reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka71 ja dokladnie jestem z Siemianowic (Michalkowic) pewnie wiesz gdzie to jest wsumie trudno zebys nie wiedziala jak mieszkalas w Bytomiu. A jak dlugo juz w Holandii mieszkasz??

Sencilla ale ci zazdroszcze wanny to jest jedna z rzeczy ktorej mi brakuje tutaj w Holandii :-)
Tak, doskonale wiem gdzie to jest, choć raczej rzadko bywałam w ogóle w Siemianowicach. Ale przez prawie 2 miesiące pracowałam w tamtejszym Kauflandzie na zastępstwie.
A w Holandii jestem od prawie 5 lat.
Kobitki.ja też ze ślaska ale opolskiego.
Super:))

Anetka, chyba dlatego mam ta wanne, ze mieszkamy w mieszkaniu, a nie w domku, bo tutaj w tych klaustrofobicznych domkach to chyba trudno o to urzadzenie...:eek:
Kiedyś wynajmowałam tu w NL dom w szeregowcu i była w nim wanna, której mi teraz strasznie, ale to strasznie brakuje. A pamiętam jak mieszkałam w PL to chciałam wannę wyrzucić :szok:

W zeszlym tygodniu mialam maly wypadek na schodach i rozcielam sobie noge wyladowalam w szpitalu gdzie zalozyli mi 5 szfow i teraz sie mecze po tym prysznicem na jednej nodze zeby nie moczyc tej rany.
Miałam podobnie. Skręciłam nogę w kostce i musiałam się męczyć przez 4 tygodnie na jednej nodze - najpierw gips a potem specjalny plaster... masakra.

Dobranoc kobietki, zajrzę tu rano ;-)

reklama
Sencilla powodzenia !!!! na pewno dasz rade, ty juz obcykana jestes z jezykiem :tak: trzymam kciuki.....
Iskierka tak pomyslalam ze na rowerze bo zawsze jak do roboty jade na szosta to widze listonoszy jak zapierdzielaja na tych rowerkach czy leje czy grzeje :sorry:, zawsze mi ich szkoda no ale to holendrzy to przyzwyczajeni :-p a co do jezyka to nie wiedzialam ze az takie wymagania maja :eek:
do jutra kobitki :-)

hejka
ja też ze sląska-częstochowy:)
i za wanną też tęsknie Może za rok zrobimy łazienkę to wstawimy wannę Marzy mi się taka z jacuzzi ale z zasłoną prysznicową- z panelem prysznicowym

dzieciaki w szkole kawka wypita trzeba pomyslec o obiedzie Nie mam dziś weny na gotowanie........

Sencilla, powodzenia!!!

Ja z Krakowa:-D

A co do wanny, to też za nią tęsknię. Do tej pory wszystkie mieszkania jakie wynajmowaliśmy to miały tylko prysznicei to typu włoskiego;-)

Na razie Janek jeszcze śpi to udało mi się w spokoju nakarmić i posprzątać zwierzakom domowym;-) Pranie już nastawione...i plany na dzień dzisiejszy=porządki. Zobaczymy ile synuś pozwoli ;-)

A tutaj kilka nowych fotek Janeczka:
DSC_0028.jpgDSC_0038.jpgDSC_0047.jpgDSC_0012.jpgDSC_0027.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny.
ja jak zwykle miałam dziś w nocy problemy ze spaniem. Tzn, zanim zasnęłam tak na dobre to była już 2.30, a o 6.00 pobudka bo mąż do pracy, dzieci do szkoły. Za to jak o 7.30 położyłam się ponownie do łózka to ciężko było mi wstać o 10.30:szok:
Tak jest prawie co noc nieważne czy to w tygodniu czy w weekend - dlugo sie kręcę, często się budzę a potem jak już zasnę to nie mogę się obudzić....

Kobietki - Katowice, Kraków, Częstochowa i Opole to nasz kochany Śląsk więc można powiedzieć że pochodzimy prawie z jednego regionu. To tak jak w Holandii Amsterdam, Den Haag, Rotterdam i Utrecht - niby wszystko blisko, a ciężko się wybrać....
Ja się na razie na spotkanie nie piszę, ciężko mi planować cokolwiek, wybaczcie. Może później, jak już będę wiedziała co z pracą i poprawią się trochę warunki finansowe (wciąż czekam na zasiłek) to się wpisze na jakiś termin. Jestem zmotoryzowana więc do 100km spokojnie mogę podjechać:-)

Do góry