reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ja dlugop dawalam mleko modyfikowane bo az do 2 lat:tak: tam jest duzo witam i zawsze w zimie mnie to przekonywalo:sorry:
wiem ze w Cb mi juz kazywali od roku dawac krowie....

reklama
Alicja do tej pory krowiego nie może(alergia) Piotrek jak skończył 2 latka Wczesniej dawałam mu snlac i kaszki mleczne (mleka modyfikowanego nie pił wcale)

Czesc dziewczyny!
Dolacze sie do waszej rozmowy. W moim przypadku z tym mlekiem to bylo tak do roku karmilam tylko piersia i nie dokarmilalam mlekiem modyfikowanym, ale jak Kubus mial roczek to przyjechalismy do Holandii a ze pracuje w godzinach 18-23 to niestety musial sie nauczyc zasypiac przy butelce i maz mu robil grysik na mleku krowim.
Nic mu nie bylo po tym a cycka dostawal do 2.5 roku ciezko mu bylo sie rozstac :-)Niestety tak jak wczesniej pisalyscie maly jak mial pare miesiecy to dostal skazy bialkowej na naturalnym pokarmie, ale jak ja ograniczylam nabial to mu przeszlo.

witam, ja wlasnie dzis zaczelam macierzynski :tak:
co do mleka krowiego to niestet nie pomoge, bo wprawdzie slyszalam, ze mozna podawac od roku, ale ja moim dzieciom wlasciwie nie daje krowiego. Po prostu takowego nie pijemy, tylko sojowe i kozie. Jestem wrogiem mleka krowiego :D

witam dziewczyny :) ja juz dzisiaj po wizycie u poloznej i rzeczywiscie malutka bardzo sie juz obnizyla stad te bole i baaaardzo czeste wizyty na siusiu :) powiedzialam jejeze malutka rusza sie duzo mniej niz wczesniej a ona na to ze jak czuje na dzien 8 ruchow to jest ok i nie mam sie czym martwic - ja czuje zdecydowanie wiecej ruchow ale nie jest to to co bylo wczesniej...
Dzis pierwszy raz zrobilam ten ich szybki sernik na zimno, nie jest to to do czego jestem przyzwyczajona z PL ale moze byc :)
Co do karmienia dzieci chetnie bym pomogla ale jeszcze niemam zielonego pojecia na ten temat hehe czuje ze jak urodze to wyskocze do was z dluga lista pytan...
anp gratuluje nowej pracy :)

Udanego wieczoru dla wszystkich :-)

Dziekuje bardzo!

Ja przy pierwszym tez jak mialam powiedziala Pani ginekolog ze dzidzia jest bardzo nisko sprawdzila i mialam rozwarcie na 1 cm bez skurczow i rowny tydzien po wizyce urodzilam.

Ja bylam tydzien temu u poloznej to dowiedzialam sie ze dzidzia jeszcze nie ma glowki w kanale rodnym, ale czuje i widze ze brzuch juz mi sie troszke obnizyl bo lepiej mi sie oddycha.

witam, ja wlasnie dzis zaczelam macierzynski :tak:
co do mleka krowiego to niestet nie pomoge, bo wprawdzie slyszalam, ze mozna podawac od roku, ale ja moim dzieciom wlasciwie nie daje krowiego. Po prostu takowego nie pijemy, tylko sojowe i kozie. Jestem wrogiem mleka krowiego :D
Gratuluję macierzyńskiego.
A gdzie kupujesz mleko kozie? Sama chętnie bym się go napiła nie mówiąc już o dzieciach.

ja nadal jestem na chorobowym, a dziś dostałam pismo z UWV, że umówią mnie na spotkanie z arbo-arts. Pokazałam to pismo mojemu lekarzowi i troszkę rozwiał moje wątpliwości. powiedział, że lekarz z arbo-arts sprawdzi nie tylko moje warunki zdrowotne ale także charakter wykonywanej przeze mnie pracy.
Zbadał troszkę mój brzuszek. To znaczy "obmacał" go z wierzchu i stwierdził, że nie jest zbyt nisko. osłuchał bicia serduszka i powiedział, że to raczej normalne, że brzuch mnie boli. Tkanki na brzuchu są słabsze z wiekiem, a sam brzuch rośnie i to powoduje bóle..
A i jeszcze powiem wam, że godzinę temu miałam telefon w sprawie pracy jako listonosz w PostNL i w piątek o 12.00 mam spotkanie. Trochę nie wierzę że mnie przyjmą bo nie mówię dobrze po holendersku, a oni tego podobno wymagają.
Zresztą pożyjemy, zobaczymy.

reklama
Ja w zeszly poniedzialek zaczelam macierzynski a wczesniej bylam 2 tygodnie na chorobowym. Naszczescie nie mialam zadych spotkan wyplacili mi juz pieniadze za te 2 tygodnie wszytsko sie zgadzalo.

Teraz moge sie nacieszyc moim starszym synkiem bo jak pracowalam to sie tylko mijalismy.

Do góry