reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Sencilla, ale masz zdolne dziecko:-D Też bym prawie dostała zawału, hehe

A do nas właśnie przed sekundą dotarła wielka paka z Polski od rodziny z masą pyszności oraz z pościelą dla Janka! Idę wypakowywać smakołyki;-) Na pewno troche słodyczy poznika do wieczora jak mąż wróci z pracy:-D

reklama
Witam mile Panie,
ale super, ze weekend sie zaczal.. jestem wykonczona tym tygodniem. Bole kregoslupa mi bardzo doskwieraja niestety..
A Marys sie rozchorowala, oby jej szybko minelo..
:eek:
Jutro mamy Mikolaja u mnie w firmie dla dzieci pracownikow, male sie juz nie moga doczekac, wiec oby tylko zdrowko bylo.
Ania, gratuluje osiagniec dzieciakow! super tak uslyszec, ze super im idzie, nie? :tak:

Sencilla no niezle przezycia :-) a swoja droga dzieci maja zadziwiajaca zdolnosc do obslugiwania urzadzen elektronicznych:-D
Iguana ja juz za prawie tydz. bede objadac sie polskimi smakolykami do woli mmmmmm.........a w srode moja mama juz cos dowiezie tak na poczatek :-p
Daanus mi sie przeziebil, ostatnie dwie noce mial goraczke ale na szczescie dobrze przesypial, najgorsze ze czuje ze i mnie cos bierze :crazy: i czym sie tu znowu leczyc :-(

laseczki, mam pytanie odnośnie antykoncepcji homonalnej...
biore cilest. przepisany przez gina w PL... ale do 13 grudnia je skoncze :(( i kurde- do polski dopiero 23... czy ktoras z was sie orientuje, czy cilest jest w NL? lekarz domowy nie zrobi problemu, da to co chce bez zbednych badan ;p i odesle do apteki po odbior ;P?

laseczki, mam pytanie odnośnie antykoncepcji homonalnej...
biore cilest. przepisany przez gina w PL... ale do 13 grudnia je skoncze :(( i kurde- do polski dopiero 23... czy ktoras z was sie orientuje, czy cilest jest w NL? lekarz domowy nie zrobi problemu, da to co chce bez zbednych badan ;p i odesle do apteki po odbior ;P?

DOKLADNIE...dostaniesz bez problemu...;-)
a tak wogole to DZIEN DOBRY...

Gosia, jak samopoczucie? Lepiej?

Wczoraj wieczorem z mężem zasiedliśmy do rozbrajania paczki z Polski...także polskie pączucie, o które prosiłam teściów już się wygubiły:tak:

Janek dostał płytkę z polskimi piosenkami dla dzieci...także rano tańcowaliśmy razem z Maluszkiem do "Jadą, jadą misie..." i tak jak tym misiom w piosenka, tak i Jankowi śmiał się pysiu:-D

A jak tutaj jest z Mikołajem? Obchodzicie go według tradycji holenderskiej? Czy tradycyjnie robicie dzieciakom 6 grudnia w domu?

Gosia, jak samopoczucie? Lepiej?

Wczoraj wieczorem z mężem zasiedliśmy do rozbrajania paczki z Polski...także polskie pączucie, o które prosiłam teściów już się wygubiły:tak:

Janek dostał płytkę z polskimi piosenkami dla dzieci...także rano tańcowaliśmy razem z Maluszkiem do "Jadą, jadą misie..." i tak jak tym misiom w piosenka, tak i Jankowi śmiał się pysiu:-D

A jak tutaj jest z Mikołajem? Obchodzicie go według tradycji holenderskiej? Czy tradycyjnie robicie dzieciakom 6 grudnia w domu?

Iguana no w koncu sie doczekalas tej przesylki -to sie objadaj ile wlezie:-):tak:...ja mam regularne dostawy dobroci co miesiac / moja mama tu zajezdza / a poza tym znajomy jezdzi co 2-gi piatek i...przywozi co chcemy takze ja nietesknie za polskim jedzeniem ani lakociami hihi:-D u mnie standardowo musi byc polki majonez,chleb,wedliny, paroweczki, GRZESKI itp...;-)
Co do mikolaja to nasi w szkole swietuja po holenersku...:tak: dla dzieci to chyba nie ma roznicy ten jeden dzien...

Witam.
A u nas wczoraj znajoma byla i tez przywiozla to co "zamowilismy"u niej. Miedzy innymi torcik wedlowski;))) Tez co jakis czas mam dostawy z PL (kabanosy,wedlina, chleb, slodycze wedla, kasza gryczana i jeczmienna- to taka stala lista)

Anp jak Ty robilas zdjecie do paszportu swojemu synkowi??? Bo my musimy zrobic i pan dal instrukcje: oczy otwarte, usta zamknete i glowa na wprost :-D:-D:-D....na razie nie udalo sie Tymkowi zrobic takowego...nie wspolpracuje;-)

ale fajnie, że Was znalazłam :) widzę, że Mamusiek a Mamusiek w Holandii! :) Więc, krótko na start się przedstawiamy z moją córą :) Ja to Ola, mieszkamy w Zevenbergen od sierpnia :) A Misia ma już 7 miesięcy skończone i 2tyg! :) Biorę się za nadrabianie zaległości i poczytam co tu ciekawego się dzieje!

reklama
Do góry