reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzień dobry!

ja już od 6 nie śpie, Szymon ostatnio robi sobie pobudki o tej właśnie godzinie i nie ważne czy idzie spać o 19 czy o 21:-D

BlackWizard witaj, napewno Ci się w Holandii spodoba, a Gouda to bardzo ładne miasto!
Sencilla super pomocnice:)
7axe7 spróbuj porozmawiać z mężem, takie milczenie to jeszcze gorsze.\

POzdrawiam i miłego dnia życzę:tak:

reklama
aOla bardzo się cieszę, że się z Tobą zobaczę. Sądzę, że wtorek jest ok bo w poniedziałek będę musiała ogarnąć mieszkanie po weekendzie (odwiedza Nas brat z kuzynem), a śpi w ciągu dnia różnie. Zależy o której wstanie :) Przeważnie pierwsza drzemka jest ok. 12-13.
Gosia1977 mój Kuba jest tak ciężki do tłumaczenia, że hej. Najlepsze jest to, że sam mi zaproponował jeszcze tydzień temu, że jak jestem zmęczona to żebym poleciala do PL to sobie odpocznę. A wczoraj jak mu o tym powiedziałam, że się zastanawiam to minę miał bez rewelacji. Szczerze musimy chyba sobie odpocząć od siebie i przerwa 3tyg dobrze Nam zrobi. Ja naładuje baterie i on także.
Sencilla powiem Ci, że mam nadzieję, że wkońcu zacznie się coś zmieniać u Misi :) Dziś dopiero zjadła cycka przed 5. Budziła się o 3 ale sok z butelki poskutkował :) Mam nadzieję, że jesteśmy na dobrej drodze.
BlackWIzard ja też jestem świeżak w Holandii bo jestem tu dopiero od sierpnia :) Jest ciężko no ale trzeba się przyzwyczaić i mam nadzieję, że z czasem będzie u mnie tak jak u pozostałych dziewczyn czyli już nie będą chciały wracać do PL bo jest im tu lepiej :) Będziesz mieszkała 59km ode mnie więc może kiedyś CIę odwiedzę jak będziesz chciała i oczywiście jak ja będę zmotoryzowana :) Bo póki co nie jestem :) Zawsze masz Nas na tym forum :) Gdybym nie miała tego forum myślę, że byłoby brzydko mówiąc "do dupu". A tak to mam tu mnóstwo wirtualnych koleżanek które zawsze wysłuchają i doradzą i są naprawdę prze kochane :)

I ogólnie mój Kuba to nie mój mąż. Pewnie nigdy mężem nie będzie. Bo i on i ja do ślubu nie jesteśmy przekonani. Kuba ze względu na księży a ja ze względu na całą tą imprezę czyli wesele.
Miłego dnia dla Was ! :)

Dzień dobry!!!
Witaj BlackWizard!!
I znowu piątek,,,,co tu robić chyba się wezme za sprzątanie,pranie i prasowanie.

Moje babcie niedawno zmarły więc nie wysyłam kartek,a Alex za mały jeszcze!!!

Dzień doberek wszystkim. Dzisiaj ja jestem sama dla siebie rannym ptaszkiem, bo nie dość ze wstałam o 6.00, odwiozłam męża do pracy, wyprawiłam dzieci do szkoły to już mam 90% obiadu zrobionego. Ale za to ciągle w piżamie chodzę. ;-)
Dziwię się tylko, że pies się nie domaga spacerku:-D
chyba muszę się zacząć interesować sprawami komunijnymi Moje dzieci chodzą do szkoły chrzescijanskiej ma to jakieś znaczenie? 1lutego mamy spotkanie z wychowawcą musimy popytać
Z tego co słyszałam to holenderskie dzieci chodzące do chrześcijańskiej szkoły (christelijkebasisschool) idą do pierwszej komunii całą grupą (niestety nie pamiętam w której grupę, ale chyba w 5). No i wiem, że nie wymaga się od nich żadnego specjalnego stroju (suknie, garnitury, alby) i rodzina też się nie zjeżdża, nie ma prezentów itp.
Dziewczyny a wiecie ze to juz mamy dzien babci i dziadka :szok: ja jak zwykle jestem za pozno z kartkami, dopiero je wypisalam......:rofl2:
hehe, moje dzieci tez dopiero wczoraj wieczorem wypisały a ja to dzis muszę wysłać i tradycyjnie dojdą z opóźnieniem :-)
Witam :-)
I ja kwietniu będę mieszkać w Holandii, w miejscowości Gouda, razem z mężem i dwiema córami - Julią i Anią. Aktualnie mój mąż tam pracuje, załatwia wszystkie formalnści związane z mieszkaniem itp :-)
Szczerze wam powiem, że jestem przerażona tą przeprowadzką w nieznane, największą barierą jest oczywiście język i totalny brak wiedzy o życiu i funkcjonowaniu tam :-)
Witaj na forum.
Kochana, ja do Goudy mam 25 km (szukaj na mapie Zegveld koło Woerden w stronę Utrechtu), więc już teraz wpraszam się do ciebie na kawę i oczywiście czekam na rewizytę. Cieszę się , że w końcu ktoś zamieszka blisko mnie. W jakim wieku masz dzieci??? Może się zaprzyjaźnią z moimi?

Iskierka dzięki popytam na spotkaniu z nauczycielem (tzn mąz bo ja kaleka z holenderskiego jestem)
7axe7 no to do zobaczenia we wtorek O 12 muszę odebrać dzieci ze szkoły więc ok 11,30 muszę wyjechać
Daleko masz do kurdivat? muszę kupić pare kosmetyków Zawsze jeździłam do Roosendaal ale widzę ze u Ciebie tez jest Szkoda że H&M nie ma w Zevenbergen :rofl2:

karteczki tzn laurki już wysłane

ja mam cichą nadzieję że do lata dostaniemy mieszkanie w Goudzie, bardzo bym chciała, Rotterdam to jednak za duże miasto, wole cisze i bardziej urokliwe miejsca.No i blisko będę miała do niektórych forumowiczek:)

Ja na dzień babci i dziadka zamówiłam kalendarze ze zdjęciami Tymki(to dla dziadków Tymka) a swoich dziadków to już dawno nie mam.

Gouda...nigdy nie byłam, znam tylko ser i bardzo go lubię.

7axe7 je też nie jestem weselna, dla mnie to taka "składkowa" impreza, więc zaprosiłąm najbliższych(rodziców i rodzeństwo) i wzięłam ślub(cywilny) w czeskie Pradze, był obiad poweselny i zwiedzanie Pragi-piękne miasto i nie aż tak strasznie drogie jak większość pieknych stolic europejskich.

witam
aOla roosendaal bardzo dobrze znam, mieszkalam tam rok:tak:

clauditka gouda to piekne misato:tak::tak: bylam tam pare razy pozwiedzac:tak:

My na 13 do szkoly ,juf Michalks ma dzis urodziny:tak: Misiek od 9 ciagle pyta '" a moze juz idziemy do szkoly":-D

reklama
Ola ja mam wszystkie sklepy bliziutko bo mieszkam na głównej ulicy :) wybierzemy się razem :) a HM.. Fakt szkoda :) a byłaś w (nie wiem jak to się pisze więc piszę tak jak się mówi ;P) Eten Lur? Tam jest ogromny shopping.
Wydaje mi się, że nie potrzebnie jedziesz 25km :) do mnie jest ok. 7km z Klundert a wydaje mi się, że jest trochę tych sklepów na Zuidhaven :) Zresztą sama zobaczysz :)
AnnaJ super pomysł z tym ślubem :) mój się nawet nie oświadczył więc nawet o cywilnym nie myślę heheheheheheh

uhh sprzątanie pranie gotowanie i tak w kółko :) jeszcze pasowałoby się wybrać na spacer dziś. Ale to dopiero jak się Michaśka obudzi.

http://www.zabawkowicz.pl/zabawki/ fajna strona - fajne zabawki - fajne pomysly na Zrob to sam :) dzis w dzien dobry tvn bylo o tych zabawkach a wiec weszlam i nie zaluje :)

Ostatnia edycja:
Do góry