reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

15km od Bredy :) Choć nie powiem planuje się przeprowadzić właśnie do Bredy. Chcę się nauczyć holenderskiego i ogólnie z tego co słyszałam żyje tam dużo Polaków. Tu mimo tego, że widzę naszych rodaków na ulicy to przecież nie podejdę i nie zagadam. A w Bredzie parki są, gdzie sądze zawsze jest możliwość poznania jakiejś Mamuśki rodowitej Polki :) Ileż można siedzieć tylko z dzieckiem w domu i wyłącznie mieć kontakt z innymi tylko przez skype!:)

historia ze zdjęciem w wannie BOSKA! :)

reklama
15km od Bredy :) Choć nie powiem planuje się przeprowadzić właśnie do Bredy. Chcę się nauczyć holenderskiego i ogólnie z tego co słyszałam żyje tam dużo Polaków. Tu mimo tego, że widzę naszych rodaków na ulicy to przecież nie podejdę i nie zagadam. A w Bredzie parki są, gdzie sądze zawsze jest możliwość poznania jakiejś Mamuśki rodowitej Polki :) Ileż można siedzieć tylko z dzieckiem w domu i wyłącznie mieć kontakt z innymi tylko przez skype!:)

historia ze zdjęciem w wannie BOSKA! :)

Witaj 7axe7 na naszym forum...milo ze nowe mamuski wciaz dolaczaja do naszych szeregow:-)...Ja jestem z Bredy wlasnie chociaz obecnie mieszkam na peryferiach,hihi ale w Bredzie jestem codziennie bo tam pracuje i dzieci chodza do szkoly:tak:
Tak na margiesie zdjecie z tego co sie zdazylam na FB zorientowac to bylo raczej pod prysznicem nie Sencilla:cool2:?

Karola 100 lat dla ciebie - samych cudownych dni w zyciu!!!!

7axe7, witaj na forum:-) Jak fajnie, że ciągle pojawiają się nowe Mamy z Polski.

My dzisiaj z mężem testujemy funkcję kręcenia filmów w aparacie, bo do tej pory jej nie używaliśmy. Chcę uwiecznić najśmieszniejsze momenty Janka:-D

Natrafiłam na fajną stronę w necie dotyczącą karmienia, video szkoła. Może komuś się przyda:
www.szkolakarmienia.pl

Hej dziewczyny!
My dzis spacerowalismy pol dnia bo taka fajna pogoda!

Sencilla
zdolna ta Twoja corka!Dobrze ze dalas rade to usunac.Oj nie wiem jak bym zareagowala na Twoim miejscu,chyba bardziej nerwowo.

AnnaJ007
zdjecie do paszportu robilismy u fotografa,sami nawet nie probowalismy bo fotograf wie jak i co!

Iguana
dobrze masz z ta paczka,my czasami tez cos zamawiamy jak ktos jedzie do Pl,ale w sumie to tutaj tez wszystko jest i chlebek znalazlam taki jak w Pl z kromeczkami.A jak nie to do Niemiec mamy niedaleko wiec czasami zajezdzamy.

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki,
u nas cay dzien zajety byl, w kosciele rano, a pozniej goscie na kawie i gofrach, mniam.
Anp, ja to nerwowa raczej nie jestem (rzadko :cool2:), bardziej mi sie zawsze chce smiac z takich sytuacji.
u nas dzis okropna pogoda, byla przez caly dzien taka mgla, ze nawet balkonu nie bylo widac :-D:szok:

Witam dziewczyny

Karola Wszystkiego Najlepszego !!!!!!!!

232.gif

Iguana dalej sie mecze, gardlo mnie nadal boli :wściekła/y: tyle dobrze ze jutro sie moge wyspac.
7axe7 witaj na forum :-)
ide sie wygrzewac, spokojnej nocy wam zycze ........

bry...

Gosiu zdrowka zycze - mnie tez cos rozklada, Karina kaszle, Victor pol nocy szalal z katarem i gardlem...:baffled:
Sencilla u nas tez mglisko bylo - ale 5km dalej slonko na Belgii swiecilo, brrr...wiem bo bylam w grocie maryjnej....:tak:

milego dnia

Witam

Dziękuję kochane za pamięć:-):-):happy: Wczorajszy dzień spędziłam całkiem fajnie;-)

Sencilla nic tylko pogratulować tak mądrego i sprytnego dziecka:tak::tak: Nie każdy się takim dzieckiem może pochwalić;-)

Gosiu zdrówka!

U nas znów mgła jest:baffled: ale nie za zimno i w powietrzu czuć nadchodzącą porę roku:tak:

wreszcie widze pojedynczo ;)

7axe7 witaj Ja też Ola i mieszkam w Klundert ok 6km od Zevenbergen
Karola 100lat

w niedzielę witaliśmy mikołaja Moje poprzebierały się za zwarte piet U nas zmiana z 6 na 5 duża Teraz Mikołaj będzie w dniu urodzin Piotrusia-5grudzień(a jak rodziłam to się smialismy ze prawie Mikołajkowy)

jutro jadę poszaleć w Ikei (breda)

reklama
Witam.
Jestem mamą 4 miesięcznej Oli:-)
Przyjechałam do Holandii miesiąc temu,mieszkam w Noordwijku...
Mam pewien problem,otóż moje dziecko robi kupki ze śluzem:-((karmię piersią) w PL lekarz zalecił ograniczenie spożywanych produktów zawierających białko i podawanie probiotyku,ale nic to nie dało.Chcę iść z młodą do lekarza,ale nie wiem jak to tutaj wygląda,boję się że będzie kazał odstawić od piersi...

Do góry