reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witam...

Karola my do CB pojedziemy 24listopada to sie dowiemy dokladnie co i ile...:cool2:
aOla zdrowka ci tez zycze... na infekcje oka lepsza sol fizjologiczna niz rumianek /wg mnie -kiedys doczytalam/:tak:
Aniu ciesze sie ze wszystko jest OK i mnie moja panie kraamzorg sie bardzo podobala chociaz wyganialam ja zaraz po skonczeniu rzeczy ktore miala zanotowac w swoim kajecie:-D / moja mama tu tez byla wiec za duzo nas w domu siedzialo/

Agnes ja tez umowiona na wloski jestem... fryzjerke mam tutaj i wybieram sie do niej 3 grudnia - w sumie tez jade do PL ale wole ten czas spedzic z rodzinka a nie na fotelach u specjalistow;-) skoro mam na miejscu sprawdzona i tania:-)

Moje pierogi ruskie gotowe...maly spi - reszta studiuje tv... milego wieczorku...

reklama
Muszę przyznać że Ci holendrzy mnie czasami miło zaskakują. Dziś otwieram dzwi a tam facet z bukietem kwiatów i mi go daje...a ja zdziwiona i mówię że to chyba pomyłka;))) a to od męża z działugratulacje dla nas;)))
a żeby tego było mało to po południu kolejna przesyłka-facet z paczką-powiedział coś po holendersku, wziełam bo myślałam że to torba na którą czekam.Otwieram a tam misio z imieniem i datą urodzenia Tymka;)))
Obraz 011.jpgObraz 013.jpgObraz 014.jpg

Czesc dziewczyny
Mam pytanie, jak tu jest z wizyta kolezanek i kolegow z pracy gdy przychodza ogladac dziecko po narodzeniu? Co sie na takie odwiedziny przygotowuje i kiedy ona powinna sie odbyc? Chodzi mi o holendrow jakie u nich panuja zwyczaje bo z polskimi znajomymi to nie bedzie problemu;-)

Muszę przyznać że Ci holendrzy mnie czasami miło zaskakują. Dziś otwieram dzwi a tam facet z bukietem kwiatów i mi go daje...a ja zdziwiona i mówię że to chyba pomyłka;))) a to od męża z działugratulacje dla nas;)))
a żeby tego było mało to po południu kolejna przesyłka-facet z paczką-powiedział coś po holendersku, wziełam bo myślałam że to torba na którą czekam.Otwieram a tam misio z imieniem i datą urodzenia Tymka;)))
Zobacz załącznik 408312Zobacz załącznik 408313Zobacz załącznik 408314

No widzisz jaki cudny prezent na ciebie czekal...:-)
Doris mnie sie wydaje ze standardowo kawka i standaard beschuit met muisjes

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczyny
Anna Tymek sliczny chlopczyk :tak: a jak sie czujesz po cesarce???
Dziewczyny ale wam zazdroszcze swiat w Polsce ja juz 6 lat nie bylam:-(
Mysmy byli wczoraj u poloznej, tez jakas zakrecona, karty ciazy mi jeszcze nie zrobila, dzisiaj miala przyniesc do domu tez nie przyniosla :crazy: a wyniki badan ktore robilam na pocz. pazdziernika jeszcze nie przeslali z laboratorium:wściekła/y::wściekła/y: dobrze ze bede rodzic w szpitalu, bo jakos nie jestem przekonana do nich. Z dzidzia wszystko dobrze serduszko rowno bije wiec mysle ze jest OK
Karola, Daan ma nadal trudnosci przy rozstaniu ale pozniej ladnie bawi sie z dziecmi i nie placze wiec moze bedzie dobrze
aOla mnie jak bolalo tutaj oko, chyba z 5 dni sie meczylam i w koncu moj man zadzwonil zeby mnie umowic a pani przez telefon mu powiedziala ze mam przemywac oko ciepla przegotowana woda od zewnatrz do kacika. Jak uslyszalam taka porade to sie domyslacie co powiedzialam o tutejszej sluzbie zdrowia ale w koncu sprobowalam przemylam moze 2 razy i o dziwo pomoglo :szok::szok:

AnnaJ007, strasznie sympatyczny tutaj ten zwyczaj z wysyłaniem bukietu z gratulacjami. Mnie też tak zaskoczył goniec. Za pierwszym razem byłam bardzo zdziwiona i też pytałam go czy na pewno się nie pomylił;-) A z tym misiem to ktoś miał super pomysł.

doris336, z tego co słyszałam to to samo co Ania napisała, kawa/herbatka i tzw. mysie ciastka (beschuit met muisjes). A tutaj troche info na temat "myszek";-)
Beschuit met muisjes – Wikipedia, wolna encyklopedia

Dzisiaj mój Janek kończy 2 MIESIĄCE!!!

cheeky-baby.gif

A tutaj ostatnie zdjęcia z lekcji czytania;-)Tata dzielnie czyta Kubusia Puchatka, Janek słucha...a potem odpoczywa po trudach nauki
:-D
DSC_0021.jpgDSC_0022.jpgDSC_0027.jpg

Iguana, słodki widok!!!
ach, ja już nie pamiętam kiedy mój Szkodnik taki był! zleci Wam szybciorek nawet nie bedziesz pamietac jak juz ciastka na roczek bedziesz robic! :p

Gosia1977 czuję się już dobrze, ogólnie źle się nie czułam ale w 1 dobie dostawałam p/bólowe we wlewie ciągłym;)))

Doris336 tak jak dziweczyny piszą: mysie ciastka i kawka, herbatka.My zamówiliśmy jeszcze takie holenderskie kartki, które się wysyła jak dziecko się urodzi i później holendrzy dzwonią i umawiają spotkania żeby zobaczyć dziecko.Podobno trwają krótko-około 20 minut (to jeszcze przede mną).
Strona gdzie można zamówić kartki: Geboortekaartje.nl, de grootste collectie unieke geboortekaartjes. zamówiliśmy wersję angielsko-polską, powysyłamy też do rodzinki do PL.

Iguana gratulacje dla Janka!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama

Załączniki

• 66217_160949627259003_100000319014909_395538_6172037_n.jpg
    66217_160949627259003_100000319014909_395538_6172037_n.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 41
Do góry