reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

uhhhhh i znowu nie wyrabiam. Teraz przy Miśce prawie wogóle nie włączam lapka ani tv, bo widzę, że to na Nią źle wpływa.

Co do teściów i Mamusiek :) I mame i teściów mam złotych :) Dziękuje Bogu za to! :) Współczuje każdej, która ma jazdy z teściową czy też Mamą!
Sencilla ślicznie wyglądasz, szok, że tak promieniejesz przy tylu obowiązkach :) Ale jak ja to mówię - Kobieta potrafi wszystko :) a na obiad miałam mielone ale nie smażone tylko gotowane w sobie grzybowyyym :)
Iguana, AnnaJ, Anp śliczne te wasze Szkraby :) Co do dzieciaczków to Misi dziś się urodził pierwszy kuzyn :) ahhh nie mogę się doczekać jak go tylko zobaczę, Miśka będzie miała z kim szaleć jak tylko odwiedzimy go w Londynie :)
Aniahaven stroje świetne ;) Czarownica jak prawdziwa!! :)
nana jak Twój Tymcio? Jakieś nowe postępy?? :) CIesze się, że jest co raz lepiej!
wiatraczek oo to Ty też się spodziewasz kolejnego Dzidzia? :) SUper!
Ciekawe, która następna tu wskoczy i powie, że jest w ciąży :)
Iskierka współczuje bólu w tym odcinku.. przeciążone krzyże niestety... masaże i basen by się przydały... oczywiście masaże po porodzie a basen nawet teraz.

Miłego weekendu dla Was i wspaniałego Karnawału! :)

reklama
Iskierka, ja robie lunch Marysi do szkoly, czyli kanapki plus herbatke w takim malym termosie, ktory sobie sama obsluguje (ja nie uznaje zimnych napojow w zimie dla dzieci, co tutaj jest norma :sorry: ). To ma na dluga przerwe, a na krotka daje jej owoc, albo chleb z rodzynkami, zalezy co chce. Nic juz nie place, bo to jest szkola montessori i w moim miescie szkoly montessori maja tak, ze wszystkie dzieci zostaja na dluga przerwe, nie ida do domu. Przez to tez koncza troche wczesniej, odbieram core o 14.45. mi tak bardzo odpowiada, ze nie musze po nia latac. Co do oplat, to juz nic dodatkowego nie placimy, ale kazdy rodzic ma co jakis czas "pleinwacht", czyli taki jakby dyzur na dlugiej przerwie, ja tez czasem chodze wg planu, wtedy pilnuje dzieci, jak sie bawia, na zewnatrz, a jesli brzydka pogoda, to w srodku. POl godziny taki dyzur trwa, srednio mam to raz na 4-6 tygodni.
U nas tak nie ma. Owszem, mamy pilnują dzieci podczas pauzy, ale one są tam jakby "zatrudnione". To znaczy nie wiem, czy mają za to zapłacone, ale zawsze na początek roku szukają mam które codziennie będą w szkole na overblijf.
Iskierka71 wspolczuje ci tego bolu kregoslupa i wiem jak sie czujesz bo ja mialam ucisk na kregoslup przy Kubie to spalam na siedzaco bo nie potrafilam pozniej wstac, ale polecam ta poduszke do karmienia ja ja kupilam dopiero tydzien temu i bardzo zaluje bo jest REWELACYJNA. Mozna ja sobie tak ulozyc jak sie podoba ja teraz daje ja miedzy nogi w nocy i pomaga mi. Wyprobuj sobie warto zainwestowac.
Widziałam tę poduchę w Baby-dump i zastanawiałam się czy kupić czy nie... Ale skoro tak zachwalasz to chyba warto spróbować. Tym bardziej, że problemy z kręgosłupem nie mina równo z porodem....
ISKIERKA my mieszkalismy tu przez rok z tesciowa i wiem ze juz nigdy wiecej...bylo strasznie ,musialam brac leki na uspokojenie.moj M to nie wiedzial co robic bo widzial co sie dzieje ale nie chcial mamy zranic.tylko ,ze ona nie miala tych samych oporow,na poczatku zdawalo mi sie ,ze jest jak kwiatek i bardzo cieszylam sie ze bede miala mame ,bo mojej juz nie mam dawno.do dzis nasze stosunki sa trudne.stale martwi sie o mlodszego brata mojego M.tylko ze on zyje w niemczech i ma sie bardzo dobrze.do nas nawet nie zadzwoni zapytac jak Tymek.przykre to wszystko.sama jestem matka i nie rozumiem jak matka tak moze faworyzowac jedno dziecko a drugim sie nie interesowac.
Ja też mieszkałam rok po ślubie i powiedziałam - nigdy więcej. Generalnie moja teściowa nie jest zła, ale jubi, żeby wszystko było tak jak ona chce. No i zawsze (do dziś) muszę uważać, żeby czymś nie wyróżnić mojej mamy bo zaraz mi się teściowa śmiertelnie obraża. To nie żart. Kiedyś, jak moja córka jeszcze była w przedszkolu i fotograf robił zdjęcia zawsze kupowałam obu babciom takie same. Jednak kiedyś zdarzyło się tak, że teściowej dałam zdjęcia zaraz po powrocie z przedszkola tak do ręki, a mojej mamie zawiozłam w "opakowaniu", które dostałam w przedszkolu. Nie zrobiłam tego jakoś specjalnie, ale po prostu by mi się zdjęcia w torebce nie zniszczyły. Od razu usłyszałam, że mojej mamie dałam lepsze zdjęcia....
No i jeszcze kwestia urodzin. Na moje nieszczęście obie z teściową urodziłyśmy się 30 grudnia. Od dnia ślubu nie mogłam obchodzić swoich urodzin w tym właśnie dniu i zaprosić gości bo MUSIAŁAM iść do teściowej....
Na szczęście teraz już jest inaczej, bo 1200km jest wystarczającą przeszkodą w podróży na urodziny teściowej :-D
Tyle, że jak zapomnę posłać teściowej kartki na urodziny (30 grudnia), to mojej mamie też wolę nie wysyłać (15 lutego), bo przypadkiem się wygada i znowu będzie problem ;-)
ja tez mialam tu fizjo i sama zrezygnowalam bo niedosc ,ze mi nie pomagalo to jeszcze szkodzilo.w polsce pare lat temu jak mialam fizjo to dostalam masaze ,naswietlania,tens,a tu uslyszalam,ze jak ktos chce masaz to musi isc do salonu spa
Heh, ja też tutaj miałam rehabilitacje skręconej kostki i... też zrezygnowałam, bo płaciłam za nic - żadnych masaży, naświetlań czy ćwiczeń w czasie, kiedy powinny one być, czyli zaraz po zdjęciu gipsu. Gdy zaczęły się ćwiczenia minęło ponad pół roku od wypadku...

Anna ,Iguana slodkie te wasze chlopaki:tak: prawie jak bracia:tak::-D

7axe7 gratuluje Misi ,troche czasu uplynie zanim sie z kuzynem pobawi..:happy:

Ania extra stroje:tak::tak: tak jak dziewczyny uwazam ,ze czarowinicaa najlepsza ,a ten nochal wow:-D

siedze z mlekiem i czosnkiem ,zaboieram sie za nauke :baffled: Jutro do szkoly po 2 tyg, a w ksiazki nie zagladnelam:sorry:

Ostatnia edycja:
Iskierka71 mi dziewczyny z forum polecily ta poduszke ale z kuleczkami i bylam w baby dump i nie bylo jej, ale jak masz Prenatal w poblizu to tam zajrzyj ta sa. Ja dokladnie mam ta:
poduszka.jpg

Ja sie kloce o nia ale z moim mezem hehe powiedzial mi nawet ze sobie taka kupi bo idealnie sie dopasowuje do ciala.

Ja juz zmykam do lozka bo cos mnie zaczyna kloc znowu a po za tym co chwile WC mnie wzywa:-D

Dobranoc:-)

reklama
bardzo dobry artykul. ANETKA cos mi sie zdeje ,ze w ten weekend powitasz swoje malenstwo.Dobrej nocy

Ostatnia edycja:
Do góry