reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
ta poduszka jest boska! Nie wyobrażam sobie całej ciąży bez niej! Uratowała mi życie. Nawet na porodówkę z Nią szłam heh

Ostatnia edycja:
Taka podusię z kuleczkami też mam, w ciąży jak spałam to maż zazdrosny że do podusi się tuliłam....

Senciilla ja zamówiłam chustę do noszenia dzieci.Sa bardziej bezpieczne od nosidełek, zdrowsze dla kręgosłupa i bioderek.
Najlepsze są chusty tkane, ja wybraalm tkaną bawełnianą(bez zadnych dodatków typu len, wełna) bo sa latwiejsze dla początkujących do wiązania. Dobrze jest też kupić używaną, bo na początku trzeba chustę "złamać"-czyli musi się zmiekczyć materiał żeby lepiej było wiązac, można to zrobić przez pranie, prasowanie...
Ja zamawiałam w PL bo tutaj to nawet nie wiem gdzie kupić...
Zamawiałam z tej strony i tej firmy: Sklep internetowy NATIBABY

SENCILLA a jak moglabys mi napisac jakie sa koszty dentysty dzieciecego bo slyszalam ze tutaj w Holandii jest drogo. Ja naszczescie nie potrzebuje korzystac z uslug tego specjalisty ale moj Kuba musi isc. Niestety nie wiem czy u nas jest typowo dzieciecy dentysta.
:)

Anetko ja tez chodze do dentystki ze specjalnym profilem dla dzieci i nawet za skierowanie i zabieg pod narkoza nic nie placilam bo mi to ubezpieczenie poktylo / postawowe/:tak:
poza tym najlepsze zyczenia z okazji dzisiejszej rocznicy - mam nadzieje ze milo spedzieliscie wieczor:tak:
duzo milosci:-):-):-)
Iskierko za za lunch place 4,20euro za dziecko /czyli 8,40e dziennie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:/ i tez musza sobie wlasnie kanapki i soczek przyniesc... chcialam ich przeniesc od stycznia na ten gdzie ktos serwuje im jedzenie ale to mi sie wcale nie oplacalo i wyszl jeszcze drozejj na dzien niz to co mam teraz:eek:

Sencilla zdjecia boskie - teraz juz wiemy dlaczego tak promiejesz:-) ---> to dzieki mezowi /i suwaczkowi/:laugh2:
Karola zycze ci zdrowka mam nadzieje ze juz ci lepiej;-)
Anno i Iguana foteczki maluchow slodkie.... moje zbooje juz dawno spi - dzisiaj bylo duzo wrazen...

ja te zmykam - w koncu was doczytam:laugh2:

Iskierka współczuje bólu w tym odcinku.. przeciążone krzyże niestety... masaże i basen by się przydały... oczywiście masaże po porodzie a basen nawet teraz.
Masaże robi mi mąż, kupiłam specjalną homeopatyczną maść przeciwbólową, a basen... cóż, nie umiem pływać:sorry:
Iskierka71 mi dziewczyny z forum polecily ta poduszke ale z kuleczkami i bylam w baby dump i nie bylo jej, ale jak masz Prenatal w poblizu to tam zajrzyj ta sa. Ja dokladnie mam ta:
Zobacz załącznik 438551
Niestety Prenatal tylko online, ale w Baby-dump w Utrechcie "macałam" te podusię i chyba była własnie z kuleczkami w środku... Wybiorę sie tam chyba w czwartek lub piątek to obadam. Dzięki za rady :-)

reklama
Do góry