reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Nana z tego co ja wiem to kazdy region ma inna firme oferujaca mieszkania socjalne i kazdy ma swoje zasady. U mnie np jest tak ze zapisujesz sie na 5 opcji i otrzymujesz je wedlug numerka od 10 miesca dostajesz propozycje ogladania mieszkan a procz tego sa jeszcze losowania. Firma oferujaca mieszkania w mojej okolicy to Prewonen. Najlepiej jakbys pojechala do ich biura i oni ci wyjasnia wszytsko.

reklama
Nana, u nas socjalne sa z firmy Intermaris, co tydzien na necie sa oferty domow, mozna jednorazowo zaglosowac na 3 i w poniedzialek oglaszaja wyniki. i tak co tydzien :tak:

Witam mam pytanko jak w nl jest z antykoncepcja? Dostane skierowanie od rodzinnego do ginekologa czy sam rodzinny przepisze mi tabletki? Moze ktoras z was stosuje tabletki novynette lub wie czy sa one tu wogole dostepne bo bardzo mi odpowiadaly a do pl nie jade w najblizszym czasie.

doris rodzinny Ci spokojnie wypisze receptę.Najlepiej weź opakowanie od tabletek i lekarz wtedy zobaczy substancję czynną i Ci przepisze(tutaj mogą się inaczej nazywać). Widzę że masz małe dziecko, jeśli karmisz piersią to pamiętaj że takie tabletki obniżą laktację.

Niestety juz nie karmie bo mala nie najadala sie moim pokarmem i byl wielki krzyk :-( Od tygodnia jest juz na butelce, zaluje tylko ze tak krotko ja karmilam.

ANETKA a jakie sa te opcje u ciebie.powiedzcie mi tez jak dlugo czekalyscie na swoje mieszkania.bo u nas to wyglada kiepsko.czy ja dobrze rozumiem ,ze trzeba byc wysoko na liscie zeby moc reagowac czy kazdy moze.i co to wlasciwie znaczy ze ja reaguje.

Ostatnia edycja:
doris mam nadzieje, że wiesz o tym, że po porodzie jest kryzys laktacyjny... i przez to niestety wiele matek przestaje karmić i przechodiz na butelkę... Kryzys laktacyjny > Porady poczytaj.

Ja też tak miałam.... Płakałam baaaardzo, Mała się darła jak fiks... cały dzień wisiała na cycku, ja już nie miałam siły, ale moja położna mnie oświeciła i chwała jej za to... było tak dwa razy.. a teraz? do tej pory karmię... Pozdrawiam!

no nic nie dostajemy,jestesmy zapisani od 4 m-cy i oprocz listu ze jestesmy zapisani nic nie dostalismy,

reklama
Nana, oporcz tego, ze jestescie zapisani, musicie reagowac przez internet, tzn. wybrac sobie domek i sie na niego tak jakby "zapisac"

Do góry