reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Anp ale fajny smieszek z Alexa:tak::tak:
Clauditka ja nie wiem co w tej ciazy mi sie dzieje:no:bo z Michalem nie mialalm zadnych objawów ,gdy nie rosnacy brzuch to nawet bym nie wiedziala ze jestem w ciazy;-):tak:

Co do svb to tez mielismy duuzo wypelniania i papiery non stop jakies przychodzily ale po paru mies juz bylo ok:tak:

my na obiad dzis kotlety a jutro rybka z surowka z kapuchy kiszonej:tak:

Na szczescie len mi przeszedl wiec biore sie ....:tak:

reklama
Iguana piekne zdjecia! widze, ze masz kilka zdjec z NOrmandii, czy te klify to w Etretat? bylismy tam w jesieni 2009, bardzo nam sie podobalo!

Dzięki dziewczyny za miłe słowa:-D Fotki klifów to Normandia, różne miejsca...ale głównie taka mała miejscowość z "Rose" w nazwie, ale niestety nie pamiętam dokładnie;-)

Ja dzisiaj robię gulasz i od razu na 2-3 dni. (Pomysł zapożyczony od AniJ;-)). Oszczędność czasu bardzo mi się przyda...więcej czasu w ciągu innych dni na jakąś małą drzemkę:-D

Ja jeszcze w pizamie:eek: i nic mi sie nie chce najchetniej wrócilabym do lózka:sorry: Nie mam energii dzisiaj, za to wczoraj juz o10 mialam obiad gotowy itp:tak:
Nie martw się, ja jak mam dzień wolny (tzn nie muszę iść do pracy czy lekarza) to ledwo wygrzebuję się z łózka około godziny 10.00-10.30. Wprawdzie zaraz się ubieram, ale mam ochotę kiedyś zrobić sobie "Piżama party" i przez cały dzień paradować własnie w piżamie. Swoja drogą jest szalenie wygodna i co najważniejsze nie uwiera w pasie ;-)

Ja niestety mam taki problem, ze chodzę już w ogrodniczkach bo wszystkie pasy i paski bardzo mnie drażnią a nie cierpię chodzić w biodrówkach (nie wspominając już o wystawianiu brzucha nie wierzchu). Oczywiście po domu mam legginsy, ale są tak duże, że naciągam je pod sam biust.
A co do biustu to mam wrażenie że ostatnio mu się urosło trochę...:szok:

Muszę wam jeszcze powiedzieć, ze dzwoniłam do swojego uitzendbureau i... chyba jednak zostałam bez pracy. Mila pani koordynatorka poinformowała mnie, ze niestety ale nie mogę pracować w tej firmie na pół etatu. Obiecała wprawdzie, że postara się popytać w innych firmach, ale..... kazała jutro siedzieć w domu i czekać na telefon no i chyba zgłosiła mnie do UWV jako chorą, bo miałam przed chwilka telefon z Leiden z zapytaniem co mi jest.....

Tak więc szykuje się kolejny wolny (czytać piżamowy) dzień...

hejka
ja najbliżej Pl kościół mam w Bredzie myślę że dzieci tu pójda do komunii a jak jest z naukami czesto trzeba jezdzić do kościoła?

zaliczyłam dziś zakupy obiad się gotuję i niedługo szarańcza wraca

Anp synek śliczny...
Iskierka co do pójścia do lekarza i że nawet Cię nie zbadal to nie dziiwne, ja w ciąży mialam mały wypadek rowerowy i jak poszłam do lekarza to powiedział "chyba jest wszystko dobrze, ale nie wiem, nie jestem ginekologiem":eek: i nie dal żadnego skierowania do gina ani nic, dopiero jak na drugi dzień do położnej poszłam(pierwsza wizyta-i ostatnia) to kobieta się mną porządnie zajęła.

Iguana fotki super, szczególnie Normandia i babcia;)). A ten męzczyzna pod drzewem to znajomo wygląda:happy:

Ja zamieszczam link do bloga o holandii-oczywiście blog nie jest mój ale niektóre rzeczy interesujące.Z ziemi polskiej do holenderskiej | Holandia blog

Ania, trzymaj sie! tak to z tymi maluchami czasem jest.. a co mu, denerwuje sie?
a to moje maluchy, jak robily wczoraj kopytka :-D

hihi Sencilla fajna fota i widac dziewczyny :tak: zadowolone ze zlecenia...ja mam zdjecie gdzies z tamtego tygodnia jak Erni sam robi kotlety mielone:-Da Karina tworzyla do tego salatke z zielonej salaty,pomidorkow,ogorkow i rzodkiewki z serem feta...wyszlo pycha...

Victor przez caly dzien ziewal, jeczal i do tego non stop sie potykal:zawstydzona/y:...i taki byl marudny ....rece mi juz opadaly..podnosilam - calowalam - przytulalam i ze 7sek. znowu to samo:eek:

reklama
hejka
ja najbliżej Pl kościół mam w Bredzie myślę że dzieci tu pójda do komunii a jak jest z naukami czesto trzeba jezdzić do kościoła?
My do polskiego kościoła w Rotterdamie jeździliśmy średnio 2 razy w miesiącu. Czasem było to co dwa tygodnie, a czasem tydzień po tygodniu. Ksiądz brał pod uwagę wszystkie możliwe przerwy w nauce (święta, ferie itd).
Dużo ludzi ma do tego księdza pretensje, bo często-gęsto odmawia przyjęcia do szkoły dzieci w wieku komunijnym. Nie jest to jednak jego widzimisię, ale warunki w jakich prowadzone są lekcje oraz to, że ogrom dzieci uczęszcza na religię już od 5-6 roku życia i te dzieci zawsze mają pierwszeństwo. Poza tym ksiądz non stop ogłasza, że przyjmuje nabór do szkoły dzieci w różnym wieku i szczególnie prosi rodziców dzieci w wieku pierwszokomunijnym, by zapisywali dzieci na religię już wcześniej. Niestety rodzice często przychodzą z dziećmi pod koniec września a nawet w październiku i mają pretensje....
Iskierka a w jakim miescie mieszkasz?
Generalnie ja nie mieszkam w mieście a na wsi, która nazywa się Zegveld/k Woerden jakieś 25km od Utrechtu.

Iskierka co do pójścia do lekarza i że nawet Cię nie zbadal to nie dziiwne, ja w ciąży mialam mały wypadek rowerowy i jak poszłam do lekarza to powiedział "chyba jest wszystko dobrze, ale nie wiem, nie jestem ginekologiem":eek: i nie dal żadnego skierowania do gina ani nic, dopiero jak na drugi dzień do położnej poszłam(pierwsza wizyta-i ostatnia) to kobieta się mną porządnie zajęła.
No tak, ja tez poszłam do rodzinnego, bo mój lekarz-położnik miał dziś wolne. Ale jak tylko gorzej się poczuje to będę do niego dzwonić, choćby i w nocy...

Do góry