reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Paulina też tak czasem się czuję... Dzidzia w domu tylko ze mną. Od 16 do 19 i weekendy z Tatusiem za którym tak szaleje. Szkoda, że nie wychowuje się wśród większej liczby ludzi ale co zrobić... Też wolałabym, żeby bawiła się nie tylko ze mną czy z Tatą... Jak pojadę do PL to pewnie nigdzie nie wyjdę bo Misia ode mnie uzależniona... i od mojego cyca heh.... Wychowywałam się wśród ludzi i wśród dzieci więc wiem jak to fajnie... ale takie życie.. Nasza wspaniała Polska zmusza Nas do tego żebyśmy byli jak najdalej od miejsca w którym powinniśmy żyć.

Znikam do spania. Dobrej nocy Kobitki.

reklama
Paulina witaj na forum :-) nie poddawaj sie tak szybko, powoli sie przyzwyczaisz a maly szybko nauczy sie jezyka nawet nie masz pojecia jak one wszystko szybko lapia :tak: Ja mieszkam niedaleko Asten jak potrzebujesz jakies pomocy to daj znac moze jakos bede mogla ci pomoc. Ja tez mam synka ma prawie 3 latka

Dzień dobry!!!!
Przeziębienie wśród nas,ja chora,małego też już bierze,zaraz dzwonie do lekarza,bo ma straszny kaszel,lepiej iść wcześniej zanim przerodzi sie w jakieś choróbsko!!!
Też jestem zdania że rodzina powinna się 3mać razem,tz.dzieci z mam i tatą.Nie chciałabym żeby mój M był tu sam a ja w PL!!
Paulina jak wyzdrowiejemy to możemy się spotkać jeśli masz ochote,a jeśli potrzebujesz pomocy to tez moge pomoc,w środe do południa jestem zawsze w Asten!!
miłego dnia

dzien dobry, Paulina, kazda z nas zwlaszcza na poczatku przezywala cos takiego, ja tez czulam sie bardzo samotna, jak jeszcze nie mialam tu znajomych.. ale pomoglo mi to forum i super dziewczyny na nim :)
Twoj maly ma 19 miesiecy, od 24 mies. moze isc do Peuterspeelzaal, np. 2 razy w tygodniu, na pewno jest w Twojej okolicy, tam szybko nauczy sie jezyka i pobawi z innymi dziecmi, a moze TY znajdziesz tez jakas fajna mame na pogaduszki?

Też jestem zdania że rodzina powinna się 3mać razem,tz.dzieci z mam i tatą.Nie chciałabym żeby mój M był tu sam a ja w PL!!

Dokładnie, całkowicie się zgadzam. My z mężem tak prawie 1 rok się przemęczyliśmy w rozjazdach, on tu, a ja w Polsce...ale bardzo nam to dokuczało. Teraz jesteśmy razem i to jest najważniejsze, nie ważne już gdzie. Niestety w naszym przypadku nie cała rodzina to roumie, tzn. dokładnie moi rodzice. Robią mi starsznie dużo wymówek z tego powodu. Nie pojmuję dlaczego nie mogą zrozumieć tak prostej sprawy, że chcemy być razem. Ciągle słyszę, że powinnam była zostać w Polsce...że zdradziłam swój kraj, że ich porzuciłam dla męża:no: ehh

Dzien dobry

A ja sobie dogadzam:tak: swieze buleczki z szyneczka ,serkiem ,pomid i ogórkiem do tego kawa zbozowa mmmmmmmm:cool2:

Iguana czasem tak jest ,ze rodzice nie rozumieja naszych wyborów :no:Najwazniejsze ,ze jestescie razem szczesliwi:tak:

Paulina tak jak dziewczyny pisza,nic sie nie martw , my ci pomozemy przetrwac te ciezkie czasy:tak:

Anp zdrówka dla was:tak:
Gosiu bardzo mi przykro z powodu tescia :-(
7axe7 to moze znów sobie podrzemiesz w dzien??:-)

Misiek w szkole ..............a zrobie sobie jeszcze jedna kanapke:sorry::tak:

Ostatnia edycja:
karola82 Bardzo możliwe, że popołudniu pójdę z Nią spać. Póki co śpi sama a ja się biorę za łazanki :) smaczności dla Ciebie :)
Iguana to widzę, że nieźle masz z rodzicami. Ale moi też mi cały czas mówią, że powinnam posiedzieć z Misią przez 3 lata w PL i to co idzie Nam na mieszkanie czyli 1000 e wynajmu poszłoby na wybudowanie Naszego wymarzonego domku bo działkę już mamy i to przepiękną, aż 32ary. Też pewnie bym tak wolała... Przyzwyczaiłam się do tego, że go nie było miesiąc a później był cały miesiąc dla Nas... No ale tak miało być i tyle... mAM tylko taką nadzieję, że kiedyś będziemy mogli wrócić do PL, bo wkurza mnie to, że muszę być na obczyźnie..
anp kurujcie się. Ja dziękuje Bogu, że Miśka ma 10 miesięcy a jedynie raz miała tylko katar uhhh....

reklama
hejka

ja z mężem osobno mieszkaliśmy z 6lat Ciężko było Piotrusia sama wychowywałam przez 5lat Tate widział co 2msc Wciąz miałam nadzieję ze on wróci Tylko do czego No i w końcu dostal awans wzieliśmy kredyt i kupilismy tu dom Nie myślę już o powrocie do Pl Muszę myśleć o przyszłości dzieci Tu mają lepsze perspektywy na spokojne życie
Najbardziej się boję że nie będzie mnie w Pl w ważnych dla mojej rodziny momentach Tak bardzo się boję telefonu ze moi najbliżsi ..... a mnie tam nie będzie......

niech mnie ktoś kopnie bo sprzatac muszę zacząć

Do góry