam do lozka dzisiaj mnie czeka samotna noc z Kuba w lozku.
:-) Zawsze jak moj maz w pracy na noc to biore sobie Kube do lozka jakos lepiej mi a i on sie cieszy ze moze w naszym pokoju spac.

witam wieczorowo,
ale to forum aktywne:-D:tak: nie pamietam jeszcze takiej ilosci pisanych postow w jednostce czasu :no:;-)
koncert byl cudowny, ja uwielbiam tego spiewaka, zarzucilismy jeszcze kolacyjke w kawiarni w amsterdamie, wiec wieczor udany :tak:
w krzyzu mnie łupie, ale lepiej sie czuje, niz wczoraj..
u nas ferie sie zaczynaja 25 lutego.. pewnie jakos wtedy urodze, wiec spedze ten czas w domu z cala trojka... haha :-D

reklama
kurcze.. skurcze przepowiadające :) ciekawe jakie to. Ja miałam inaczej bo byłam na patologii ciąży przez 2tyg.. w środę od 17 wywoływali mi poród oksytocyną... o północy lekarz powiedział, że mam rozwarcie na 5 i mogę rodzić... ale, że wiedział, że nic nie jadłam i nie spałam od 24h powiedział, żebym jeszcze poszła coś zjęść i odpocząć (choć ze skurczami ciężko było) i wróciłam o 6 na porodówkę jak już była poranna zmiana... o 7 podpieli znowu oksytocynę, o 10 wyleciał mi cały worek płodowy.. co wszystkich zszokowało, że tak szybko a o 10.50 miałam już Misię obok siebie. :) Miałam mega skurcze co 30 sek.. i to przez godzine.... Kosmos... dłużej bym chyba tego nie przeżyła hahaah :)

zdrówka dla wszystkich chorowitków... Moja Misia na szczęście tylko ma katar i go odkaszluje... ale też męczy się bardzo Biedactwo... Dobrej nocy :)

Do góry